30. 8. 2012

Romulus 2/2




Fandom: Star trek 2009
Pár: Kirk, Spock_prime
Varovanie: 12+, academy AU,
Obsah: pokračovanie všetkých Vulkánov, dvojdielna vsuvka o ceste J.T.K a Spocka prime, nadväzuje na dej Vulkánov, obsahuje zmienku o pánovi času. Je to taká vsuvka medzi Vulkánom a ďalšou časťou, kt. ešte nemá meno.
Poznámka: Poviedka neprešla AP.
Poznámka 2: pokiaľ máte chuť, hviezdičkujte, novovložená funkcia je vám k dispozícii.
Poznámka 3 : Týmto táto vsuvka končí a začína opäť deň v čase mladého Jima. Bude nasledovať 4. dielna jednorázovka a uvidím, či sa tým cyklus uzavrie, alebo bude pokračovať.
  

10 hodín pred zásahom supernovy
„Miluješ ma?“
Jim nevedel na čo by sa ho mal spýtať a čas sa tak neskutočne vliekol. Starší Spock pôsobil omnoho prístupnejšie, preto položil túto otázku práve jemu.
„Túto emóciu ľudia považujú za mimoriadne dôležitú. Pre nás ťažko definovateľné...“
„Tak áno alebo nie?“
Spock k nemu vyslal myšlienku. Nič nebolo krajšie ako sila tej jedinej myšlienky. Prešlo ním ochraňujúce teplo a zlomok najtajnejších pocitov vysielateľa. Tej ľudskej časti, ktorú on sám zvyčajne považoval za svoju slabú stránku. Jemné zložky toho všetkého mu chvíľu kolovali v mysli. Zanechávali za sebou cestičku príjemných pocitov. Počas toho krátkeho prepojenia sa o svojom partnerovi dozvedel viac ako za celý ich vzťah. Už si bol istý, čo má urobiť. Všetko do seba zrazu zapadalo. Bolo to tak úžasné jednoduché.

30 minút pred zásahom supernovy
„ Modul nastavený na autopilota opustila planétu,“ oznámil Spock.
Jim netrpezlivo prešiel pohľadom po obrazovke. Tmavý bod sa k nim približoval. A on už po dôkladnom rozhovore vedel, že čakajú práve na túto zásielku. Prístroje vykazovali silné známky aktivity, blížiaca sa supernova celý systém mierne destabilizovala. Jim nemal ani len poňatia ako niekto vedel, že tam budú a ako im odovzdal túto zásielku bez toho, aby vedel, čo ho na tej planéte čaká. Spock ho ubezpečil, že tej osobe sa nič nestane. Vraj má vlastné spôsoby ako sa dostať z problémov.
Jim ostával pokojný, celú situáciu pozorne sledoval, pokúšal sa nahovoriť si, že táto vec sa už zrejme raz kdesi v minulosti stala a celé to, čo vidí pred sebou je len záznam dávnej udalosti. Bolo to už o niečo znesiteľnejšie. Sledoval ako Spock vypustil vlečný lúč a pritiahol si loď bližšie k nim. Trochu do nich vrazila, mierne sa prekrútili a on pocítil trochu silnejší náraz ako očakával.  Predná časť lode utrpela menšie trhliny, ale nie natoľko závažné, aby to spôsobilo vážnu chybu. Malá loď napokon skončila ukotvená v ich priestoroch. Jim už takmer cítil blízkosť supernovy. Napriek tomu, že bol ako budúci kapitán trénovaný na rôzne záťažové situácie, tréning ani len zďaleka nepredstavoval to, čo ho čakalo.
Prenikli do časového prúdu o trochu neskôr, ako bolo naplánované. Loď sa šialene rozkrútila všetkými smermi, bolo ťažké ju držať, ale spoločne to zvládli.
Nebolo vôbec príjemné niečo také sledovať aj keď takýto koniec čakal cudziu planétu.  Preto sa urýchlene postaral o prichytenie malej lode.
Prudké vynorenie sa z časového prúdu ich vymrštilo do Jimovho obľúbeného času. Pristáli na prázdnej ploche v akadémií. V zadnej časti, ktorá sa už pomerne dlho nepoužívala. Spock mal kódy, preto to nebol v žiadnom prípade problém. Obaja chvíľu sedeli na svojich miestach, až kým Spockovi zrazu neklesla hlava a zosunul sa zo sedadla.
„Si v poriadku? Potrebuješ...“
Jim videl ako sa Spockovo telo mení. Nedalo sa k nemu dostať. Pred ním prebiehalo niečo takmer neuveriteľné.



·        Dodatok : Osoba, ktorá im poslala ten modul, tak to bol Doktor. (S veľkým D.) pán času, ktorý sa na takéto veci špecializuje.