13. 8. 2012

Vulkán III. 3.1


Fandom: Star trek 2009


Pár: Kirk/Spock, T´Pring a.i.
Varovanie:  18+, academy AU
Obsah: Pokračovanie Vulkánu I a II, James T. Kirk zisťuje, čo všetko obnáša puto s dvomi ľuďmi.
Poznámka: poviedka ešte neprešla  AP.  
Poznámka 2 : To, čo sa deje má svoj dôvod. :D
Nabudúce očakávajte Horúčku a Kliniku.
 

Po štyroch týždňoch...
Akadémia
Jim sedel za stolom. Držal v ruke svoj padd a vyberal si predmety do ďalšieho semestra. Stále nemal dosť kreditov. Nebolo to vôbec jednoduché vzhľadom na to, že predmety si vždy volili akoby naslepo a nikdy si nemohol byť istý, či mu daný predmet schvália. Po prvom pokuse mu svietili červené body, akurát pri tých, ktoré považoval za takmer isté. Každopádne ostávalo mu ešte druhé kolo. Aj keď výber už nebol až taký dokonalý. Každopádne bolo to lepšie ako zamýšľať sa nad komplikovanosťou svojho vzťahu so Spockom. Počas školy to nechcel vôbec riešiť. To čo sa odohralo pred dvomi týždňami odsunul niekam nabok. Chcel posledný semester prežiť ako absolútne obyčajný študent a sústrediť sa na dokončenie školy.
„Kostra, vôbec neviem, čo si mám dať?“ mračil sa na displej a nervózne po ňom poklopkával. Jeho spolužiak rýchlo preletel zoznam.
„Čo tak šachový krúžok?“
„Nie, absolútne vylúčené.“
„Prečo? Rád predsa hráš trojdimenzionálny šach.“
„Len sa pozri kto to v lete učí,“ nahnevane sykol Jim.
„Krúžok prevzal komandér Spock. Tak to je jasné. Nemôžeš predsa chodiť na predmet, ktorý vyučuje tvoj manžel...“ posledné slovo vyslovil takmer šeptom. Nezabúdal sa pritom mierne uškŕňať. 
„Nie je to môj... To slovo už nechcem ani len počuť...“ mračil sa naňho.
„A čo tak Výchova k manželstvu a rodičovstvu?“
Jim mal chuť doňho niečo hodiť, ale všetko čo mal po ruke bolo digitálne pero, a to ešte potreboval na iné účely. Niečo také nemohol ani len pripustiť.  Nie potom, ako za ním chodila Spockova rodina a žiadali ho, aby sa ho vzdal. Dokonca aj Amanda naňho naliehala, aby to urobil kvôli tým deťom.  Za iných okolností by vraj bola na jeho strane, ale v záujme zachovania rodiny pre vnúčatá, nemôže konať inak. Prirodzené puto ho údajne až natoľko nezaväzuje ako to, ktoré má Spock s T´Pring. Povedala mu, že je ešte mladý, má pred sebou kariéru a množstvo ďalších dobrodružstiev. Tajomný Nero sa po tomto jedinou útoku odmlčal, a aj keď na Vulkáne stále vládlo menšie napätie a flotila kontrolovala stav takmer neustále, situácia bola stabilizovaná.
Jimovi ostávalo veľa času na premýšľanie, čo ho vôbec netešilo. Podľa informácií, ktoré mu priniesla Amanda mu prirodzené puto nebude brániť ani stýkať sa s inými ľuďmi. Bolo to preňho veľmi nepríjemné, veľmi bolestivé. Nechcel byť pre niekoho len prekážkou. Nemal v úmysle ublížiť tým deťom, miešať sa do ich rodiny. Niečo také už raz zažil na vlastnej koži a nebolo to vôbec príjemné.
„Prestaň si zo mňa uťahovať. Už som ti raz povedal, že nie sú moje!“
