2. 8. 2012

Vulkán III. 1/4



Fandom: Star trek 2009
Pár: Kirk/Spock, T´Pring a.i.
Varovanie: 12- 18+, academy AU
Obsah: Pokračovanie Vulkánu I a II, James T. Kirk zisťuje, čo všetko obnáša puto s dvomi ľuďmi.
Poznámka: poviedka ešte neprešla  AP. 
Nabudúce ešte očakávajte pokračovanie Horúčky a Epilóg k Elixíru moci.

Ležal na dlážke. Oči mal zavreté, myseľ úplne uvoľnenú. Spomínal na svoje telo pritisnuté k milencovmu. Na všetky tie drobné dotyky, na rôzne hladiny telepatie, ktoré znásobovali ich rozkoš. Na myšlienkové objatie, sprevádzané tým skutočným, na všetky tie drobné momenty, keď jeho telo získalo takmer neobyčajnú citlivosť. Nič ich neoddeľovalo, nič viac nebolo zakázané. Spock mu ukázal veci, ktoré ho totálne odrovnali. Nikdy by si ani len nepomyslel, že stačí tak málo pozornosti k tomu, aby cítil úplnú spokojnosť. A Spock mu patril spôsobom, akým ešte nepatril nikomu. Nevadilo mu ani to, že sa prebudil na tvrdej podlahe, stále ešte v cele. Dokonca ho ani veľmi nebolela hlava, aj keď predtým dosť veľa pil. Len na žalúdku cítil miernu ťažobu, čo si zrejme žiadalo Kostrov špeciálny kokteil zaberajúci na akúkoľvek agresívnu opicu. Dvere sa ako na zavolanie otvorili a dovnútra vošiel jeho partner. Jim to vedel aj bez nutnosti otvárať oči. To, že od neho musel v noci odísť sa mu nepáčilo, ale bolo to nevyhnutné vzhľadom na ich situáciu.
„Dobré ráno, t´hy´la,“ oslovil ho pomerne nadšene. To slovo sa naučil počas noci, keď boli spolu prepojený a celkom sa mu páčilo. Spock sa jemne dotkol jeho mysle a zanechal v nej ďalšiu sériu príjemných pocitov. Pocítil aj to, ako ho chytil za ruku. Okamžite po nej chmatol, akoby šlo o niečo mimoriadne. A nepochybne to tak aj bolo. Ešte nechcel vstať, nechcel sa vrátiť k ostatným.
„Dovolíš mi skontrolovať naše puto?“ požiadal ho Spock. Nechcel mu pripomínať záležitosť s tou ženou, ale zrejme sa chcel len ubezpečiť, že sa od včera nič nezmenilo. A po zraneniach s predchádzajúceho obdobia to takisto nebola vôbec nezvyčajná žiadosť. Necítil žiadnu bolesť, ale nemal dôvod mu nevyhovieť.
„Áno,“ spokojne zamumlal Jim.
„Musím sa kvôli tomu posadiť?“
„To nie je nutné. Pokojne ostaň ležať...“
Spockove ruky sa mierne presunuli na najvhodnejšie miesto spojenia. Kontrola bola taká jemná a opatrná, že to takmer ani necítil. Vulkánec zrejme nechcel preťažiť jeho myseľ. Väčšina mierneho tlaku sa presúvala na miesto, ktoré ho spájalo s T´Pring. Až vtedy začal pociťovať istú mieru obáv. Spock obišiel menšiu hradbu, ktorú Jimove vedomie začalo inštinktívne budovať. To Jima zaujalo a vybral sa za ním. Jeho výtvor sa skladal so samých obáv, strachu z prezradenia tajomstiev a boja proti neželanému hosťovi. Chvíľu sa zdržal pri trhlinách, ktoré v hradbe vytvorila časť puta prichádzajúca od Vulkánky.
Jim chcel niečo povedať prostredníctvom svojich myšlienok. V noci si týmto spôsobom dosť pomohli, ale Spock pokrútil hlavou a naznačil mu, aby počkal do ukončenia kontroly. Jim sa takmer prilepil na Spockovo vedomie a nasledoval ho za stenu, sám by tam nikdy nešiel, preto sa plne opieral o myseľ, ktorá ho tam viedla. Za touto oblasťou bolo veľa strašidelných miest. Naskladal si tam všetky nepríjemné spomienky,  preto sa úzkostlivo držal vedomia - Spock, ktoré ho upokojovalo a chránilo. Predstavoval si, že ide na výlet po záhadnej krajine, ktorá síce pôsobí znepokojujúco, ale so skúseným odborníkom sa mu nemôžem nič stať. T´Pring podľa všetkého už nespala. Vedomie - T´Pring prehlbovalo trhliny a zachytávalo sa hlbšie do vedomia - Jim, akoby bez neho nedokázalo existovať. Zranené so všetkých strán, obklopené liečivými impulzmi, ale napriek tomu stále zraniteľnejšie, lebo vedomie- Spock ho k sebe neprivolalo. A vedomie- Jim odmietalo bližší kontakt. T´Pring prišla o väčšinou svojej osobnosti, jadro ostávalo vďaka ich putu chránené, ale všetko ostatné len chaoticky plávalo za Jimovou obrannou stenou, márne hľadajúc niečo, čoho by sa mohlo zachytiť. Takisto všetko to, čo sa T´Pring naučila o logike bolo preč. Ovládanie emócií takisto. Ich sila vrážala do steny a vytvárala tie trhliny.  Postavili sa im na odpor, hneď ako sa priblížili k trhlinám. Zrejme sa báli, že sa ich pokúsia odpojiť.  Niečo počuli. Znelo to ako plač.  Jim to zachytil ako prvý, ale Spock ho posunul späť za stenu. Ostal tam stáť sám ešte chvíľu, potom postupne prešiel do nižších vrstiev partnerovej mysle. Spock ukončil ich spojenie.
