15. 3. 2013

Masky života 10. kapitola 1/3






Pár: Kei (Ai)/Shin, a.i.
Varovanie: 18+, sex,  smrť, duchárske, školské, kríza identity, kriminálne, zmienka o skupinovom sexe, tajný spolok
Obsah (skrátená verzia): Kei (16) žije so svojím otcom, jeho sestra Ai s matkou. Po sestrinej smrti (údajnej samovražde) sa však rozhodne načas prevziať jej miesto.

Poznámka: Tento týždeň mám akosi veľa čítania (omnoho viac než zvyčajne) a takisto v utorok píšeme aj písomku.  Čiže stav života nič moc. V rámci striedania tentoraz začínam kapitolou k Maskám.





Pocítil náhly príval chladu. Niečo sa po izbe pohybovalo. Zanechávalo to za sebou akúsi takmer nebadanú stopu.

„Čo to je...“

„Naši duchovia z domu. Požiadal som ich, aby sa tam šli pozrieť. Sú omnoho rýchlejší ako my a všetko sa dozvieme ešte dnes...“

Kei si oboma rukami objal kolená. Nepáčili sa mu. Boli omnoho silnejší ako tí, ktorí mu ukazovali spomienky na minulosť. Cítil z nich surovú silu, temnotu a náznaky zloby, ale zároveň aj akýsi zvláštny smútok. Všetko to náhle pominulo, keď sa potichu vytratili splniť si svoju úloh.

„Oni sú tu držaní násilím... Nedovolíte im prejsť... neviem, ani kam, ale predpokladám, že niekam...“ rozčuľoval sa.

„Neviem, čo je na druhej strane, ale oni tam z nejakého dôvodu nechcú vstúpiť. Ostávajú kvôli očisteniu, až keď sa zbavia svojej zloby, svojho spojenia so svetom, sú pripravení odísť. Patria k dušiam, ktoré sme vytiahli z domov, kde veľmi škodili. Musia byť pod kontrolou, aby nikomu nespôsobili zbytočné trápenie, keď budú pripravení, postaráme sa o obrad vyprevadenia. Nemusíš sa obávať toho, že by sme sa ich obávali pustiť za oponu, takých je nespočítateľné množstvo...“

„Nemali by ste do toho zasahovať. Tak či tak, nie je vaša vec, kam pôjdu...“

„To máš pravdu. Nie je to naša starosť, ale mal by si vidieť tých ľudí, ktorým sme vyčistili domy. Aký boli šťastní, keď sa nemuseli nikam sťahovať a nikto ich viac neohrozoval, ale môžeš si to pozrieť sám... Pôjdeme s nimi... Aspoň duchovnou cestou. Sám sa musíš presvedčiť o tom, akí sú a čo predstavujú...“

Kei sebou šokovane trhol, keď sa majster po ňom natiahol a posadil si ho na kolená. Najprv chcel protestovať, ale telom mu prešla priam mučivá spokojnosť. Nemohol sa ubrániť tomu, že tak je to správne, že tak by to malo byť a všetkým tým príjemným pocitom, ktoré ho zrazu obklopili. Majster ho oboma rukami objal a on zotrval v tejto pozícii aj proti vôli svojej mysle. Cítil ako ho chladné vedomie odvádza za duchmi. Ako sa s nimi spája, iným spôsobom ako tým, ktorý mu poskytli jeho novoobjavené schopnosti. Majster ho viedol ako bezpečne oddeleného od ich podstaty. Neprežíval ich pocity, díval sa cez nich ako cez kameru.

A postupne začínal rozoznávať akýsi obyčajný dom. Nejaké auto pred tým domom. Otvárajúce sa dvere. Ženu, ktorá si rukami chránila svoje brucho. A chlapca ležiaceho na posteli. Všetky tie obrazy prichádzali veľmi rýchlo, iba ako také záblesky.

Chlapec spal. Žena zamierila do kuchyne. Nikoho z nich však sledovať nepotrebovali, tak sa po ďalšom záblesku presunuli k lovcovi.

Daiki sa nachádzal v akejsi podzemnej miestnosti. Sedel v kresle a v ruke držal akýsi predmet, pripomínajúci kopiju.

