28. 8. 2012

1. kapitola 3/3

 
 
 
Pár: Kei (Ai)/Shin, a.i.
Varovanie: smrť, duchárske, školské, kríza identity, kriminálne, zmienka o skupinovom sexe, tajný spolok
Obsah (skrátená verzia): Kei (16) žije so svojím otcom, jeho sestra Ai s matkou. Po sestrinej smrti (údajnej samovražde) sa však rozhodne načas prevziať jej miesto. Kei cíti prítomnosť sestrinho ducha, niekedy sa mu zdá, akoby spolu zdieľali jedno telo. Verí tomu, že pokiaľ sa mu nepodarí zistiť pravdu, sestrin duch si nikdy neodpočinie. Počas svojho pátrania stretáva aj osobu, do ktorej sa zamiluje (čiže sem-tam aj romantika, platí aj to, čo bolo napísané v dlhšom obsahu)
Predpokladaný počet kapitol: 8 + prológ, epilóg
Poznámka: poviedka neprešla AP.
Poznámka 2: pôvodne malo byť pridané niečo iné, ale k tomu ďalšiemu zatiaľ nemám nič vymyslené, preto som sa rozhodla radšej najprv ukončiť túto kapitolu. Spomínané veci očakávajte snáď už nabudúce. 
Po príchode na letisko a vybavenie nutných záležitostí, im ešte ostávalo dosť času. Rozhodli sa stráviť ho v jednej menšej kaviarni, ktorá pôsobila pomerne príjemným dojmom. Porozprávali sa o tom, čo si Kei myslí o sestriných záležitostiach a potichu spolu prebrali aj iné veci. Boli práve uprostred rozhovoru o tom, ako to bude prebiehať, keď sa po poslednom týždni letných prázdnin vráti do školy, keď si Kei všimol pomerne zaujímavého muža, ktorý vykročil smerom k ich stolu. Bol celkom príťažlivý, ale zároveň mal v sebe niečo znepokojujúce, pohľad dravca, ktorý v sebe niesol istú dávku nebezpečenstva, ale zároveň vzbudzoval aj rešpekt. Podišiel až celkom blízko k nim. Kei sa v duchu upokojoval tým, že zrejme len prejde okolo nich. Nechápal, prečo ho to tak vyviedlo z miery, pekných mužov vídaval bežne a zvyčajne sa snažil si ich priveľmi neobzerať.
Z toho však vôbec nemal dobrý pocit. Pripadalo mu to smiešne. Nechápal, prečo by si mal robiť starosti kvôli zrejme bohatému, ale aj tak preňho neznámemu mužovi. Nebol dôvod na paniku, ktorú začínal pociťovať, aspoň nie žiadny racionálny dôvod. Veľmi rýchlo však pochopil, že mal viac dbať na svoje pocity. KIYOMI sa zasekla uprostred nedopovedanej vety, hneď ako sa ocitol tesne za jej chrbtom. Kei si všimol akýsi predmet, ktorý jej nenápadne zabodol do istej časti chrbta. Urobil to tak šikovne, len akoby sa zľahka obtrel o jej šaty, nikto si nič nevšimol. Oči mala otvorené, na tvári sa jej usadil akýsi neurčitý výraz, ale rozhodne bola pri vedomí. Oči sa jej pohybovali trochu rýchlejšie, ale podľa všetkého už nemohla viac povedať ani slovo. Kei naňho chcel kričať, chcel, aby si to všetci všimli, ale muž naňho vrhol pohľad, ktorým jasne naznačoval, čoho všetkého je schopný, pokiaľ si dovolí zavolať pomoc. V kaviarni si ich bez vyvolania nejakého väčšieho rozruchu nikto nevšímal, boli schovaní až úplne vzadu a bolo tam dosť iných ľudí, ktorí v dnešnom svete, kde sa nikto radšej do ničoho nemieša, radšej venovali pozornosť svojim záležitostiam. Muž odsunul jednu zo stoličiek a prisadol si k nemu. Jednou rukou objímal Kiyomi, akoby sa s ňou chcel len zvítať, ale Kei si všimol, že to robí len preto, aby pridržiaval nástroj na správnom mieste. Ešte nikdy nevidel takú čepeľ, bola takmer neviditeľná, takmer akoby tam ani nebola.
„Čo chcete?“