„Niečo sa deje v nemocnici. Musím to preveriť.“
„Pôjdem s tebou.“
Jim otvoril oči, už kompletne prebudený a znepokojený tým, čo videl. Mal toľko otázok, ale z nejakého dôvodu cítil, že ich práve teraz niekto potrebuje tak naliehavo ako nikdy predtým. Urýchlene si pozapínal uniformu. Vyšli z cely a zamierili na parkovisko. Bolo tam vozidlo, ktoré predtým použil pri návšteve rodičov. Nastúpili takmer v rekordnom čase. Šlo o vznášadlo vhodné na púštne podmienky.
„Kto to tam plakal?“
„Vulkánci neplačú. Bol to zvuk, ktorý si tvoje vedomie interpretovalo ako plač.“
„Jasné, o tom vôbec nepochybujem,“ uškrnul sa Jim. Jeho partner by niečo také asi nikdy nepriznal. Nech by sa dialo čokoľvek.
Šli tou najkratšou cestou a za päť minút už boli pred nemocnicou. Presnejšie povedané pred tým, čo predtým vyzeralo ako nemocnica. K miestu sa ponáhľali aj iní Vulkánci, niektorí v akýchsi pracovných odevoch a iní, očividne znepokojení len vo svojom bežnom oblečení. Nikto z nich nevyzeral vydesene, ale ponáhľali sa dostatočnou rýchlosťou. Jimovi napadlo, že možno aj oni cítili, že sa niečo stalo s ich rodinami tam vo vnútri.
„Mávate tu zemetrasenia?“
„Nie, niečo také tu už dávno nepoznajú.“
Spock otvoril dvere na svojej strane a rýchlo vystúpil.
„Pociťuješ nejaký rozdiel?“
„Nie, myslím, že T´Pring je v poriadku,“ znelo to dosť neisto, ale bol si tým istý.
„Ty to nevieš?“
„Naša časť puta je iná.“
„Pozri, tam je...“
Jim ako prvý uvidel doktorku T´Zathu a pacientku, ktorá sedela pri nej. Prišli tam aj ďalšie vznášadlá, ktoré pacientov odvážali zrejme na bezpečnejšie miesto. T´Pring okamžite objala Jima. Nečakal to. Prekvapilo ho to natoľko, že sa ani nebránil. Chvela sa, bola úplne vystrašená a natoľko ľudská, že ju nemohol len tak pustiť.
„Čo sa tu stalo?“ opýtal sa Spock.
„Dostali sme varovanie od istej osoby, ktorá si hovorí Nero. Vyhrážal sa, že do týždňa zničí našu planétu. Túto správu poslal nemocnici. Povedal, že máme pár minút, aby sme všetkých dostali von. Nestihli sme to, robili sme, čo sme mohli, ale nemáme všetkých.  Niečo zasiahlo vrchol budovy a celá sa zosunula. Blokoval všetku komunikáciu...Presúvame pacientov do budov s novými štítmi proti takýmto útokom. Chcela som nastúpiť s ostatnými, ale T ´Pring ma požiadala, aby som tu s ňou počkala. “
„Jim, musíme sa okamžite vrátiť.“
„Spock, nenechávajte ma tu. Chcem ísť s vami...“ požiadala ho T´Pring. Hlas jej od zdesenia mierne preskakoval.
„Dobre, myslím si, že za daných okolností bude lepšie, ak ostaneš s nami.“
„A čo vy doktorka?“
„Čaká na mňa moja rodina.“
Ukázala na dvoch ľudí, ktorí sa odpojili od davu. Nemali čas na žiadne zbytočné reči. Nemocnica bola v troskách,  nie tak ako to bývalo počas zemetrasení na Zemi, neostalo po nej vôbec nič, len diera v zemi. A pár menších kúskov. To rozhodne vyzeralo veľmi vážne. Preto sa museli poponáhľať.
 „Máme tu iba dve miesta. Budeš musieť sedieť Jimovi na kolenách a pokúsil sa trochu zväčšiť priestor.“
Otvoril dvere, stlačil gombík, ktorý sedadlo trochu posunul a potom im si už museli sadnúť. T´Pring sa o Jima naplno oprela. Nebolo to nepríjemné, akceptoval to, ale nebolo to také isté, ako keď sa ho dotkol Spock.
Komandér zapol bonusové obranné mechanizmy. A keď sa všetko načítalo, uzavrel vznášadlo a sústredil sa na hladký priebeh cesty.