19. 2. 2012

Hell hunter: Dary





Názov: Hell Hunter
Fandom: supernatural/reaper
Pár: samifer
Varovanie: mladý, nevinný Sammy, upravený dej, žiadna apokalypsa...
Obsah (celkový):  Samuel Winchester je ľudským lovcom duší.  Musí sa postarať, aby sa uniknuté duše dostali späť do pekla. Túto prácu samozrejme nerobí dobrovoľne. Pred istým časom jeho otec urobil chybu, ktorej dôsledkom bolo, že sa Samova duša  stala majetkom Lucifera... Celá rodina sa pokúša pomôcť mu zrušiť kontrakt a Sam si to želá tiež, až kým sa so svojím zamestnávateľom nezačne zbližovať...
Krátke.


Sam cítil ako ním opäť prešla nesmierna dávka hnevu. Mohla by zrejme nakŕmiť aj celé légie anjelov. Jeho otec ako mizerná schránka pre démona. Nič horšie si už nevedel ani len predstaviť.
„Okamžite z neho vypadni...“  pekelná zbraň ho opäť pálila. Priam sa dožadovala použitia, ale jeho chrbát mu naznačoval niečo úplne iné. Démoni by ho z radosťou stiahli do pekla. Sam vrhol prosebný pohľad na Grace.
Ona rozhodne mala aj takéto právomoci, ale nevyužívala ich takmer vôbec. Vždy sa spoliehala na to, že ju jednoducho poslúchnu vďaka jej výnimočnému postaveniu. Sam nevedel, ako presne si získala až takéto postavenie. Učenie lovcov jej samozrejme pridávalo na vážnosti, ale absolútne nechápal, prečo ju rešpektujú aj démoni. Zatiaľ ešte nenarazil na žiadneho, s ktorým by mala problémy.
„Alastair...“ napomenula ho Grace.
„Dobre, dobre, tak ja už idem, ale buď si istá, že sa uvidíme neskôr...“ zdvihol sa z postele a pomaly vyšiel von z izby.
Sam si opatrne sadol na kraj postele a pokúšal sa zhlboka dýchať. Až kým neuveriteľne nepríjemný tlak nepominul. Zlosť nechal vstrebať hlboko do pekelnej zbrane ako rezervnú zásobu.
„Kedy sa vráti Dean?“ spýtal sa ako by sa vôbec nič nestalo.
„Možno už bude vo svojej izbe. Crowley dnes nemohol ostať veľmi dlho... Ak chceš pôjdem ho zavolať...“
„Nie, len som chcel vedieť, či je v poriadku.“
„Nič vážne sa nestalo. Zvláda to veľmi dobre.“
Sam spokojne prikývol. Chystal sa ešte niečo povedať, ale pocítil ako ho niečo jemne chytilo. Stávalo sa to, keď bol náhle vhodený do inej reality. Žalúdok sa mu mierne zakolísal a on sa rýchlo chytil ponúkanej ruky.
Keď sa trochu spamätal, uvedomil si, že stojí na nejakej streche. Díval sa dolu na akési zvláštne sochy, poprepletané do ohnivého tanca. Na zemi sa hýbalo niečo zabalené do handier. A ligotajúce sa zlaté ruky siahali na akýsi zvláštny strom. Niečo zo stromu sa oddelilo, taký ten malý tenký lístok a on videl ako ho vietor unášal až k nemu. Natiahol ruku a nechal ho dopadnúť na svoju dlaň.
„Vezmi si to. Je to pre teba...“ začul za sebou Luciferov hlas.
„Myslel som si, že máš prácu...“ potichu zamumlal Sam. Lístok v jeho ruke začal meniť tvar. Teraz vyzeral ako papierová vstupenka do kina, až na to, že na ňom bolo napísané. VOĽNÝ LÍSTOK Z PEKLA. ZÁCHRANA JEDNEJ DUŠE. URČENÝ NA JEDNO POUŽITIE. NEPRENOSNÝ.
„Mám, ale bežne zvládam robiť aj viac vecí naraz. Nie je to až tak zložité.“
„Naozaj by si mi dal...“
„Ó, áno iste. Je to tvoje a môžeš si s tým urobiť, čo len budeš chcieť. Stačí, keď do tej prázdnej časti napíšeš meno danej osoby...“
„Bol by si ochotný nás pustiť všetkých? Teda, aspoň celú moju rodinu?“  ďalej vyjednával Sam.
„Lístok je len jeden. A pravidlá, ktoré sú napísané na ňom bezvýhradne platia. Prečítaj si aj tie na druhej strane. A kým ho použiješ, dobre si rozmysli kedy a za akých okolností.“
Sam si strčil lístok do nohavíc a prudko sa k nemu obrátil.
„To nestačí. Môžeš mi dať čokoľvek len budeš chcieť, ale ty a Neal... Nechcem, aby si sa stretával s Nealom. Nechcem ho už vidieť a...“
„O Neala si nerob starosti. Tak skoro ho neuvidíš...“
Nick sa k nemu naklonil a pobozkal ho. Sam tlmene zastonal a privinul sa bližšie k nemu. Nemohol odolať.  Nedokázal to, nech by sa stalo čokoľvek, jeho telo ho stále dokázalo zradiť. Cítil, že patrí k nemu, ako by to bolo zakódované v jeho génoch a oni boli jednou  neoddeliteľnou bytosťou.
Keď sa od seba odtiahli, takmer mu vyhŕkli slzy. Ten pocit straty bol taký silný, až ho to kdesi vnútri takmer neprekonateľne zabolelo.
Nick ešte raz pobozkal a potom ho od seba jemne odsunul.
„Teraz ten druhý dar...“
Zdvihol niečo zo zeme a  vložil do Samovho náručia. Sam cítil váhu niečoho malého a mäkkého. Niečoho čo mu okamžite oblizlo tvár.
„Dívaj sa dobre, Sam...“
„Ja nič...“
Chvíľu sa sústredil na tú krehkú bytosť. Jej kontúry sa mu čoskoro začali zjavovať pred očami. Bolo to malé šteňa s čiernou srsťou. Červené oči sa naňho dôverčivo dívali. Istým spôsobom bol nádherný, aj keď z jeho vzhľadu jasne vyplývalo kam patrí.
 „To je pekelný pes?“
Myslel si, že vyzerajú hrozne. Ako nejaké príšerné bytosti, ale tento pôsobil takmer nevinne.  Nebyť tých očí, pomýlil by si ho z obyčajným psom.
„Áno, môžeš si ho nechať, ak máš záujem.“
„Nikomu neublíži?“
„Nie, pokiaľ ťa prijme za pána. Ty budeš rozhodovať o tom, čo bude robiť... Ale musím ťa varovať, aby si ho nepoužíval proti démonom a dodržiaval zvyčajné pravidlá.“
„Dobre, prijímam to.“