„Len sa ubezpečujem, že moje záležitosti prebiehajú tak, ako som si to naplánoval. Neverila by si ako sa veci vedia skomplikovať bez nevyhnutných zásahov. Ty by si to mala vedieť najlepšie, Ai-san alebo ťa mám skôr nazvať Kei-kun?“
Srdce sa mu zrýchlilo. Šokovane zalapal po dychu, keď si uvedomil, ako ho to oslovil. Ako to mohol vedieť ešte pred začiatkom celej tej veci. Bola to predsa prísne tajná akcia a tento muž vôbec nevyzeral a už vôbec ani len nekonal ako policajt.
„Kto ste?“
...Hikaru.“
(Pozn. tie tri bodky znamenajú v tomto prípade, že povedal aj svoje priezvisko, ale nechcem dávať priezviská, už dosť ťažké je nakombinovať mená preto to berte tak, akože ho vyslovil)
Kei naňho dosť dlho vyjavene hľadel. Podľa toho, priezvisko mu pripomínalo jedného s chlapcov, s ktorými si písala Ai. Mohol to byť rozhodne niekto z jeho rodiny, ale teraz to nevedel tak dobre posúdiť. Už sa na to pýtal aj Kiyomi. Chcel vedieť, prečo mu skôr nedala informácie o tých chlapcoch a o tom, čo všetko s nimi zdieľa, aby sa tomu vedel prispôsobiť. Nedala mu žiadnu konkrétnu odpoveď, vždy akosi zmenila tému a teraz, keď sa k tomu chceli napokon dostať prekvapil ich tento nebezpečný cudzinec. Preto naňho jeho meno neurobilo skoro žiadny dojem, ale skôr ho trápilo to, čo mal v rukách.
„Čo s nami plánujete urobiť?“
„Zaplatíme. Pôjdeš so mnou a nikomu sa nič nestane. To je môj návrh.“
„Ak odmietneš.“
Hikaru sa naklonil bližšie k nemu.
„Čepeľ obsahuje látku, ktorá spôsobuje čiastočnú paralýzu, bez protilátky nastane asi tak do  desiatich minút smrť podobná srdcovej príhode. Predpokladám, že prvá možnosť je pre teba priateľnejšia... Kým zistia, čo sa stalo, aj tak ťa dostanem, kam chcem. Dávam ti však možnosť, aby si zvolil, čo bude pre teba najvhodnejšie...“
„Pôjdem s vami,“ neochotne súhlasil Kei. Nechcel sa dívať ako otcova priateľka umiera. Niečo také by nemohol zniesť a ten muž už aj tak všetko vedel. Nepochyboval o tom, že takáto osoba svoju hrozbu dokáže bez milosti vyplniť. Privolal čašníčku, zaplatili a potom už bez povšimnutia kráčali k dverám. Hikaru stále držal Kiyomi v dôvernom objatí. A celkom dokonale predstieral, akoby boli tým najšťastnejším párom.
„Kam mám ísť?“ opýtal sa Kei, keď už boli vonku.
„Časť 46B.“
„Ale to je súkromné...“
„Toho som si vedomí. Kráčaj, ak nechceš, aby sme prišli neskoro...“
Nebolo to ďaleko. Táto časť však bola skôr určená pre súkromné lety. Kei tam ešte nikdy nebol, ale teraz trielil ako o život. Hikaru to za ním úspešne stíhal. Kiyomi ledva prepletala nohami, preto bola nevšímavosť ostatných ľudí obzvlášť zarážajúca. Prešli cez akúsi užšiu chodbu, až kým sa neocitli v časti pre pomerne vyberanú klientelu. Kei sa obával, že ich zamestnanci nepustia, ale tí sa im len uklonili a uhli im z cesty. Ocitli sa v pomerne luxusne zariadenom priestore pre cestujúcich. Čakal ich pozdravil poriadne horlivým kývnutím hlavy. Kei pozdrav opätoval, ale len veľmi nervóznym spôsobom. Oveľa viac ho zaujímal osud vyšetrovateľky, ale ten chlapec ho odviedol bokom od nej na mäkkú pohovku. Dvere za nimi sa zavreli. Kei bol nútený sadnúť si. Sledoval ako Hikaru vytiahol z vrecka ďalší nástroj, priložil jej ho ku krku a stisol. Vyšetrovateľke sa postupne začala vracať do tváre farba. Dokonca sa aj trochu pohla, ale nie natoľko, aby bola schopná niečo urobiť. KEI sa ocitol v pevnom objatí toho vysokého mladíka.