31. 7. 2012

Horúčka



Fandom: star trek TOS
Pár: Spock/McCoy
Obsah: Kapitán James T. Kirk musí vyriešiť drobný problém na ošetrovni.

Poznámka: Poviedka prešla kompletným AP.
Kapitán James Kirk zamieril na ošetrovňu. Jeho lekársky dôstojník požadoval, aby sa tam okamžite ukázal. Nebolo mu jasné, čo mohlo Kostru tak rozladiť. A určite ho tam nepozýval kvôli nejakej hlúposti. Hneď však pochopil v čom je problém, keď uvidel Spocka sediaceho na jednej z postelí. Sám ho tam predsa poslal, aby si nechal ošetriť poranená ruku. Asi tak pred pol hodinou sa transportovali z jednej planéty. Počas konfrontácie s miestnymi, ktorá sa trochu vyostrila, si jeho prvý dôstojník dosť vážne poranil obe ruky, ale tie mali byť už predsa dávno ošetrené. Bola to len otázka niekoľkých minút.
„Čo sa deje, Kostra?“
„Jim, tvoj prvý dôstojník odmieta ošetrenie. Ja už naozaj neviem, čo s ním mám robiť!“
„Pán Spock, čo mi k tomu poviete?“
„Nepotrebujem ošetrenie.“
Jim naňho chvíľu znepokojene hľadel.
„Na chvíľu nás nechaj, Kostra. Vyriešim to.“
Kostra okamžite opustil miestnosť. Jim nepochyboval o tom, že krátka prechádzka mu padne veľmi dobre.  On mohol svoju plnú pozornosť sústrediť na svojho vedeckého dôstojníka a vyriešiť to, snáď, bez zbytočných hádok.
„To čo ste povedali, je nelogické. To sa na vás vôbec nepodobá. Vaše ruky nevyzerajú dobre, Spock. Dovoľte doktorovi, aby vás ošetril. Sám som vás sem poslal práve kvôli tomu,“ pokúšal sa ho presvedčiť.
„Je to neprípustné a nevhodné, aby sa svojimi rukami dotýkal tých mojich. Vulkánci sa bozkávajú prostredníctvom dotyku rúk, preto musím poopraviť vaše tvrdenie. Je úplne logické, že to odmietam.“
 „Doktorovou povinnosťou je vás ošetriť. S touto záležitosťou ho nebudeme zbytočne zaťažovať. Predpokladám, že vaše ruky ešte budete potrebovať, to čo sa stane, bude len nevyhnutná súčasť ošetrenia. Okrem toho potrebujem vás na mostíku a celá táto vec nás len zbytočne zdržiava.“
Spock napokon súhlasil. Keď ho Jim nechal samého a vrátil sa na mostík, už si tým nebol až taký istý, ale kapitánovo apelovanie na jeho zmysel pre povinnosť, a to, že mu to takpovediac prikázal mu nedávalo veľmi na výber.
„Ste pripravený?“ netrpezlivo sa spýtal Kostra.
„Potvrdzujem.“
Kostra sa pokojne pustil do práce. Naozaj veľmi oceňoval, že jeho pacient sa rozhodol mlčať. Bolo to rozhodne lepšie ako to čo predvádzal predtým. Poslednou fázou ošetrenia bolo nanesenie upokojujúceho gélu.
„To nebude potrebné,“ okamžite namietol Spock.
„Doktor som tu ja a nie vy. Budete to potrebovať. Inak tými rukami nepohnete...“ nechápal, čo mu na tom môže prekážať. Bolo to úplne nevyhnutné a neškodné ošetrenie.
McCoy jemne rozotrel prvú vrstvu. Sústredil sa na pomalé láskanie citlivej pokožky, nevynechal ani kúsok, a keď s priblížil k boľavému miestu, čo najviac zjemnil svoje pohyby.
Naschvál to celé predlžoval, len kvôli tomu, aby mu ukázal, že s ním sa ,teda, zahrávať nebude. Spockove prsty sa takmer majetnícky zovreli okolo tých jeho. Zrazu sa držali za ruky a ani nevedel ako k tomu prišlo.  
Spock chcel niečo povedať, ale dvere sa opäť otvorili a do miestnosti vošla sestra. Doktor ho okamžite pustil.
„To by malo stačiť. Chvíľu ešte počkajte, kým sa to vstrebe...“ nasadil prísne lekársky výraz a viac si prvého dôstojníka nevšímal. Na chrbte cítil jeho pohľad, ale ani raz sa naňho nepozrel. Zvláštne napätie kolovalo v jeho tele. Bolo mu teplo, akoby mal horúčku a na sestru sa nedokázal ani len pozrieť.