7. 4. 2013

Dúhový chlapec 5. kapitola 3/3


Varovanie: 18+, ostatné veci ešte bližšie nešpecifikované, ale rozhodne vzťah poručník/zverenec !


Obsah: Gareth David L. (17) žil už od narodenia v detskom domove, jeho matka ho opustila, otec sa vzdal rodičovských práv a nikdy ho nenavštevoval. Bol rovnaký ako všetky tie ostatné deti, ktoré sa stali súčasťou systému. Pred  dvomi rokmi sa však objavil muž, ktorý sa stal jeho poručníkom, a on sa akosi nevedomky stal súčasťou života toho bohatého a privilegovaného muža.






„Je čas vstávať...“ počul ako mu to niekto zmyselne pošepkal, ale nevenoval tomu pozornosť. Bol príjemne uvelebený na posteli a nemienil sa odtiaľ ani pohnúť. Cítil ako ho nejaká ruka netrpezlivo pohladila po vlasoch, jeho nohy o niečo zavadili. Tlmene čosi zahundral, ale napokon sa rozhodol predsa len otvoriť oči.
„Naozaj musíme?“ takmer nešťastne sa zadíval na svojho poručníka. Šli spať naozaj veľmi neskoro a jemu sa vôbec nič nechcelo.
„Škola nepočká. A ja musím ísť do práce.“
„Si predsa šéf, môžeš prísť, kedy len chceš...“ mrzuto sa k nemu privinul Gareth.
„Obávam sa, že to nepôjde. Musím ešte stihnúť veľa vecí. A teba čaká škola. Máš predsa tú esej...“
„Esej, ach áno a je tu Lucy. Musím ísť skôr, aby som ju stihol dostať do školy... Obávam sa, že naozaj nemám na výber...“ tlmene zazíval a veľmi neochotne sa vymotal z postele. To, ako mu bolo dobre sa stalo len spomienkou, nepáčilo sa mu to.
„Prídeš večer domov?“ opýtal sa, počas obliekania. Nešlo mu to práve najlepšie, ale snažil sa dostať na seba aspoň nohavice na prvý pokus. S tričkom už našťastie nemal až toľko práce.
„Prídem veľmi neskoro. Musím sa postarať o veľa vecí. Pondelky bývajú najhoršie...“ znelo to takmer akoby sa ani jemu do práce veľmi nechcelo.
„Dávaj na seba pozor. Na zranenia a tak... A tá ruka, nenamáhaj sa príliš...jasné?“
„Sľubujem.“
Gareth však čoskoro narazil na ďalší problém.
„Ako sa odtiaľto vychádza?“ rozpačito sa spýtal. Nevedel nájsť dvere a zrejme tam ani žiadne neboli.
„Chvíľu počkaj, kým sa oblečiem. Hneď ti to ukážem.“
Pán B vyšiel z postele. Garethovi sa opäť naskytol pohľad na jeho telo. Rozhodne vyzeral dobre, bolo na ňom niečo, čo ho dokázalo nabudiť dokonca aj teraz. Pozoroval ho takmer so zatajeným dychom, nespúšťal z neho oči a uvažoval o tom, ako je vôbec možné, že sa zaujíma práve oňho.
Zatúžil sa s ním ešte chvíľku maznať a zaujímalo ho ako bude reagovať. Preto sa k nemu spokojne prikradol a položil mu ruky na plecia. Pán B zareagoval takmer okamžite. Dalo by sa povedať, že to bol takmer obranný reflex, keďže akosi skončil pritisnutý na posteli, s rukami nad hlavou a ani nevedel, ako presne sa dostal do takejto pozície. Pán B sa naňho chvíľu díval akosi zvláštne, jeho pohľad bol náhle temnejší ako zvyčajne,  ale veľmi rýchlo to opäť pominulo. Zranenú ruku si pritom dosť chránil, ale bolo na ňom vidieť, že vie čo robí.
Gareth naňho stále fascinovane hľadel. Spomenul si na rozhovor, ktorého bol svedkom. Na to, čo všetko sa mohlo stať, keby...
„Nevedel som, že ovládaš aj také veci... Prehodil si ma ako nič... Ovládaš aj nejaké bojové umenia?“ opýtal sa zdanlivo bezstarostne.
„Nie, v takom zmysle, ako to bežne chápu ostatní ľudia. Neovládam žiadnu konkrétnu techniku, len určité spôsoby boja, pospájané z rôznych typov bojových umení. Ale mal som učiteľa a bol som žiakom...“ pripustil neochotne.
„Mohol by som sa aj ja niečo z toho naučiť?“
„Keď príde čas, dozvieš sa všetko, ale teraz by sa už naozaj mal poponáhľať. Tvoja priateľka na teba čaká.“
Gareth prikývol a dovolil mu, aby mu ukázal ako funguje otvárací mechanizmus. Čoskoro sa mu podarilo dostať sa z tajnej chodby. Pán B chcel vyjsť z knižnice až neskôr, aby nevzbudili podozrenie. Hlavou mu však stále vŕtalo to jeho priznanie a ten jeho pohľad.
