22. 9. 2012

Posledný semester 2.1

 
 
 
Obsah: pokračovanie všetkých Vulkánov. Začína posledný semester, ktorý Jim strávi na akadémii... Odohráva sa týždeň po vsuvke Romulus.
Poznámka: poviedka bude trochu inak delená, čiže očakávajte zas také menšie delenia, lebo inak zas by som nestíhala. Čiže nabudúce asi 2 stránky.  Potom zas 1 a potom zas 2. Takže 4 časti budú trošku dlhšie časti, ale rozkúskované.
Poznámka 2 : pokojne hviezdičkujte :D  Táto časť poviedky prešla AP (pokiaľ aj tak objavíte, preklep, prípadne chybu, môžete ma informovať v komentároch a dočkáte sa opravenia)
 
„Povieme mu to spolu. Nepredpokladám, že by to mohlo spôsobiť nejaké nepríjemnosti. Pokiaľ ťa o to požiadal, bolo by dobré ho o celej veci informovať. Nechcem, aby kvôli mne vo vašom vzťahu vznikali zbytočné nedorozumenia.“
Jim ani len nedúfal, že dostane takúto odpoveď. Partner dodržal slovo a o všetkom mu povedal. Nič pred ním už viac netajil. Preto by mu nepripadalo férové, keby musel udržiavať toto tajomstvo.
Rozhodne mu všetko pekne vychádzalo, až na jednu vec, ktorú chcel prebrať najprv so Spockom prime. Týkalo sa to ich súkromnej misie a cestovania v čase, preto bol presvedčený o tom, že on dokáže túto vec posúdiť lepšie ako jeho súčasný partner. Bolo to komplikované, niekedy bol naozaj unavený z toho oddeľovania oboch Spockov, ale pokiaľ nechcel svojím konaním nechtiac spôsobiť škody týkajúce sa budúcnosti, musel to takto oddeľovať, aj keď to nebolo práve najjednoduchšie riešenie.
„A čo tá žena z modulu? Čo s ňou plánuješ urobiť? A kto to vlastne je?“
„Dôležitá osoba, ale zatiaľ by nebolo dobré sa ňou príliš zaoberať.  Všetky informácie o jej identite ostanú utajené. Môžem ti len sľúbiť, že nebude vystavená žiadnemu nebezpečenstvu.“
„Rozumiem.“
Takáto odpoveď mu zatiaľ stačila, ale to neznamenalo, že si všetko aj tak nemôže zistiť. Mal už isté indície, ale nateraz sa rozhodol uspokojiť s partnerovou odpoveďou. Jediné, čo od neho potreboval počuť, bolo práve to ubezpečenie, že budú rešpektované jej práva, aj napriek tomu, že by ju mohli za určitých okolností považovať za nepriateľku. Okrem toho tu boli aj iné veci, ktoré potreboval súrne prebrať a dúfal, že popritom stihne aj obed. Preto sa pokúšal dostať  späť k tej pôvodnej téme, akosi sa k tomu však nemohol odhodlať.
„Trápi ťa ešte niečo t´hy´la? Zdá sa, že mi niečo chceš povedať, ale možno si nie si istý, či to máš povedať mne...“
 „Dnes sa stretnem so Spockom. Súkromne. Ja... myslíš, že sa bude hnevať, ak mu poviem, že chcem aj teba...Chcem, aby som, aby si šiel so mnou...“ bolo ťažké mu to vysvetliť, keď sa naňho tak díval. Takým spôsobom, aký u svojho partnera nikdy nepostrehol. Dostal to so seba takmer jedným dychom.
Vulkánec mierne nadvihol obočie, ale jeho znalosti ľudského správania boli zrejme omnoho väčšie ako tie Spockove, preto preňho nebolo až také zložité to pochopiť.
„Dohodol si sa s ním na tom, čomu vy ľudia hovoríte sexuálny styk? A chceš, aby som aj ja ostal s vami... Ak to dobre chápem, tak nás chceš oboch?“  
„Presne tak. A nielen kvôli tomu. Teda, pokiaľ nemáš nejaké iné plány...“
Chcel to tak. Predstava toho, že obaja budú s ním bola veľmi lákavá... A necítil by sa už tak zvláštne kvôli tej veci s T´Pring, ale nemienil na tom trvať, pokiaľ by to niektorému z nich prekážalo.