14. 8. 2012

Vulkán III. 3.2./4

Pár: Kirk/Spock, T´Pring a.i.
Varovanie:  18+, academy AU
Obsah: Pokračovanie Vulkánu I a II, James T. Kirk zisťuje, čo všetko obnáša puto s dvomi ľuďmi.
Poznámka: poviedka ešte neprešla  AP.  
Poznámka 2 : Dnes som ani netušila, či budem vôbec písať, ale napokon ma to nejako zas chytilo. Krátky záver včerajšej časti kapitoly. Čiže k tejto poviedke mi ostáva už len 1 časť. Každopádne stále mám ešte nápady, ale to už bude zas do ďalšej... Čiže príbeh ešte zďaleka nekončí.
Zmena plánu: Nabudúce očakávajte len striedanie Klinika/Vulkán, keďže najlepšie sa mi naozaj píšu 2 poviedky súčasne. Horúčka má chvíľu pauzu.

Natoľko ho to pobavilo, že sa ani neoveril povolenia osoby, ktorá sa rozhodla vstúpiť do ich izby. Dvere sa otvorili a on bol pripravený privítať návštevu s úsmevom na tvári.
McCoy vyšiel z kúpeľne. Potreboval si len na chvíľu odskočiť na záchod. Dúfal, že Jim zatiaľ zabaví jeho priateľku. Očakával, že ich nájde spolu sedieť pri stole. Dvere boli otvorené. Miestnosť bola prázdna. Nepredpokladal, že Jim a Christine by niekam šli bez jeho vedomia. Niečo také by jeho priateľ neurobil. Pokiaľ by na to mal nejaký vážny dôvod, zanechal by aspoň odkaz. Počul len melódiu prichádzajúcu z jeho paddu. Dúfal, že nájde nejaké rozumné vysvetlenie. Rýchlo si ho vzal a prečítal si odkaz.
Povinný seminár sa predĺžil. Nestihnem prísť včas. Zdržím sa ešte asi dve hodiny. Budem ťa informovať.
Christine.
Pokiaľ to nebola ona, tak potom kto? Mal o tom isté predstavy, ale pre istotu si to chcel overiť. Mrzelo ho, že do Jima tak vŕtal. Nemyslel tým nič zlé, len ho trochu podpichoval, tak ako to mal občas vo zvyku aj Jim. Chcel poslať Jimovi správu, ale všimol si, že jeho padd ostal na stole, presne v takej polohe v akej ho tam predtým nechal.
McCoy vyšiel von z internátu. Niektorí kadeti hrali na chodbe stolný hokej. Zamieril k tým, ktorý čakali, kým budú na rade.
„Dean? Nevidel s tadiaľto prechádzať Jima?“
Svetlovlasý mladík pokrútil hlavou.
„Tadiaľto nešiel, kamoš...“ vôbec ho nebral vážne.
Žmurkol na jednu spolužiačku z vyššieho ročníka, ktorá šla okolo nich.
„To je nezmysel. Toto je jediná cesta z našej sekcie. Okamžite mi povedz...“ schmatol ho za golier a pritisol k stene.
„Dobre, dobre, tak tadiaľto šiel, ale nie je nutné, aby si robil paniku. Sprevádzal ho nejaký Vulkánec.“
„Profesor Spock?“
„Nie, to si nemyslím, mal sivé vlasy, tak sa mi to aspoň zdá. Práve keď šli okolo tak tu bola jedna chutná tretiačka...vieš tá, čo rada chodí v tých extra krátkych kraťaskách...“
McCoy pustil Deana. Nemal čas na ďalšie reči. Vulkánci na akadémii. To mu už vôbec nesedelo. Spock si so sebou okrem T´Pring nepriviedol nikoho a keby ďalší ušatý  vstúpil do akadémie nepochybne by sa o tom dozvedel. Nebol si istý, či len zbytočne nerobí paniku, ale nemienil to nechať len tak.