25. 12. 2012

Dar pre môjho najlepšieho nepriateľa IV.







Pár: Doktor/Master (Vládca)

Varovania: neposedný pán času, šialený pán času, romantika, láska medzi nepriateľmi, špeciálne vianočné vydanie


 Obsah: "Doktor!"

Poznámka: AP (nateraz pozastavujem, keďže musím stále robiť tých 50 grafov  a ešte ich nemám všetky...)


O 28 hodín 35 minút neskôr...
Čerstvá krv na snehu.
Sledoval tú stopu, až kým nenašiel miesto, kde sa končila.
„DOKTOR!“
Vládca prechádzal pohľadom po radoch vianočných stromčekov. Stáli tam. Boli úplne rovnaké, ako vtedy, keď na tomto mieste pristáli. Nehybné, tiché, plné svetiel, ktorých blikanie ho začínalo znervózňovať. Obe srdcia mu pracovali na plno. Takmer bolestivo udierali v jeho hrudi.
„Prečo sa mi vždy musíš stratiť. Povedal som ti, aby si tam nešiel sám... Kedy si už konečne zapamätáš, že trápiť ťa môžem len ja. Nikomu inému to dovoliť nesmieš. Počul si ma, Doktor?“
Dopadol na kolená vedľa postavy, ktorá ležala neďaleko najbližšieho stromu. Obrátil tú osobu tvárou k sebe. Doktorovo telo úplne poddajne spočívalo v jeho rukách, nehýbal sa nezregeneroval a mal len akési povrchové zranenie hlavy a pár menších rán, ktoré podľa predbežného skenovania dosť krvácali, ale nie natoľko, aby to v ňom vyvolalo takýto stav.
Držal ho v náručí a nechtiac spomínal na to, aké to bolo keď mal niečo také možnosť urobiť Doktor. Už mu to nepripadalo vtipné. Opäť do toho úplne spadol. Neprešiel ani len jediný deň a on v ňom opäť videl svojho starého priateľa. Teraz, keď boli spolu na takomto mieste bez zbytočných bojov, bolo takmer neuveriteľne ťažké tomu nepodľahnúť.
Priložil ruku na Doktorovu hruď. Jedno srdce bilo, druhé trochu vynechávalo. Rozhodne potreboval ošetrenie, ale on ani nevedel, ako k tomu zraneniu došlo. Len sa na chvíľu otočil, na pár minút sa díval niekam inam a Doktor zrazu zmizol. Možno by ho ani nenašiel, keby sa neuchýlil k svojim starým praktikám a nepovyhrážal sa miestnym. Nebolo to vôbec ťažké, už dávno nevidel také zbabelé a obmedzené formy života. Čudoval sa, že niečo také vôbec dokázali vytvoriť. Mala to byť obyčajná stanica, určená na študovanie ľudského druhu, tieto stromčeky mali byť poslané na Zem a predané do domácnosti na preskúmanie vianočných zvykov tunajších obyvateľov, boli to len pozorovacie prístroje, nič viac, ale obsahovali v sebe aj akýsi prídavok, ktorý z nich urobil ešte horšiu zbraň, ako to bolo počas tých Vianoc, o ktorých mu Doktor stihol počas ich prechádzky porozprávať. Problémom bolo len to, že tunajší obyvatelia, ani nevedeli, čo to vlastne stavajú a Doktor sa od nich ani po dni únavného behania nič dôležité nedozvedel. Vládca sa skôr zaujímal o to, ako ich poriadne vyviezť z miery a o nič iné sa ani len nestaral. Teraz si však začínal plne uvedomovať, že niekto iný musí stáť za takýmto projektom, rozhodne nie osoby, ktoré boli uvedené v oficiálnej objednávke. Niekto to tu musel riadiť a tunajší obyvatelia to neboli. Zdalo sa mu, že majú problém hoci aj si poriadne zaviazať šnúrky bez pomoci... K ničomu podstatnému však nedospeli, lebo zvyšok času strávil veľmi aktívnym hľadaním strateného Doktora.
„Vstávame, vstávame... ešte nie je čas...“ potichu sa mu prihováral, ale nemalo to žiadny podstatný účinok. Tak ho len zdvihol a vybral sa s ním do TARDIS. Dúfal, že loď bude ochotná ho pustiť dovnútra. Čoskoro však pochopil, že to nebude jediný problém, ktorému bude musieť čeliť.
„IDENTIFIKUJTE SA!“
Spoza jedného radu stromčekov sa vynoril mimoriadne snaživý Dálek.
„Moje meno by si mal poznať... Som Vládca,“ neubránil sa úsmevu, keď si uvedomil, že nepriateľ je dokonca vianočne vyzdobený. Pokiaľ šlo o to poriadne sa zladiť, tak sa dalo povedať, že tento druh v tejto oblasti nijako nezaostával, ani pokiaľ šlo o cit pre nové farby a kombinácie. Pričom zlatá pre nich takisto nebola akosi neznámym pojmom.
„ZLIKVIDOVAŤ! ZLIKVID...“
Vládca takmer ľahostajne použil svoj šrubovák. Nezabudol ani na svoje obľúbené vylepšenie, ktoré úbohého Dáleka prevrátilo a doslova zavŕtalo do snehu. Nervózne sa chvel a krútil, ale nedokázal sa dostať von.
Vládca radšej rýchlo zamieril späť k Tardis. S Doktorom v náručí, nemal akosi veľa priestoru na boj a obával sa, že to nebude jediný príslušník tohto mimoriadne snaživého druhu.