18. 11. 2012

Kríza






Pár: Jim Moriarty/Seb Moran
Obsah: krátke, časovo umiestnené až niekoľko mesiacov po poviedke Neha. Depresívne, všeličo naznačujúce....
Poznámka: Poviedka prešla AP. (všetko by malo byť vychytané, ale keď niečo ešte chytíte neváhajte použiť nový koment systém. Je skvelý.)

Poznámka 2 :  Dnes som si myslela, že zas pridávanie nestihnem, ale potom ako som do školy urobila veci na najbližšie dni, teda okrem čítania jedného textu, ale to si nechám na zajtra na prestávku. A musím ešte doplniť pár aktivít, ale to už snáď nejako pôjde, potom bude tento týždeň vybavený, snáď.
Nanešťastie to nebolo až toľko, aby som mohla stihnúť pridať Kliniku v kvalitnej podobe, čiže na tú si ešte chvíľočku čitatelia príslušnej poviedky počkajú. 
Také krízové stavy mám vždy ku koncu semestra, i keď teraz je to trochu viac než obyčajný krízový stav, ale predpokladám, že sa otrasiem a nejako to celé ešte vydržím. Nedarí sa mi až tak zle, ale došli na mňa nejaké divné poplašné pocity... Je to des. Dúfam, že sa ich zbavím, čo najskôr. 



Kríza zasiahla...
Malé dieťa sa...
Agresivita a stupňujúce boje...

Sebastian hodil o zem rádio. Predtým celkom rád počúval túto stanicu a takéto denné súhrny mu vôbec neprekážali, ale žiadna z tých správ  už nemala preňho význam.
Predtým uprednostňoval klasiku, kúpil také trochu staršie, ktoré musel dlhšie ladiť, ale neprekážalo mu to, lebo to bolo súčasťou spoločného života s ním. Bolo nastavené tak, aby sa ozvalo v tej správnej chvíli, práve teraz však dokázalo vystihnúť tú najtemnejšiu.
Pokúšal sa od toho odosobniť. Nájsť v sebe vraha a potlačiť muža, skôr než ho to celé úplne pohltí. Už začal opäť predstierať, že žije. Zobral nejakú hlúpu zákazku, len preto, aby si mohol chvíľu vychutnávať poľovanie na cieľ. Nestačilo to. Nespoznával sám seba. Dokonca tú svoju obeť ľutoval a ruka sa mu triasla, takmer minul. Niečo také už nikdy nechcel dopustiť. Nie kvôli nemu. Nikdy viac sa netrápiť kvôli nemu. Opakoval si to ako neutíchajúcu modlitbu. Celé tie týždne a mesiace, keď žil len kvôli tomu, čo mu povedal.
Poznáš ma, Sebastian. Vieš, čoho som schopný, ale ty sa nevzdávaj. Nevzdávaj sa, až kým nedostaneš posledný odkaz.
Nevedel, čo to znamená, ale nebol schopný porušiť posledný príkaz svojho zamestnávateľa.