11. 3. 2013

Dúhový chlapec 2. kapitola 1/2






Pár: Gareth David/John B. (Ianto Johnes/Jack Harkness z Torchwoodu)

Varovanie: 18+, ostatné veci ešte bližšie nešpecifikované, ale rozhodne vzťah poručník/zverenec !

Obsah: Gareth David L. (17) žil už od narodenia v detskom domove, jeho matka ho opustila, otec sa vzdal rodičovských práv a nikdy ho nenavštevoval. Bol rovnaký ako všetky tie ostatné deti, ktoré sa stali súčasťou systému. Pred  dvomi rokmi sa však objavil muž, ktorý sa stal jeho poručníkom, a on sa akosi nevedomky stal súčasťou života toho bohatého a privilegovaného muža.

Predpokladaný počet kapitol : 10





„Rozumiem, pane.“
Pohodlne sa oprel na svojom sedadle a sledoval cestu. Napriek jeho požiadavke to zrejme aj tak potrvá dlho, kvôli hustej premávke v meste a vyhýbaniu sa niektorým dosť nebezpečným častiam mesta.
K detskému domovu prišli po ľavej strane, skratkou okolo akýchsi väčších obchodov. Pohľad mu padol na partiu detí, ktoré práve vyšli z obchodného centra. Niektorých z nich poznal, pribudli nové tváre, ale tých menších, motajúcich sa medzi nimi, rozhodne nemohol prehliadnuť.  Zamierili tou cestou, ktorou pôjdu aj oni, aj keď omnoho pomalšie. Ich pohľady sa zabodli do luxusného čierneho auta. On sa však sústredil  hlavne na malú postavičku, ktorá sedela na parkovisku, na jednej z prevrátených debničiek, niekto ich tam doniesol už dávno, hrali sa s nimi a neskôr tam už aj ostali. Lucy sedela tam takto sedela schúlená, na hlave mala natiahnutú kapucňu. Vedľa debničky bol malý batoh. Podobný tomu, ktorý si so sebou odniesol aj on, keď sa náhodou niekam chystal. Dostali ich z detského domova, nebolo to nič extra, ale vtedy to preňho predstavovalo všetko, čo na svete mal.
Auto zastalo na parkovisku, až keď Jeff našiel dostatočne veľkú medzeru. Potom už mohol vystúpiť. Nepotrpel si na žiadne formality, len chcel čo najskôr mať za sebou tento zvláštny okamih. Cítil sa tak trochu previnilo, že má možnosť skúsiť aj iný život, kým jeho kamarátka stále zotrváva v starostlivosti štátu.
„Ahoj, Lucy...“ pozdravil mierne napätým hlasom. Telefonovali spolu často, dokonca sa aj stretávali, ale do domu pána B ju ešte nevzal. Preto pociťoval istú dávno nervozity. Nevedel ako bude reagovať, či si náhodou nebude myslieť, že si už nemajú čo povedať.
„Ahoj, Gareth...“  ona ani zďaleka nemala podobné problémy, jednoducho podišla k nemu a objala ho. Dostal aj menší bozk na líce, čo ho natoľko zaskočilo, až sa ledva dokázal opäť preladiť do bežnej reči.
„Prepáč, že meškám. Musel som zariadiť isté veci.“
„To je v poriadku. Hlavne, že si prišiel. Už som všetky formality vybavila. Môžeme ísť, ak chceš. Ja len chcela by som vedieť, či to naozaj nevadí, že budem s vami... Ak by to mal byť problém...“
„Nie, nevadí. Je to v pohode. Nemusíš sa báť. Celý víkend sa ma nezbavíš.“
Gareth chytil svoju kamarátku za ruku a odviedol ju k autu. Jeff slušne pozdravil a otvoril slečne dvere.
Boli pripravený na cestu.
„Plánujete sa niekde zastaviť?“
Gareth sa pozrel na Lucy.
„Dnes len rovno domov.“
„Ako si želáte, pane...“ šofér naštartoval a viac im nevenoval pozornosť.
„Čo budeme robiť? Teda, bude doma tvoj...“
„Pôvodne nemal byť, ale vyšlo to tak, že si spolu pozrieme film.“
„To znie dobre. Ten tvoj pán B... veľa sa o ňom hovorí. Som naňho zvedavá....Urobíme si k tomu naše obľúbené jedlo?“
Keď mali občas príležitosť niečo si pozrieť mimo detského domova, nemali zvyčajne dostatok peňazí aj na nejaké jedlo, ktoré robili v kine, preto si vždy niečo pripravili doma. Zvyčajne len jednoduché veci, ktoré tam so sebou prepašovali.
„Jasné. To je dobrý nápad. Myslím, že v kuchyni je všetko...“
„A čo ešte cez víkend plánuješ robiť. Ja mám do školy taký projekt. Veľa vystrihovania a tak... Aj ty máš veľa úloh.“
„Iba takú esej, ale tú som už dorobil. Inak tento týždeň nič mimoriadne, len zvyčajné učenie, ale budeme mať... hlavne to nikomu nehovor, budeme mať pár tanečných hodín, kvôli nejakej školskej akcii. Máme si tam niekoho pozvať, najlepšie vytvoriť páry... Dievčatá tomu hovoria ples na určitú tému.“