Hrot bol zakrvavený a pokrytý akousi tmavou hmotou. Duchovia zamierili k úbohému stvoreniu ležiacemu na zemi. Z rozlámaných krídel stekala tmavá tekutina, krv temného tvora bolo cítiť vo vzduchu. Stiahli sa hlbšie do seba.

Chlapec cítil ako majster presmeroval svoje vedomie späť do ich úkrytu. Šlo to pomaly, duchom chvíľu trvalo, kým sa zorientovali a bolo ťažké ich udržať, chceli nič, chceli trápiť. Dostať sa do tej rodiny a zviazať sa s domom. Majster ich však nemilosrdne viedol späť. A odvolal ich hneď ako sa dostali do chatky, skôr než boli schopní pustiť sa aj do rozbíjania a strašenia v ich dome.

Až potom ho majster pustil. Ostal ležať na gauči, niekde na pokraji medzi snom a bdením. Dlho sa spamätával z toho nepríjemného výletu.

Hlava sa mu krútila  a niekoľkokrát mu bolo naozaj veľmi zle. Niekoľkokrát mu prešlo mysľou to, ako sa asi majú ostatní. Dúfal, že rozhodne lepšie, ale nebol o tom veľmi presvedčený.  Ich malý výlet zanechal následky aj na majstrovi. Chvíľu ho držal v zovretí o niečo silnejšie a chvel sa. 

„Musíme ho odtiaľ dostať ešte dnes. Zdá sa, že som podcenil ich snaženie. Tento lovec dokonca ani nebol pod vplyvom. On nerozšíril naše puto...Ale tá zbraň... Tá zbraň mi niečo pripomenula... My sme mali proti temným tvorom iné zbrane... Túto som ešte nevidel.“

„Tieňová kopia je veľmi vzácna.“

„O čom to hovoríš?“

„Bežné zbrane môže Temného tvora zabiť, ale umožňujú mu akýsi návrat, pokiaľ sa dostane do ľudského tela, najlepšie do tiel osôb, ktoré sa ho zabiť pokúsili. Ostáva v nich akási duchovná stopa. Táto zbraň je iná, dokáže ich zničiť aj duchovne. Ovládne Temného tvora a drží ho na mieste, akoby bol sieti. Trvá dlho, kým ho to úplne zničí, kým sa poddá smrti. Je to preňho to najbolestivejšie a najdlhšie umieranie, z ktorého niet úniku. Nemôže sa vyhnúť zraneniam. Nemôže sa brániť... Je k tomu nutné mať zbraň posvätenú tieňovým exorcistom... Len on môže svoju zbraň odvolať... Lovci pár z nich dostali od  tieňového exorcistu... “ siahol po vedomostiach, ktoré mu boli udelené. Recitoval ich ako nejakú básničku.

„Tvoje nové vedomosti sú rozhodne veľmi prospešné, Kei... Keby som tam šiel bez rozmýšľania by som sa sa mu vydal do rúk. Ten rád už dávno neexistuje. Bude ťažké, niekoho z nich nájsť, ale nie nemožné. O niekom by som možno vedel. Tvoja úloha v tejto veci práve nadobudla omnoho hlbší význam. Vedel si, Kei, že tvoja rodina má takú minulosť, že jej členovia kedysi ešte v dávnych časoch patrili k rádu?“

„Nie, netušil som to. Doteraz som ani nevedel, že vy vôbec existujete, ale niečo sa mi s tým spája. Ai mi dala akúsi masku, ktorú nazývala maskou života. Teraz v súvislosti s novými spomienkami viem, že tieto masky nie sú obyčajné. Nekúpila ich niekde v obchode. Maska a kopija sú jedno. Jedno telo a jedno duša. Ten, kto vie používať masku života, dokáže ovládnuť tieňovú kopiju. V rukách lovca je len bežnou zbraňou, ktorú sa naučil ovládať.  Tieňoví ju dokážu privolať k sebe... Stačí im len...“ zarazil sa. Nemal v úmysle mu toho povedať príliš veľa. Ani nevedel, kde sa to v ňom práve teraz vzalo. Možno pripomenutie minulosti jeho rodiny, otvorilo ďalšie lovcove spomienky a on si to rýchlo dokázal spojiť.