13. 7. 2012

Vulkán II. 1/3

 
Fandom: Star trek 2009
Pár: Kirk/Spock
Varovanie: 12-18+, táto časť 12+, academy AU
Obsah:Udalosti pred cestou na Vulkán...
Poznámka: Túto jednorázovku rozložím na časti, lebo mi to tak vychádza, že toho asi vymyslím viac. A bude mi to trvať dlhšie, kým to cele skompletizujem. V nasledujúcej časti sa v deji už dostaneme na Vulkán.
Nespokojný mladík si v posteli nedokázal nájsť tú správnu polohu. Zato Kostra spal ako bábätko. Napriek blížiacej sa ceste a ich ďalšiemu neúspechu v teste očividne nemal takéto problémy. Budúci kapitán mal hlavu plnú nepokojných myšlienok. Obával sa o svojho priateľa, o ich puto a takisto vedel aj to, že počas cesty na Vulkán budú musieť zachovávať prísnu profesionalitu a takisto aj keď sa dostanú na tú planétu. Nikto predsa nesmie vedieť, že spolu zdieľajú puto. Ani len náznakom nesmú prejaviť nejakú bližšiu náklonnosť. Nepripadali do úvahy už ani Vulkánske bozky. A on nevedel ako to tak dlho vydrží. Už teraz mu to všetko nesmierne chýbalo. Vrátane iných vecí, ktoré spolu nebudú môcť robiť, lebo musia dbať na to, aby si všetci mysleli, že ani zďaleka nezakopali vojnovú sekeru. Bolo to tak omnoho jednoduchšie, všetky problémy sa tým samozrejme nevyriešili. Spock mu nezakazoval chodiť za dievčatami, ale obával sa, že to intímne puto, ktoré má s ním ani jedna nedokáže nahradiť. Niečo podstatné by mu chýbalo, niečo čo nemohol dosiahnuť s nikým iným. Čo však neznamenalo, že jeho túžby si zrazu urobili dovolenku. Práve naopak, kým McCoy spal Jim potreboval akútnu pomoc v istých miestach. Rukou nespokojne zašmátral pod prikrývkou. Pričom to ako Kostra mierne pootvoril ústa a zachrápal,  najprv len veľmi slabo neskôr omnoho hlasnejšie. Jim doňho štuchal nanešťastie až príliš silno, a keď si to uvedomil bolo už príliš neskoro. Jeho priateľ bol prebudený.
„Svetlá! Čo je?“ hlesol rozospato.
„Nič, len spi ďalej.“
„Môžeš mi vysvetliť, prečo si do mňa kopol?“
„Chcel som, aby si prestal chrápať.“
 „Kvôli jednému hlbšiemu nadýchnutiu si ma nemusel budiť!“
„Nemôžem vystáť ten zvuk...“
Kostra veľavýznamne zahľadel na istú časť prikrývky,  ktorá bola zrazu posunutá akosi vyššie.
„Choď si dať studenú sprchu! Zhasnúť svetlá“ poznamenal podráždene a bez okolkov mu vrátil kopanec. Stále bol naňho ešte nahnevaný, kvôli tomu čo predvádzal na teste. Musel uznať, že bol k nemu trochu nepríjemný, ale to všetko len preto, lebo za sklom bol Spock a on sa pred ním tak trochu predvádzal. Nemohol si pomôcť. Chcel od neho dostať plný počet bodov, ale ten ušatý ničomník sa z toho opäť vykrútil. Otočil sa na druhý bok a niečo si pre seba nahnevane mumlal.  Čím bola celá atmosféra patrične narušená a neostávalo mu nič iné, len ho poslúchnuť a zbaviť sa toho drobného problému tam. Vedel, že už aj tak nedokáže zaspať. Jim naslepo dokrivkal do malej kúpeľne. Vykĺzol z nohavíc a nahý zamieril dovnútra. Navolil svoj obľúbený sprchovací program, ktorý zahŕňal dávkovanie vody v intervaloch, ktoré preňho boli príjemné. Niekto mu to však pokazil a pridal viac studenej vody. Začínal sa už naozaj hnevať na Kostru. Nechápal, prečo musí vždy prehadzovať jeho nastavenia. Mohol si predsa do pamäte uložiť svoje vlastné, ale to by mu zrejme zabralo až príliš mnoho času.  Natiahol sa k masážnemu panelu a pokúšal sa obnoviť pôvodné nastavenia. Z nejakého zvláštneho dôvodu zrazu všetko potemnelo. Pôsobilo to ako spätný náraz, nebolelo to, ale cítil menšiu slabosť v nohách. Akékoľvek známky vzrušenia samozrejme úplne opadli. Chvíľu len zhlboka dýchal a opieral sa o stenu. Dokonca mu prestala vadiť aj tá studená voda.