No nemal čas sa tým príliš zaoberať, lebo sa musel rýchlo vrátiť do izby. A urobiť všetko potrebné preto, aby do školy šiel v dobrom stave a zobral si všetky svoje veci. Keď bol konečne hotový, už bol najvyšší čas.
Lucy bola dokonca pri aute skôr než on, preto zvýšil rýchlosť takmer na maximum.
„Dobré ráno, mladý pane. Naložil som veci slečny Lucy, čakáme už len na vás...“
„Okej, tak môžeme ísť...“ zadychčane klesol na svoje miesto v aute.
„Ahoj, prepáč, za tej včerajšok. Tak trochu som v tej knižnici zaspal...“ bola to dosť chabá výhovorka, ale keďže to bola čiastočná pravda, znelo to dosť presvedčivo.
„To nevadí. Keď prídeš domov, zapni si Sims. Uvidíš, čo som ti tam stihla vyrobiť. Budeš pozerať... A nezabudni na to pozvanie na ples,“  pripomenula mu.
„Jasné, to vybavím...“ bol rád, že mu to pripomenula, lebo na to takmer aj zabudol.
Počas celej cesty sa rozprávali o všetkom možnom. Prešlo to možno až príliš rýchlo.
„Tu mi zastavte...“ požiadala Lucy.
Radšej chcela, aby to bolo ďalej od školy. Ich auto by totiž mohlo vzbudiť veľa pozornosti.
Rozlúčili sa a chvíľu tam ešte stáli, až kým neprešla cez školskú bránu. Potom jeho auto zamierilo k súkromnej škole, kde teraz študoval.
Šli skratkou, ale aj tak mu cesta do školy pripadala takmer nekonečná. Trvalo dlho, kým sa pred nimi vynorila, tá dokonalá, moderná budova, s viacerými poschodiami. Pripomínala akési starodávne väzenie obohnané vysokým plotom. Aspoň taký pocit z nej mal, keď tam po prvý raz vstúpil. Pri bráne zastali, strážnik ich skontroloval a až potom mohlo auto prejsť do hlavnej časti areálu.
Prešli až k uzatvorenému parkovisku, kde auto zastalo na svojom pridelenom mieste. Gareth mohol pokojne vystúpiť a spolu so svojím osobným strážcom a šoférom v jednej osobe, prešli k schodom. Gareth nerád chodil výťahom, preto vždy radšej zvolil schodisko a ani teraz tomu nebolo inak. Na škole bolo bežné, chodiť s osobným strážcom, doslova nepoznal dieťa, ktoré by ho tu nemalo. Prvý deň mu to pripadalo trápne mať niekoho stále za zadkom, ale postupom času to začal považovať za jednu z miestnych výstredností.
Matne sa pozrel na plazmový televízor, ktorí visel  na jednej z chodieb. Zvyčajne na ňom bežali správy a väčšina ochrankárov sa motala práve okolo tejto oblasti.  Teraz tam bol z nejakého dôvodu natlačených viacero chlapcov.
„Telo nájomnej vrahyne sa našlo dnes podvečer na .... Podľa záznamov z kamier je to práca osoby, ktorú média nazývajú  tým Lukostrelcom...“
Ukázali záber temnej postavy...
V poslednom čase boli toho plné noviny, správy a aj internet. Lukostrelec bol všade, aj keď doteraz zo žiadneho luku nevystrelil. Jeho prezývka sa však objavovala vždy v súvislosti so svetom zločinu. A súvisela s tým, že nejaký luk rozhodne pri sebe mal, ale nevyzeralo to, že by ho niekedy naozaj aj použil, keďže sa nenašli žiadne šípy.
„Pozrite sa, ona ho zranila na ruke...“ povedal jeden z jeho spolužiakov. Bol to taký vysoký, syn jedného z ministrov.  
„Nezmysel. Netrafila ho s tým nožom... Pozri teraz dávajú ten záber, ešte raz lepšie to sleduj...“ namietal niekto z jeho zvyčajnej suity takzvaných kamarátov.
Gareth zastal. Takmer do nich vrazil, keď ten záber ešte raz zopakovali. Takmer ako zhypnotizvaný sledoval ako ženina ruka zasiahla isté miesto.
Lukostrelec si chvíľu držal ruku. Chvíľu to vyzeralo, že je zranený presne na tom mieste ako pán B. Potom bol záber prerušený a nahradený opäť reportérom. 


Poznámka: rozhodla som sa Johnovi nechať funkciu akú má v Arrow. Takže tu sa to opäť akoby skôr približovalo k arrow fanfiction, ale bude to tak trochu iný lukostrelec, akým je tam.