16. 10. 2012

Doktor





Pár: Sherlock/John  okrajovo spomínaná „Mary“
Varovanie: krátke
Obsah: Sherlock považuje Johnovu novú priateľku, len za ďalšiu typu JEJ-MENO-SI-JOHN-ANI-PORIADNE-NEPAMÄTÁ, až kým mu jeho spolubývajúci neoznámi šokujúcu novinku.
Poznámka: poviedka prešla AP (ak nájdete preklepy, dajte avízo do komentárov)
 








„Ja a Mary sa budeme brať.“
Táto zdanlivo nevinná veta s viacnásobným subjektom by génia Sherlockovho formátu nemala v žiadnom prípade rozhádzať. Nebolo to nič nezvyčajné. Stávalo sa to pomerne často, že ľudia v istom veku túžili v plnej rýchlosti prepadnúť tomuto davovému šialenstvu, ale rozhodne nepočítal s tým, že takúto túto dvojčlennú vetu vysloví práve jeho spolubývajúci.
„Nebudete,“ vyhlásil jednoducho, akoby tým bolo všetko uzavreté.
„Sherlock, nemyslím si, že to rozhodnutie je v tvojej kompetencii.“
Tmavovlasý detektív začal pohľadom hypnotizovať svoj mobil. Vedel si predstaviť hneď 10 spôsobov, ako dostať Mary z krajiny bez toho, aby mala ešte niekedy možnosť sa vrátiť späť, ale najprv chcel prebrať aj iné možnosti.
„Vymenuj päť vecí, ktoré ti nemôžem dať a ona áno.“
„Sherlock...“
„Päť vecí, John!“
„Dobre, tak, napríklad, pripraviť mi jedlo, spať so mnou v posteli, bozky, sex, sem tam si niekam vyjsť do spoločnosti... skrátka všetko, čo patrí k normálnemu vzťahu.“
Tmavovlasý detektív chvíľu mlčal. Predstavil si celú tú tabuľku Johnových požiadaviek.
1.       PRIPRAVIŤ JOHNOVI JEDLO – požiadavka zvládnuteľná. Niečo uvariť viem a pokiaľ by to nešlo, stále si môžeme niečo objednať. Každopádne vždy mu dávam svoju kreditku a on si má možnosť kúpiť, čo chce a koľko chce. Tak to robil aj môj otec, keď šla mama na nákupy.
2.       SPAŤ S JOHNOM V JEDNEJ POSTELI – požiadavka zvládnuteľná. Jeho posteľ na to nie je práve najvhodnejšia, ale v tej mojej by to šlo. Veľkosť ideálna. A už aj tak ma vždy, keď som opitý/zdrogovaný ukladá do postele. Nebude to veľká zmena. A zvyčajne nám aj tak ponúkajú spoločnú posteľ, keď spolu niekam ideme.
3.       BOZKY A SEX S JOHNOM –  požiadavka zvládnuteľná. (Nebude to ťažšie ako držanie sa za ruky)
4.       CHOĎIŤ SPOLU DO SPOLOČNOSTI -  už to robíme a veľmi často J a všetci si aj tak myslia, že sme tam spolu ako pár.
5.       VŠETKO, ČO PATRÍ K NORMÁLNEMU VZŤAHU – príliš všeobecné,  zistiť na webe, čo patrí k normálnemu vzťahu. Vedomosti o tom neúplné. Naštudovať nie je problém. Nepýtať sa Mycrofta to je základ a myslím, že k tomu rozhodne patrí položka začať spolu chodiť.
Rozhodol sa to okamžite aplikovať aj v praxi. O niečo také sa ešte nikdy nepokúsil, ale predpokladal, že aspoň snaha bude stačiť.
„John, chcel by si so mnou chodiť?“
„Sherlock, práve sa ti tu snažím vysvetliť, že...“
Svetlovlasý muž naňho chvíľu znepokojene hľadel. Nevedel, čo si o tom má myslieť. Sherlock to všetko analyzoval, akoby šlo o nejaký zložitý prípad. Všimol si ten jeho sústredený pohľad aj to, ako veľmi sa snažil, aby to čo povedal, vyznelo úplne vážne.
„Nie, žiadna Mary. Nevieš nič o nejakej Mary. Žiješ so mnou, staráš sa o mňa. Pracuješ pre mňa. Čo také ti už môže dať nejaká Mary? Dobre počúvaj, čo ti poviem k tým tvojim bodom.“
Sherlock mu zopakoval tie svoje úvahy aj nahlas bod po bode,  sem- tam aj pridal niečo ďalšie, čo ho ešte napadlo.
Doktor naňho len užasnuto hľadel. Nepočítal s tým, že si vypočuje niečo také práve od najslávnejšieho londýnskeho detektíva.