26. 10. 2012

ON








Fandom: Arrow
varovanie: 15+ kriminálne, vzťah detektív/zločinec
Pár: Oliver Queen/detektív Quentin Lance
Obsah: Quentin je zranený počas jednej policajnej akcie a uviazne v podzemí s mužom, ktorého sa už dlhšiu dobu snaží chytiť. 
Poznámka: Poviedka prešla AP.


Výnimočná aktualizácia:  Komentáre potešia..






„Vstaňte, detektív,“  ten hlas ho prinútil zdvihnúť sa, aj napriek bolesti, ktorú mu spôsobovala priestrel nohy. Dokonca ani ten najúčinnejší liek by ho nedokázal prinútiť k činnosti, ale ten muž, ktorému tvár zakrývala kapucňa rozhodne áno. Samozvaný hrdina, ktorý si myslí, že všetko, čo robí má nejaký hlbší zmysel, tí bývajú najhorší, to sám veľmi dobre vedel, ale neočakával, že jeden z nich  mu pomôže dostať sa spod nebezpečnej paľby.
„Nedotýkaj sa ma!“ hlesol, keď pocítil, ako mu položil ruku na plece a odsunul ho z nebezpečného miesta. Noha ho zabolela natoľko, až ho to takmer položilo. Za iných okolností by radšej spadol, ale to by v danom okamihu nebolo práve najmúdrejšie.
Bol tam nechránený a nebyť toho, že to urobil, zrejme by skončil s guľkou v hlave, ale nemienil mu za to ďakovať.
„Buďte trpezlivý, o chvíľu to skončí... ale tá noha nevyzerá dobre, poriadne sa o mňa oprite,“ pošepol mu.
Poslúchol. Preklínal sám seba, že niečo také dopustil, ale jeho ruky sa pevne ovinuli okolo toho muža a bol nútený sa plne spoliehať práve na hľadaného zločinca.
Ďalší výstrel. Ďalší pohyb. Skôr než stihol čokoľvek urobiť,  bol pritisnutý k stene, chránený jeho telom, vnímal bolesť omnoho intenzívnejšie. Dych sa mu zrýchlil. Srdce pulzovalo takmer bolestným tempom, toto bola situácia, ktorej sa chcel za každú cenu vyhnúť. Oči sa mu zatvorili, prepadol sa do ríše príjemného bezvedomia. Uvedomujúc si, že tá chodba sa  asi zrútila a oni sú zrejme úplne odrezaní od sveta, v spoločnosti mimoriadne aktívneho párika vrahov. Čo rozhodne nevyzeralo vôbec nádejne. Možno práve preto tak rýchlo podľahol tme, ktorá mu zastrela zrak.
Do sveta bdelých a aktívnych ho prinavrátila bodavá bolesť v nohe. Niekto mu ju ošetroval, veľmi skúsene, ale napriek tomu dostatočne drsne na to, aby ho to spoľahlivo prebralo.
„Dostanem ťa...“ zamumlal neisto.
„Dnes ešte nie, detektív.“
Chcel sa naňho pozrieť, pokúsiť sa rozoznať jeho tvár, aj keď to v tej tme bolo takmer nemožné, ale on sa o to stále pokúšal. Dokonca sa naklonil mierne dopredu, aby mal lepší výhľad, ale práve to nebol ten najlepší nápad. Zrazu bol až príliš blízko a jeho pery sa stretli s inými, omnoho netrpezlivejšími. Privrel oči, nechal svojho nepriateľa, aby ho viedol, úplne pohltený potrebou spoznať ho čo najdôkladnejšie. Jeho ruky sa mimovoľne ovinuli okolo neho, v snahe dostať ho čo najbližšie, ale skôr než mal možnosť bližšie preskúmať telo mladého muža, pocítil novú vlnu bolesti, ktorá ho prinútila odtrhnúť sa od tých lákavých pier. Odsunúť ho od seba. O čo sa to pokúšal? Prečo vôbec bozkával toho... Nedokázal si vysvetliť, kde sa to v ňom zobralo. Jediné, čo vedel bolo, že je vzrušený a noha ho zároveň pekelne bolí.
„Musím ísť. Vaši ľudia tu budú hneď. Ešte sa uvidíme...“
Najprv si myslel, že ho tam nechá s tými vrahmi, ale keď otvoril oči a krivkajúc prezrel miestnosť našiel ich v dosť nezávideniahodnej polohe. S šípmi v hrudiach. Akosi sa však nemohol sústrediť, lebo stále myslel na to, čo sa odohralo medzi ním a tým zločincom.
„Pane, ste v poriadku!“ známy hlas ho vytrhol z omámenia.
 „Áno, môžete ísť dnu. Všetko čisté,“ vyhlásil znepokojene.