23. 12. 2012

Dar pre môjho najlepšieho nepriateľa III.




Pár: Doktor/Master (Vládca)


Varovania: neposedný pán času, šialený pán času, romantika, láska medzi nepriateľmi, špeciálne vianočné vydanie


Obsah : „Tak dobre, zdá sa, že si nezabudol aké sú moje obľúbené farby.“


Poznámka: Poviedka prešla AP. 
Máme tu prvú sviatočnú poviedku. Keďže zajtra sú Vianoce, a málokto bude mať čas čítať, tak to dávam sem už dnes. Prajem všetkým čitateľom a takisto aj náhodným okoloidúcim príjemné sviatky.


Vládca dosť skepticky hľadel na tisíce vianočných stromčekov, ktoré boli zoradené do takmer nekonečných radov.  Nevedel, kde to presne vystúpili, lebo natešený Doktor mu to nechcel oznámiť a k riadeniu ho samozrejme nepustil. Preto očakával, že poriadne prevetrá Tardis a vezme ho aspoň na miesto, kde sa deje niečo mimoriadne podozrivé. Ozdobené stromčeky svetielkujúce doďaleka rozhodne nepôsobili desivo.
„Naozaj to vyzerá na ťažkú a nebezpečnú cestu...“
„Nikdy nepodceňuj stromy. Nevieš, čo všetko sa v nich skrýva...“ nadšene mu pošepol Doktor. 
„Viem, čo znamenajú takéto na Zemi...“
„To je dosť možné, ale my na Zemi nie sme...“
„Tak čo tu potom robia?“
„Netuším. Poďme sa tu poobzerať.“
Doktor chcel vyraziť na cestu, ale Vládca ho chytil za ruku. Znepokojený pán času sa obrátil k svojmu spoločníkovi.
„Chcelo by to zimné oblečenie. Takto sa ďaleko nedostaneme...“ vysvetlil Vládca.
Doktor prikývol. Ich bežný odev rozhodne  nevyhovoval tunajšiemu počasiu.
Spoločne sa vrátili späť do Tardis. Zaobišlo sa to bez akýchkoľvek komplikácií, čo bolo už samo o sebe podozrivé. Očakával, že sa každú chvíľu niečo spoza tých stromov vynorí, ale nič také sa nestalo. Vrátili sa späť do Tardis a začali si vyberať vhodné veci.
Vládca sa dosť dobre bavil na tom, ako si Doktor skúšal pomerne smiešne čiapky. Značne nespokojne sa prehraboval v nikdy nekončiacom šatníku a vôbec sa neponáhľal. On sám mu napokon vybral jednu, ktorá mu pristala najlepšie. Okolo krku mu dokonca uviazal šál a vybral mu aj rukavice, aby zabránil v ďalšom hľadaní. Doktor sa tešil ako malé dieťa, oči mu priam žiarili spokojnosťou, keď sa ho opatrne dotýkal. Rozhodne nemal žiadne bočné úmysly, ale jeho milý priateľ si to vysvetľoval akosi inak.
„Môžem aj ja niečo vybrať tebe?“
„Neviem, či je to...“
„No tak, dovoľ mi to aspoň skúsiť...“
Doktor sa pohrabal v tej hromade, ktorú tam vytvoril a nakoniec z nej vytiahol pomerne slušnú čiapku, šál a rukavice, tentoraz priam bleskovou rýchlosťou.
„Budeš vyzerať výborne. Toto ti skvele pristane...“
„Tak dobre, zdá sa, že si nezabudol aké sú moje obľúbené farby,“ rezignovane pokrčil plecami Vládca.
Potom sa už musel zveriť do rúk, ktoré sa ho dotýkali až príliš horlivo. Obliekanie sa zmenilo na akúsi výnimočne vzrušujúcu záležitosť. Začínal sa cítiť mierne nepohodlne a skôr než si stihol uvedomiť, čo robí, on sám pritlačil Doktora bližšie k tej hromade oblečenia, ich pery sa stretli, telá sa zľahka pritisli k sebe. Doktor si očividne pamätal aj to, čo ho vie dokonale vyviezť z miery. A on nedokázal odolať. Situácia sa začala mierne komplikovať. Vládca sa od neho omámene odtrhol, až  keď zvonka začul akési pravidelné údery.
„Zdá sa, že máme spoločnosť...“
Doktor namrzene stiahol zo svojho pleca modrú čiapku, ktorá mu tam ostala aj po odlepení sa z kopy oblečenia.
„Pôjdeme to zistiť?“
„Áno, tak to bude najlepšie,“ súhlasil Vládca. Rozhodne to bolo bezpečnejšie ako naďalej čeliť takému veľkému pokušeniu. Takmer sa mu to celé vymklo z rúk...
Doktor sa vrátil do riadiacej miestnosti. Vládca ho nasledoval o niečo obozretnejšie a pomalšie. Tam vonku mohli byť nejaké bytosti, ktoré by sa ich mohli snažiť zabiť, prevziať Tardis, prípadne urobiť nejakú inú šialenosť, ale to ešte netušili s kým majú dočinenia. Nenápadne rukou siahol do svojho vrecka a nahmatal náhradný laserový šrubovák. Svoju poistku pre prípad núdze. Bez niečoho takého sa rozhodne nemienil vydať na cestu, aj keď vedel, aký má na to názor drahý a neskutočne roztomilý Doktor.