31. 3. 2013

Stevard 11. kapitola 2/2







Pár: M2, stevard/pilot
Varovanie: romantika, homofóbia, 15+, vzťah muž/muž
Definitívny počet kapitol: 15. (delené na 2 časti)
Obsah: Misha (30) pracuje ako stevard v jednej z veľkých leteckých spoločností...
Poznámka autorky: ešte nikdy som neletela lietadlom, vedomosti mám len z internetu a zo série dokumentov Letecké katastrofy. Z toho vyplýva aj správanie členov posádky, ktoré no môže obsahovať isté nepresnosti, vzhľadom na to, že sa v danej problematike až tak nevyznám.




„A tak som mu povedal, že takto sa to v žiadnom prípade nerobí...“ Blake zabával spoločnosť nejakou zo svojich historiek, ale Misha vôbec nedával pozor. Dokonca ani to, že sa obliekol a povedal im, že to malo byť len také menšie podpichnutie mu vôbec nedôveroval. Po príchode z kúpeľne mu to všetko prebehlo hlavou a vôbec z toho nemal dobrý pocit. Nevedel ešte veľa o tom, aký vkus má Jered na mužov, ale rozhodne nevyzeral ako niekto, komu sa páčia také sladké typy.  Každopádne doteraz nemal ani len tušenia, že Blake je gay, pravdupovediac jeho klub nebol len pre mužov, častejšie tam boli aj vystúpenia pre ženy a každý vedel, že tam vo veľkom funguje aj prostitúcia. Preto nebol nadšený z toho, že Jered priviedol do ich domu niekoho takého. S takými vecami nechcel mať nič spoločné.
Preto sa po celý čas mračil a vrhal naňho vražedné pohľady, ale nezdalo sa, že by to votrelcovi v zástere prekážalo. Práve naopak. Dalo by sa povedať, že si ho kvôli tomu doberal a neustále sa vypytoval na všelijaké veci, napríklad na to, aký je ich vzťah a tak. To ho rozhodne vyprovokovalo natoľko, že napokon to vzdal a odišiel do svojej izby. Nikomu to neprekážalo. Mal predsa zranené ústa a bolo na ňom vidieť, že aj tak akosi nemá náladu na zábavu. Zasadol k ipadu a rozhodol sa skontrolovať ako ide život. Nemal veľmi čas, zaujímať sa o svojich známych, keďže bol častejšie vo vzduchu ako doma, ale vždy si aspoň skontroloval maily, či mu náhodou neprišlo niečo zaujímavé.
Mierne sa mu uľavilo, keď sa dvere otvorili a do jeho izby prišiel aj Mark.
„Prepáč, že som sa zdržal, ale poznáš presa Jereda. Hneď by z toho robil veľkú vedu, keby sme naraz odišli obaja. A obával som sa, že svojmu partnerovi povie o našej noci...“ rozhodne sa k tomu niekoľkokrát schyľovalo, nebyť Markovho zásahu a rýchlej zmene témy. Dal svojmu druhému pilotovi jasne najavo, že táto vec by mohla značne ohroziť ich priateľstvo, preto Jered napokon sklopil uši a prispôsobil sa zmene témy, ale rozhodne to bol dosť divoký boj, Mark to všetko Mishovi chvíľu popisoval.
Misha klikol v ipade na poznámkový blok, navolil si čistú stranu. Rozprávať práve teraz by znamenalo ďalšiu návštevu kúpeľne, preto zvolil radšej bezpečnejšiu metódu, začal písať.
NIEČO TU NESEDÍ. JAY NA NÁS NIEČO HRÁ. MÔŽEŠ SA S NÍM NESKÔR POZHOVÁRAŤ? BOJÍM SA OŇHO, UROBIL BY SOM TO SÁM, ALE MÁM TAKÝ POCIT, ŽE MNE ASI NIČ NEPOVIE, ALE SVOJMU KAPITÁNOVI BY SA MOHOL ZDÔVERIŤ.
„Pokúsim sa, ale dnes to asi nebude možné. Vyrozumel som, že Blake tu ostáva na noc. Nerád by som ich vyrušoval.“
OK, POČKÁME DO ZAJTRA.
Misha v správach nič zaujímavé nenašiel. Zavrel všetky aplikácie, vypol tablet a odložil ho späť do obalu.
Potom si ľahol do postele. Bol naozaj veľmi unavený, ale obával sa, že napriek tomu nebude môcť zaspať.
Nechcel mať Jereda tak rád. Nechcel spomínať na tú noc, keď zotrel všetky hranice a takmer tým všetko zničil.