Jim, počuješ ma?
Prudko trhol hlavou. Nejaký hlas zaznel v jeho hlave. Spock bol v jeho myšlienkach. Na to si už zvykol, ale ešte nikdy spolu takto nekomunikovali. Nebol si ani len istý, či je niečo také možné.
Áno, ale ako je to vôbec možné.
Je to logické vzhľadom na to, že to druhé puto sa práve prirodzene prerušilo. To nám umožňuje aj túto formu komunikácie.
Jim stíšil studenú vodu a konečne prepol na príjemnejší program. Takto spolu komunikovať malo nesporné výhody, ale obával sa, že nedokáže potlačiť aj isté myšlienky, ktoré by teraz práve nerád rozoberal. Každopádne jeho ruky vedeli, čo majú robiť a pokračoval v umývaní, už bez akéhokoľvek náznaku rozrušenia, ale obával sa, že ak chceš chvíľu bude počúvať jeho vnútorný hlas, ten pocit sa môže veľmi rýchlo vrátiť. Cítil ho tak blízko seba až to bolo priam neuveriteľné. Vnímal jeho dotyk, akoby stál len niekde za ním. Akoby ich nedelili žiadne steny ani chodby. A vyslal k nemu myšlienku, o ktorej už dlhšie uvažoval, aj keď takto to rozhodne neplánoval. Bola to mimoriadne neverbálna myšlienka spojená s istou predstavou, ktorá jasne hovorila o tom, čo by si želal. Tá myšlienka sa preliala do ich puta a spôsobila hotovú pohromu.
Spock, myslím, že niečo nie je...
Bolesť hlavy ho opäť zasiahla. Bola príliš prudká. Presahujúca akúkoľvek stupnicu. Miestnosť sa mu pred očami začala hýbať a on už ani len necítil dopad na zem. Neprichádzala so Spockovej strany, ale z niečoho čo odchádzalo...
Keď opäť precitol z toho omámenia, bol už vo svojej posteli. Potešilo ho, že niekto ho osušil a navliekol naňho nohavice. A ešte omnoho príjemnejšia bola Spockova prítomnosť v jeho posteli. Mohol sa oňho pokojne opierať. Spock mal položenú ruku na  kontaktom mieste. Upravoval ich puto tak, aby mu neprekážalo. Počas tej myšlienkovej vlny sa zrejme posunulo do oblastí, na ktoré nemalo práve najlepší vplyv. Jemne ho posúval späť na miesto, kam patrilo. Nebolelo to. Nevyvolávalo žiadne emócie. Presúval ho veľmi pomaly a opatrne. Dával si pozor, aby nedošlo k príliš silnému kontaktu. Jim bol fascinovaný jeho dotykom. Nechcel, aby ho pustil. Neželal si nič, len ostať v tejto pozícii čo najdlhšie. McCoy očividne nebol až taký nadšený. Nervózne pobehoval po izbe a nahodil výraz zodpovedného lekára, hneď ako si všimol, že sa už prebral. Jeho pozornosť sa mu však upútať nepodarilo, lebo presunutie lebo oči sa mu opäť ako na povel zavreli. Chvíľu trvalo, kým bolo všetko usadené na správne miesto, ale on si kvôli tomu nerobil starosti. Dôveroval mu. Spock opustil jeho kontaktné miesto. Jim mierne zaprotestoval, keď sa pokúsil vstať z jeho postele. Nechcel, aby odišiel. Vedel, že by ho mal pustiť, lebo v izbách študentov nemôže ostať veľmi dlho, ale nedokázal to urobiť. Racionálna časť jeho ja však bola vypnutá a momentálne fungoval len na pocitovej báze. Zrejme to súviselo s tým posunutím a musel ešte chvíľu vydržať, kým sa ich spojenie ustáli na tom správnom mieste. Nateraz nemohol robiť nič len čakať, kým všetko začne poriadne fungovať.
