10. 11. 2012

Neha


obsahuje pár MorMor/Johnlock








Fandom: Sherlock BBC
Pár:  Sherlock Holmes/John Watson, Seb Moran/Jim Moriarty
Varovanie: príbuzná poviedka k Ultimátu a Pochybnosti.
Poznámka: je to víkendový bonus, AP som robila len tak zbežne, takže keď niečo objavíte, tak pokojne hláste.
Poznámka 2: Testujem nový komentovací systém. Bližšie info tu.
Pokiaľ by vám niečo nešlo dajte vedieť, každopádne by mal byť lepší ako ten starý, dokonca sa dajú používať aj smajlíky.  Pokiaľ by ste nevedeli pridať koment, napíšte mi do shoutbordu čo sa vám neobjavuje a tak, ale myslím, že by nemal byť problém.
Poznámka 3: Je naozaj zvláštne, že v Sherlock BBC si v dabovanej verzii, tí dvaja normálne, vykajú a pritom používajú svoje mená.  Divné. Nechápem, prečo si nemôžu tykať, keď sú si už takí blízki.




MORMOR
„Môžem ťa pobozkať?“
Jim sa pobavene uškrnul. Páčil sa mu spôsob, akým o to žiadal, ale nebol pripravený na nič, čo by ho mohlo vytrhnúť zo sústredenia na isté veci, ktoré museli byť vyriešené. Preto len mierne hravo pohladil Sebastiana po tvári a takmer zanovito pokrútil hlavou.
„Teraz nie.“
Ďalší záblesk bolesti. Tentoraz taký silný, že to otriaslo aj ním. Sladká spokojnosť, ktorá sa rozliala jeho telom bola nahradená niečím, čo sa nedalo ignorovať.
„Ak s tým začneš, nebudem sa môcť od teba odtrhnúť,“ pošepol mu zmierlivo a nezabudol na ďalšie jemné pohladenia, ktoré boli odmenou za preukázanú trpezlivosť. Bolo ťažké odolať tomu lákavému pozvaniu.
 Už aj tak mal značné problémy s tým, ako sa vymotať z partnerovho objatia. Nechcelo sa mu. Bolo to príjemné, keď ho tak držal. Keď ho cítil vedľa seba a mohol sa oprieť o jeho hruď.  Chcel to všetko odložiť. Odsunúť niekam do ďalej budúcnosti.
„Vždy, keď si takýto znamená to, že niečo plánuješ. Prosím, hlavne si neublíž, ja...“
„Urobím to, čo bude potrebné,“ vyhlásil chladne.
Sebastian bol dôvodom, pre ktorý zvažoval mierne úpravy vo svojom pláne. Chcel žiť kvôli tomu, aby sa ho mohol dotknúť, a to bolo nebezpečné. Desilo ho to. Pokúšal sa predtým utiecť, ale nedokázal tomu odolať o nič viac ako boju so Sherlockom.
„Jim, môžeš mi sľúbiť, že mi dovolíš, aby som ťa sprevádzal, že ma viac nepošleš preč, keď ma budeš naozaj potrebovať?“
Nemohol mu to sľúbiť, tak len mlčal.
Sherlock mal Johna. Moriarty mal Morana. Možno by to takto mohlo ostať. Možno, áno, ale on vedel, že jeho povaha ho aj tak doženie k niečomu oveľa komplikovanejšiemu.
Zatiaľ to však nebolo potrebné. Natiahol sa po svojom telefóne a začal ťukať správu.  Bol si istý, že teraz majú tí dvaja už dosť času aj na čítanie.
JOHNLOCK
Sherlock hľadel na svetlovlasého muža, ktorý pokojne spal v jeho posteli. Mierne odhrnul prikrývku, aby mohol pohľadom preskúmať stopy, ktoré na ňom zanechal. Celá tá noc mu prešla mysľou tak rýchlo, až sa obával, že si to všetko nestihne zapamätať. Nehľadal žiadne sledovacie zariadenia, nepokúšal sa tomu zabrániť.
Johnov telefón mierne zavibroval a on sa po ňom natiahol, nechcel, aby ho to zobudilo. Rozhodne nie teraz. Potreboval si dobre premyslieť, čo mu ráno povie a mrzutý John by si to zrejme vypočuť nechcel. Len tak pre zaujímavosť si ju aj prečítal. Bolo to príliš skoro na to, aby to mohla byť nejaká náhoda a pokiaľ nešlo o reklamu tak, to mohla byť len jedna jediná osoba.
Už si zrejme prišiel na to, aký je Sherlockov vzťah k tebe, milý Johny. Nie sú žiadne kamery a nemám žiadne dôkazy, ktoré by ťa mohli usvedčiť, iba nepriame, ale tie sa aj tak nedajú použiť. Dostal som ťa! aj keď ten tvoj prípad je rozhodne zaujímavý, ale predpokladám, že ste to aj tak urobili, lebo Sherlock to chcel. Zvláštne, však? On to chcel, ale ty nie. Som zvedavý, ako sa s tým vyrovnáte.
váš
M.