Už viac nechcel dovoliť, aby sa medzi nimi stalo niečo podobné, ale obával sa aj tej možnosti, že Jay má naozaj priateľa a on len žiarli.
„Stalo sa niečo?“ opýtal sa Mark.
Sadol si k nemu na posteľ a chvíľu sa naňho díval, akoby vedel, o čom premýšľa.
Misha zahanbene pokrútil hlavou. Pokúšal sa premôcť tú temnú stránku svojej osobnosti, ktorá chcela, aby aj Jay...
Potlačil to. Poslal to niekam ďaleko od seba, bola to len časť  z neho. Nepodstatná. Nesúhlasne sa mračiaca. Nemôže ich mať predsa oboch. A oboch ich ani nemiluje rovnako. A takto mu nepomôže, nie keď to bude robiť len preto, aby mu pomohol dostať sa cez jeho predchádzajúci vzťah. Ešte nebol úplný koniec. Cítil to, aj keď Jered mu hovoril niečo iné, poznal ho natoľko, že vedel, že sa tým stále trápi, ale pokúšal sa to popierať.
Oboch zrazu upútal krik prichádzajúci z obývačky, prudké plesnutie dverí a hodenie niečím o stenu.
Misha sa chystal vstať, ale Mark pokrútil hlavou.
„Radšej ostaň tu. Nemuselo by to byť bezpečné. Pozriem sa, čo sa to tam robí...“
Neochotne pustil svojho partnera, možno preto, lebo sa obával, že ak sa naňho práve teraz pozrie, pochopí všetko, o čom práve premýšľal.
Čakanie v izbe však bolo nekonečné, zdalo sa mu, akoby prešli celé veky, kým sa dvere opäť neotvorili.
Jered vyzeral rozhodne zle, tak zničene, akoby z neho spadla akákoľvek maska spokojnosti.
Mark ho musel podprieť, aby sa dostal až k posteli. Klesol na ňom a ostal tam sedieť, schúlený v polohe, ktorá bola preňho takmer neprirodzená. On predsa nemal mať strach. Nebolo tu nič, čoho by sa mal báť.
A predsa na tvári mal čerstvú stopu po údere a chvel sa, akoby mu niekto vážne ublížil. Nielen trochu, ale dostatočne na to, aby naňho Mark opatrne natiahol prikrývku. Nebránil sa tomu, len sa oprel o vankúša a ďalej sa chvel.
„Čo...au...“ Misha sa prekonal a sformuloval aspoň prvú časť otázky.
„Blake ho napadol. Musel som ho vyhodiť,“ neochotne vysvetlil Mark. Bolo na ňom vidieť, že sa do tejto debaty púšťa len veľmi nerád.
Misha však chcel vedieť všetko.  Už nenachádzal žiadnu inú možnosť, než vypočuť si to až do konca.
„Jay?“ s námahou vyzval svojho spolubývajúceho.
„Ja mrzí ma to... chcel som na vás urobiť dojem, chcel som, aby ste si mysleli, že som sa pohol ďalej... ja požiadal som ho, aby predstieral, že je mojím partnerom... ale on už nechcel pokračovať...  povedal, že vám to všetko povie a označí to len za žart, chcel som ho zastaviť, tak sme sa pohádali... a... zdá sa, že nie je až taký krehký, vie sa rozhodne biť veľmi dobre... Chcel som len, aby ste sa ku mne vrátili. Myslel som si, že ak budem mať partnera už sa mi nebudete vyhýbať, ale nechcel som, aby ste vedeli s kým sa naozaj stretávam. Nechcel som vás, opäť sklamať. Veril som, že  zabudnete na to, čo som vám povedal, aj keď ... ja vás potrebujem... bez vás to nezvládnem... Veľmi ste mi chýbali... Začal som sa opäť stretávať s Jensenom, viem, že to nie je správne, ale...“  
„Chápem ťa, Jered. Bol som v podobnej situácii ako Jensen. Nie je to nič jednoduché pre nikoho, ale my sme tvoji priatelia, tak sa na nás môžeš spoľahnúť. Nemôžem ti zaručiť, že všetko bude tak, ako si to predstavuješ, ale my ostaneme s tebou, nech to už dopadne akokoľvek.“
Misha tiež horlivo prikyvoval. Jered bol ako jeho rodina. Nemohol by sa mu obrátiť chrbtom, ani pokiaľ šlo o niečo také vážne ako vzťah so ženatým mužom.