 „Jim, už je ti lepšie?“ Kostra náhle  pristúpil k nemu a zašermoval mu pred očami nejakým meracím prístrojom.
„Som v pohode...“
„Dobre, tak vtom prípade mi vysvetli, čo to vy dvaja stvárate!  Odkiaľ tvoj priateľ vedel, že si stratil vedomie! Zistil to skôr, než ja...“ podozrievavo si ho premeriaval.
„Je to Vulkánska záležitosť,“ povedal Spock, čím jasne naznačil, že do toho doktora zaťahovať nebude.  A nič viac už nepovedal.
„Nie je to nič vážne. Naozaj.“ opatrne dodal Jim.
„Tak o tom rozhodnem ja,“ ani zďaleka sa nechcel vzdať Kostra. „Pred cestou ťa chcem kompletne vyšetriť a keď nebudeš v poriadku. Nedovolím ti, aby si...“
„Dobre, tak ma vyšetri. Nie som proti. Len nás nechať chvíľu o samote a potom pôjdem s tebou na ošetrovňu hoci aj hneď,“ ľahostajne pokrčil plecami. Nebolo to nič fyzické. Neobával sa preto zlých výsledkov. Jim chápal, že si oňho priateľ robí starosti.  Chcel ho upokojiť, ale on sám ledva akceptoval to, čo preňho ich myšlienkové puto znamenalo. Momentálne bolo preňho jednoduchšie postupne si na to zvykať a nezaťahovať do toho nikoho ďalšieho.
„Dobre, ale máte už len 10 minút. Dlhšie by ste tu nemali takto ostávať. Nikdy neviete, kto sa tu môže objaviť.“
Jim poslušne prikývol. Bolo lepšie práve teraz neprovokovať mierne vytočeného doktora. Keď sa za ním zavreli dvere kúpeľne obrátil pozornosť na svojho partnera.
„Ako sa naše puto dostalo mimo bezpečných miest? Urobil som niečo...“
„Nie, Jim. Ty za to nenesieš žiadnu zodpovednosť. Podľa môjho názoru niekto použil staré puto T´Pring, aby sa dostal k informáciám o tebe. Tvoja myseľ sa počas kontaktu s cudzím vedomím dostala do obrannej pozície. Bolesť bránila prístupu do istých oblastí, ktoré tvoje vedomie vyhodnotilo ako neprístupné. Nastala intenzívna reakcia, ktorej výsledkom bolo úplné pretrhnutie starého puta. Myseľ T´Pring použili ako bránu. Na vyslanie vlny, ktorá mala zrejme odhaliť všetko o tebe. Tento zásah však neskončil podľa ich predstáv. Neočakávali, že to pocítiš a vzoprieš sa tomu. Niektorí z nás ľudí vždy podceňovali a puto s nimi považujú za slabosť.  Následná obranná vlna, ktorá čiastočne prešla aj mojou mysľou ich zasiahla naplno. Tou istou bolesťou, ktorá zasiahla teba. Tá druhá myseľ zhasla. T´Pring sa zrejme dostala do stavu, ktorý vy nazývate kómou, ale neviem to potvrdiť s úplnou istotou. Nemohol som do toho zasiahnuť. Ani zmierniť tvoju bolesť ani jej zabrániť, aby vtom pokračovala. Stačil jediný nesprávny zásah a celá tá vlna telepatie mohla zničiť tvoju myseľ. Celá tá vlna samozrejme rozhádzala tvoje puto a spôsobila menšie nezrovnalosti. Vďaka, ktorým som bol nútený ho poopraviť a umiestniť menšiu telepatickú ochrannú vrstvu, ktorú tvoj systém prijal. Počas niekoľkých dní, kým sa bude naše puto spamätávať z toho otrasu, nie je vhodný akýkoľvek myšlienkový kontakt. Budem ho priebežne kontrolovať cez telepatickú vrstvu. “
Jim ho trpezlivo počúval. Potreboval presne vedieť, čo sa stalo.  A Spocka odpoveď bola viac než uspokojujúca.
„ A čo tvoja myseľ? Neublížila ti...“
„Nebol som hlavným cieľom útoku, ale pokiaľ by telepatická vlna nebola tvojou mysľou vrátená späť je veľká pravdepodobnosť úmrtia. Je to veľmi citlivá oblasť.“