1. 2. 2013

Súcit





 fandom: Sherlock BBC
 varovanie: trochu trpké, trochu sladké, krátke.
 pár: Johnlock
 Obsah: Iba prípad.
 poznámka 1: poviedka prešla AP.

Poznámka autorky FF2  (nepovinná) : Máme tu teda prvú poskúškovú poviedku. Nie je to úplne také, aké zvyknem písať. Vystihuje to moju momentálnu náladu. Každopádne idem do letného semestra, ale vyskytla sa jedna komplikácia, ktorá ma môže ešte v budúcnosti zastaviť :/ Preto nie som kompletne v pohode a nemám ten taký dob pocit, nie je to ono, ale nemám ani celkom zlý pocit, taký zmiešaný skôr. Začínam teda pekne pomaly s krátkou Sherlock FF.




Sledoval som ho pri práci. Môj partner kľačal nad mierne odhaleným telom a pokúšal sa zachovať si vážny výraz tváre.  Podľa toho, ako sa na našu mŕtvolu díval, mi bolo jasné, že ide o jeden z tých prípadov, ktoré by zrejme vyriešil aj doma v župane. Šlo o staršiu ženu, ktorá žila pomerne skromne, celkom obyčajnú, celkom rovnakú ako my všetci, ktorí bežne prechádzame po uliciach. Taký bol jeho popis situácie. Pre mňa bola jedinečná, lebo som ju často stretával, keď som chodil na nákup do obchodu. Občas sme spolu prehodili pár slov, poradila mi, čo by som mal kúpiť, keď som si už naozaj nevedel dobre vybrať. Preto som nemal veľkú chuť zotrvávať na tomto mieste. Nemohla byť pre mňa už len anonymnou obeťou.

„Čo si o tom myslíš, John?“ okamžite ma odmenil povestnou otázkou, ktorá mi pripomenula tie časy, keď som na seminároch strácal reč.

„Nerád by som sa k tomu vyjadroval.“

„Prečo?“

„Chodila do rovnakého obchodu ako ja... Stretával som ju takmer každý deň...“

„A to ti bráni povedať mi, čo si o tom myslíš?“

Prikývol som.

„Dobre. Tak na mňa chvíľu počkaj. O chvíľu tu skončím...“

Pomaly som sa pobral späť k páske. Prekročil som ju a zložil som si rukavice. Kríval som, aj keď som si to takmer neuvedomoval.

Sherlock ku mne pribehol asi tak o päť minút.

„Nie, je to nič výnimočné, ale postarám sa o to. Nájdem toho vraha.“

 Chvíľu som sa na naňho prekvapene díval. 

„Prečo?“

„Pretože, teba tá žena zaujíma.“

„To má byť dôvod?“ podpichol som ho.

„Ten najlepší aký poznám.“

Dotkol sa ma. Cítil som, akoby niečo, čo som už takmer stratil, opäť zapadlo na svoje miesto.