Uvedomil si, že kričí a spolužiaci sa za ním opäť otáčajú. Stíšil svoj hlas a pokúšal sa dostať pod kontrolu svoje rozbúrené emócie. Nebolo to až také jednoduché, ako mu tvrdila Spockova matka. Prerušiť to puto by nebolo pre nich práve to najvhodnejšie. T´Pring bola na ňom až príliš závislá. Nič to nepotvrdzovalo, nemal na to, žiadne dôkazy, ale prerušenie toho puta ho desilo viac než čokoľvek iné. Bolo to s ním čoraz horšie, od slobodného rozbitia steny a tehotenstva T´Pring, ktoré znášal len veľmi ťažko. Vďaka pocitom, ktoré naňho cez ich puto prenášala. Stenu si už postaviť nedokázal, jeho podráždenosť začínala byť čoraz neznesiteľnejšia. Kostrovi však už nespôsoboval žiadne problémy, ani si na ňom nevybíjal zlosť do takej miery, aby sa urazil. Každopádne bol to jeho jediný priateľ a bol jedinou zasvätenou osobou, ktorá naňho netlačila. To, že bral celú situáciu viac-menej s humorom ho dosť dráždilo, ale aj tak to bolo lepšie ako tie prísne vulkánske maniere.  Spock sa k danej situácii nevyjadril. Dlhšiu dobu sa už dokonca ani len nevideli. T´Pring bola oficiálne jeho manželkou, bývala v jeho izbe a on za nimi chodiť nemohol. Nedokázal sa na nich dívať ako na budúcu rodinu, do ktorej nemôže patriť. Bolo by to neprípustné. A ani jeden z nich mu nenaznačil, ani slovne, ani prostredníctvom puta, že si želá, aby s nimi ostal. Dokonca sa naňho ani len nepozreli. Nechcel sa im vnucovať a prísť niekam bez pozvania ho takisto veľmi nenadchýnalo. Po tej skvelej novinke sa dokonca aj Stonn zriekol akýchkoľvek nárokov na T´Pring. A jeho obvinenia týkajúce sa ich vzťahu by vzhľadom na jej tehotenstvo asi nikoho nepresvedčili.
 „Dám si to, čo ty...“  
„To asi ťažko. Mám Vulkánsku anatómiu 2, epidemiológiu zameraná na mimozemské civilizácie 4 a chystám sa opäť na prax vypomáhať aj v pitevni...“ spokojne odrecitoval Kostra.
„Pomôž mi, žiadam ťa, aby si mi s tým pomohol. Nedokončím školu... ja tú školu nedokončím kvôli mizerným piatim kreditom...“ hlas mu opäť začínal nebezpečne stúpať.
„Pozri, Jim, vezmi ten šach. To ostatné ťa bude nudiť, ja ťa už poznám.  Spock tam bude len ako dozor. To zvládneš.  Ak chceš dám si to aj ja a budeme hrať spolu. Je to len raz týždenne a tie tri kredity ti dosť pomôžu. Daj si k tomu ešte simuláciu 3. Mal si predsa dvojku, to  ti bude úplne stačiť,“ tíšil ho Kostra.
„Pokiaľ si to dáš aj ty, tak idem do toho...“ súhlasil Jim.
Zaškrtol príslušné predmety a dúfal, že mu to tentoraz schvália. Kostra si pridal ešte jeden krúžok, len preto, aby Jimovi urobil radosť. To bolo rozhodne povzbudzujúce.
„Ideš na obed?“
„Nie, už som jedol. Asi pôjdem von.“
„Šiel by som s tebou, ale ešte mám nejaké plány s Christinou...“
„To je v poriadku. Ja si poradím aj sám...“
Chystal sa vstať, ale pri dverách sa ozval signál, ktorý znamenal, že niekto požiadal o prístup do jeho izby.
„To už asi bude ona. Môžeš otvoriť. Ešte musím do kúpeľne...“
Jim sa pobavene uškrnul. Nechápal, čo také na svojom vzhľade ešte chce vylepšiť.