Po odchode z detského domova začal chodiť do novej školy. Dalo by sa povedať, že bola podobná tej starej, aspoň čo sa týkalo predmetov a zamerania, ale on sám tvrdil, že je viac súkromná a pán B sa akosi stal členom školskej rady, takže sa tam vždy cítil akosi zvláštne, ale nemal žiadne väčšie problémy.  Aj keď rozhodne nedosahoval veľkú popularitu, ale bol do určitej miery tolerovaní, čo považoval za dosť veľké víťazstvo.  
„Aha, to bude asi veľmi pekné.“
„Nuž neviem, takéto akcie ma veľmi nebavia a nemám s kým ísť, ale je nutné aby som sa tam aspoň ukázal. Inak si budú myslieť všelijaké veci, no je to tam dosť komplikované... A ja nehovorím jazykom ich kmeňa...“ pošepol jej zahanbene.
„Niekto sa určite nájde... Čo chlapci tam u vás...“
„Divní. Radšej by som to neriskoval. Ani sa bežne nekamarátia a ak áno hovoria tomu uzavretie spojenectva.“
Lucy ako jediná vedela o tom, že sa akosi neorientuje len na ženské pohlavie. Neprekážalo jej to, spolu zvyčajne hodnotili chlapcov a bavili sa o všelijakých veciach. Lucy sa snažila žiť podľa možnosti normálne, aj keď jej situácia bola značne sťažená.
„A dievčatá?“
„Tie nevedia kam by ma mali zaradiť. Nepredpokladám, že budem mať šťastie.“
„To nevadí. Niečo vymyslíme.“
Po zvyšok cesty sa zhovárali hlavne o veciach. Ubehlo im to omnoho rýchlejšie ako predtým. Čoskoro sa pred nimi vynorila veľká vstupná brána, prešli ňou a dostali sa na príjazdovú cestu k domu. Lucy venovala dosť veľkú pozornosť pozemku, na ktorom sa dom rozprestieral, bol pomerne rozsiahly a vzdialený od ostatných susedov. Dalo by sa povedať, že sa tiahol takmer do nekonečna. Keď konečne bezpečne zaparkovali. Jeff ich pohľadom sledoval, až kým nenašli dovnútra veľkého domu. Tak ako to bolo jeho povinnosťou.
„Tak tu by som sa asi stratila. Kam teraz pôjdeme?“ opýtala sa Lucy.
Nečudo, že bola dezorientovaná v takom veľkom priestore. Všetko bolo pekne zariadené, nie príliš okázalo, ale rozhodne dostatočne zaujímavo na to, aby mali obaja pocit, že sa ocitli v inom svete.
„Poď tadiaľto... Najprv ti ukážem tvoju izbu... Je hneď vedľa mojej...“ zaviedol ju hore po schodoch, až na prvé poschodie.
Tam otvoril prvé dvere zľava a doviedol ju do jednej z hosťovských izieb. Bola pripravená špeciálne pre ňu.
Nechal ju chvíľu sa fascinovane obzerať. On niečo také robil tiež, keď po prvý raz vkročil do domu. Obával sa čohokoľvek hoci len dotknúť, aby ho náhodou nepoškodil a všetko si musel poobzerať. Aj ona pristupovala k svojej požičanej izbe s veľkou úctou. Batoh si opatrne zložila na stoličku. Potom sa vrátila k nemu. A spoločne zišli dole do kuchyne.
Pán B mal jednu ženu, ktorá bola správkyňou domu, jej dcéra mala na starosti kuchyňu, ale práve teraz bola asi niekde vonku, lebo tam nikto nebol. Tak si opatrne vzali to, čo potrebovali na prípravu.
Gareth strčil do mikrovlnky pukance. On mal radšej slané s maslovou príchuťou. Jeho kamarátka však preferovala sladké. Preto hneď po dopukaní prvej várky, urobil aj pre ňu. Pričom jej zatiaľ radil kde nájde niektoré veci.
Spoločne im to šlo dosť rýchlo. Všetko mali pripravené a obaja boli spokojní s tým, ako sa im to pekne podarilo.
Do hornej časti sa vrátili v dobrej nálade, ale tento raz šli úplne iným smerom. Lucy opäť akosi nemala ani poňatia, kam sa to dostali. A po celý čas sa takmer fascinovane obzerala okolo seba, preto bolo ťažké udržať pukance v bezpečnej polohe. Napokon sa im to predsa akosi podarilo.
Pán B stále sedel na posteli. Dokonca mal privreté oči. Gareth sa najprv zľakol, či náhodou... Opäť o sebe začal pochybovať. Preto rýchlo podal svoje jedlo Lucy a sadol si k nemu na posteľ. Posunul sa tak, akoby sa ho mohol dotknúť. Neodvážil sa. Krv cez obväz rozhodne nepresakovala, to by si všimol. Nie. Rozhodne musel len... ale čo ak...
„Ste v poriadku?“
„Nič mi nie je. Cítim len vôňu pukancov, ale to sa zrejme k nášmu filmu naozaj hodí...“ pán B sa zadíval na Lucy.
Gareth pozbieral odvahu a oficiálne ich oznámil, pričom jedlo poukladal na stolček. Mal trochu obavy, čo sa stane, keď si jeho kamarátka zloží kapucňu. Obával sa nepriaznivých reakcií, ale pán B, našťastie nepovedal nič, čo by im mohlo pokaziť príjemnú atmosféru. Nijako nekomentoval jej výzor.  
Obaja sa napokon usadili k nemu na posteľ. A vybrali nejaký vcelku zaujímavý film. Gareth ani nevedel presne o čom bol, keďže každú chvíľu niekomu podával jedlo. A obaja jeho spoločníci ho dokonale zamestnávali.