18. 2. 2013

Posledný semester 3.3/4.4





Fandom: Star trek 2009
Obsah: pokračovanie všetkých Vulkánov. Začína posledný semester, ktorý Jim strávi na akadémii... Odohráva sa týždeň po vsuvke Romulus.



Jim hľadel na tú prenosnú nádrž. Na drobné takmer nepatrné pohybujúce sa objekty, ktoré boli poprepájané s prístrojmi. Až, keď si naplno uvedomil dosah toho všetkého pocítil v sebe akúsi nekonečnú prázdnotu. Bol zvyknutý na tú druhú časť jeho mysle, na novú formu vnímania a zdieľania. Mal pocit, akoby niečo preňho dôležité bolo už navždy oddelené, síce len pomaly a veľmi opatrne, ale aj tak definitívne.

Primkol sa bližšie k existujúcemu putu a pokúšal sa jednoducho prijať fakt, že deti zrazu ostali bez matky.

„Môžem im nejako pomôcť?“ opýtal sa potichu.

„Môžeš sa ich dotknúť telepaticky a ubezpečiť ich, že na nich niekto dáva pozor... Chcel by si to urobiť?“

Prikývol. Zdrvene sa vydal k svojmu kamarátovi, ktorý mu ukázal kam by mal položiť ruky. Pomocou svojho puta so Spockom niečo také dokázal. Priložil ruku na vopred určené miesto. Pocítil prudké pulzovanie života, základnú úroveň, žiadne zložité myšlienky, žiadne zložité pocity, len prítomnosť vyvíjajúceho sa života. Na chvíľu privrel oči a nechal sa unášať tým pocitom. Tou hĺbkou bytostí, ktoré sa pred ním rozvíjali v netradičných podmienkach. Spockov prúd myšlienok jemne prechádzal ich spojením, dával im najavo svoju prítomnosť, ale nezasahoval do toho, čo prebiehalo medzi nimi priamo.

Jim tam len stál. Zdrvený tým, čo sa stalo a nevedel, čo by mal urobiť alebo povedať. Tak tam len stál a nechal sa držať na telepatickej úrovni. A postupne si zvykať na ten zvláštny pocit bezbolestného ubudnutia.

„Môžem s nimi ostať dlhšie?“

„Áno, Jim. Voči tomu nemám žiadne námietky, ale čo sa týka prepojenia nepresiahni čas na displeji. Ešte nedokážu tak dlho niečo také silné udržiavať.“

Svetlovlasý muž naznačil prikývnutie a ďalej si už doktora ani svojho partnera nevšímal.

„Komandér Spock, potrebujem, aby ste šli so mnou...“ doktor požiadal Vulkánca. Pomaly vykročil za ním do zadnej ambulancie.

Na posteli tam sedel Spock prime. Držal si tvár v dlaniach a vyzeralo to, akoby plakal. Spock si ho zvedavo obzeral. Stále si akosi nezvykol na myšlienku, že sú zrazu dvaja, bolo to akoby mal náhle staršieho brata.

„Stalo sa niečo o čom by som mal vedieť? Bolo by lepšie, keby som sa vrátil k Jimovi...“

„Žena z modulu sa pokúsila o útek.“

Zdvihol hlavu a pozrel sa mu do očí, do rovnakých očí, aké mal aj on. Stále to bolo nelogické. Veľmi nelogické a znepokojujúce. Spock prime neplakal, držal si ruky v takej pozícii, len preto, lebo práve zrejme pracoval so svojimi myšlienkami. Povedal mu aj o svojej misii s Jimom, o tom čo si z nej priniesli a spoločne strážili toto tajomstvo. Bola to tehotná žena, Nerova manželka, ktorú sa im podarilo dostať z planéty, skôr než bola zničená. Ich jediná poistka pre prípad zlyhania.

„Neušla len tak. To ona dopomohla k tomu, aby sa T´Pring dostala do bezvedomia. Práve som to videl na našich záznamoch.“

„Ako sa to stalo?“

„Použila upravený telepatický dotyk, ktorý by mal účinkovať len na čiastočné bezvedomie, ale bol omnoho agresívnejší ako ten čo používame my. Spôsobil čiastočné odpojenie od vás a tým aj...“

„Nemusíte zachádzať do detailov...“

„Kde ste boli, keď sa to stalo?“

„Mal som pacienta a stále ešte navštevujem školu, nemôžem ju strážiť dvadsaťštyri hodín denne.“

„Členovia akademickej rady ma požiadali o ďalšie informácie. Opäť zvažovali predvolanie Jima na výsluch. Bolo nutné sa o to postarať.“

„Kde je tá žena teraz?“

„V menšej miestnosti určenej na skladovacie priestory, ale nemôže tam ostať dlho. Dá sa odtiaľ pomerne ľahko dostať a ...“

„Postarám sa, aby nerobila problémy,“ chladne vyhlásil Spock.

Počiatočná bolesť, ktorá ním začínala prúdiť počas cesty výťahom, sa ešte viac znásobila. Jeho t´hy´la trpel touto stratou. Bál sa toho, čo príde a mal okolo seba ešte celú radu omnoho horších pocitov. Nedokázal sa proti tomu úplne obrniť. Pokúšal sa zmierniť bolesť z pretrhnutého spojenia tým, že väčšinu z nej vzal na seba, ale vedel, že to nebude stačiť.