22. 11. 2014

Mora Negris 3. kapitola Zrada



pár: Lord Voldemort/Harry Potter
obsah: Harryho Pottera trápia sny o Temnom pánovi.
varovanie: 18+, nie to nová poviedka, ale skorigovaná verzia starej poviedky, je to môj prvý slash, prvý dlhší projekt, preto to berte s rezervou. OC lord Voldemort.
poviedka pôvodne vyšla v roku 2007. 
Skorigovaná verzia poviedky bude vychádzať raz do týždňa. Keďže aj tak chýba 1 kapitola rozhodla som sa ju publikovať nanovo...

poznámka:  testujem novú formu hodnotenia, ktorá sa nemusí vkladať.
Hviezdičky odteraz nájdete na konci pod zverejnila Merope. (Majú nadpis rate this) a funguje to ako vždy...
Bonus : hviezdičky sú teraz pod všetkými článkami, aj pod tými čo tam predtým neboli... )


hviezdičky hľadajte nižšie :)


 Pre Lilith.

Studený pot mu stekal po chrbte. Srdce zúfalo poskakovalo ako malé vyplašené zvieratko. Zmietal sa medzi zúfalstvom a strachom. Pamätal si ako Temný pán pritlačil jeho  telo hlbšie do trávnatého porastu. Nikto ho nepresvedčí, že sa ich pery nedotkli. Cítil silu toho spojenia. Bolo to skutočné, prípadne sa to tomu aspoň približovalo.
„Bol tu a pobozkal ma, som si tým istý...“  naďalej trval na svojom.
„To je v poriadku, Harry, ak to tvrdíš s takou istotou, tak zrejme na tom niečo bude,“ zdesene vyjachtala Hermiona.
„Potter, Grangerová, môžem vedieť čo tu robíte o tomto čase?“ prerušil ich rozhovor profesor Snape.
 „Pán profesor, Harry sa necíti dobre. Myslím si, že ho niekto napadol. Práve som sa ho chystala odviesť do nemocničného krídla,“ potichu odvetila Hermiona.
Jej  spolužiak obdivoval to s akou rozvahou mu vždy dokázala čeliť.
„Skutočne? Čo sa zas stalo s veľacteným pánom Potterom?“ opýtal sa profesor Snape tichým hlasom, v ktorom zaznievala zvyčajná útočnosť.
„Voldemort bol tu a pobozkal ma,“ bez váhania vyhlásil Harry.
„Čo to trepete, Potter?“ profesor neochotne pristúpil bližšie k nemu.
„Temný pán má určite na práci lepšie veci, než ponevierať sa tu a útočiť na vás... ako ste to povedali? “ opýtal sa ho spôsobom, ktorým jasne dával najavo, ako hlboko ním pohŕda.
„Povedal som, že ma pobozkal, lebo presne to urobil...“ vyhlásil Harry rozčúlene.
Severus Snape si ho pochybovačne premeral, potom pozrel na svoju študentku.
„Môžete odísť, Grangerová, ja sa už postarám o to, aby pán Potter netrpel podobnými bludmi.“
„Ale, pane...“ namietla rozhorčene, ale Harry jej naznačil, aby to nerobila, už aj tak kvôli nemu prišli o veľa bodov, nemienil mu situáciu uľahčovať. Jeho kamarátka poslúchla a nechala ho osamote s jeho najmenej obľúbeným učiteľom.
Nebol však pripravený na to, čo sa odohralo po jej odchode.
Snape ho pevne uchopil za ruku, pocítil ako sa s ním svet rozkrútil, všade okolo nich vírili nespočetné farby a skôr než stihol čokoľvek urobiť, ocitli sa na akejsi tmavej ulici, ktorú Harry vôbec nespoznával.
„Pane, čo to má znamenať?“
„Ak chcete prežiť, tak mlčte...“ napomenul ho profesor chladne a nepúšťal jeho ruku, aj keď Harry vynakladal všetku svoju silu na to, aby unikol z jeho zovretia. A chcel aj vytiahnuť prútik, ale nebolo to možné, telo mal akési meravé, akoby ho zasiahlo nejaké zaklínadlo, zrejme len neverbálna forma, Hermiona mu o takých zaklínadlách hovorila, ale muselo byť dostatočne účinné na to, aby naňho takto pôsobilo.
„Ale z Rokfortu sa predsa nedá premiestňovať...“
 „Ak máte súhlas riaditeľa, tak áno, pán Potter,“ informoval ho Snape chladne a ťahal Harryho bližšie k akémusi radu tmavých domov.
„Nerozumiem...“ vyhlásil v snahe získať čas, keďže Snapova ruka bola priam pripútaná k tej jeho, cítil ako slabne zakaždým, keď sa snažil vymaniť z jeho zovretia.
Snape ho dotiahol až za ochranné kúzla a ocitli sa v blízkosti pomerne veľkého sídla, zrejme nezmapovateľného čarodejníckeho príbytku.
Musel vojsť dovnútra spolu s ním, a keď sa za nimi zavreli dvere, pocítil náhlu stiesnenosť, ktorá v ňom vyvolala značné obavy.
 „To od vás ani len neočakávam, ale ak to už naozaj potrebujete vedieť, došlo k tajnej dohode medzi Temným pánom a riaditeľom. A predmetom tejto dohody ste vy...“ Bolo na ňom vidieť, ako veľmi ho teší, že mu to môže vmietnuť do tváre.
„To nie je pravda, vy klamete! “  oplatil mu to rovnakou mincou.
„Neprovokujte ma, Potter, nemuselo by sa vám to vyplatiť, a tu vám to aj tak nepomôže...“
Donútil ho vyjsť po strom schodisku a doviedol ho k akýmsi dverám, ktoré sa pred nimi ako na povel otvorili, Harry pocítil ako bol náhle odsotený a jeho telo dopadlo na posteľ.
Pričom spojenie, ktoré ich viazalo dokopy, zrejme prerušil, lebo Harry už necítil žiadne podobné obmedzenia.
 „Čo so mnou chcete urobiť ?“ hlesol zdesene.
„Ja? Nebuďte smiešny, Potter. Nikdy by som sa vás nedotkol. Myslím si, že toto privilégium prináleží Temnému pánovi,“ ironicky poznamenal rokfortský profesor.