21. 4. 2013

Spoločník








 Pár: Doktor/Vládca
 fandom: Dr. who
Obsah: Nadväzuje na vianočné jednorázovky, ale môže sa brať aj ako samostatný bonus. 
Neplánovala som nič pridávať, ale akosi som si našla chvíľočku čas, keďže som sa akosi v tých seminárkach rozbehla, tak len takáto bonusovka.  


„Doktor... Doktor... kam si sa mi to schoval?“ hľadal ho už takmer všade a pomaly ho to prestávalo baviť. Nechápal, prečo ho nemôže len tak niekde nechať, ako matka, ktorá svoje dieťa náhle zabudne v obchodnom dome a potom sa tvári nadmieru rozpačito. No on nanešťastie ani zďaleka nepripomínal Doktorovu matku. A ani zďaleka nemal dosť prostriedkov na to, aby ho niekde nechal. Hneď ako na to, čo len pomyslel, niečo omnoho otravnejšie, ako bubny, prešlo jeho mysľou. A objavilo sa to nadmieru strašidelné ak. Sprevádzané vetou, čo ak ti ho niekto ukradne, kým ty mu budeš tak nadšene odvádzať preč Tardis. Čo ak ho niekto dokáže poraziť a zničiť skôr než ty? Čo ti potom ostane? Čo budeš robiť, ak ti niekto vezme to jediné, čo ťa v tomto vesmíre skutočne fascinuje? Práve preto nedokázal nikam ísť a hľadal ho už vyše troch hodín, aj keď to znamenalo, že začínal byť čoraz mrzutejší a odhodlal sa k slovnému lákaniu.
„Som tu.“
Doktor odniekiaľ zrazu bezstarostne vypadol a stiahol ho  zo sebou. Stena s ukrývaním mechanizmom. Taká, cez ktorú nič nevidno a výsledný efekt je naozaj výnimočný. Mohol by ho hľadať aj celé roky, chodiť do kruhu ako nejaký totálny idiot a nikdy by si nič nevšimol, keďže táto stena krásne narušuje vnímanie živých bytostí a on živý ešte stále bol.
Doktor si ho pekne držal pri sebe. Nevedel, akoby sa mu mal práve teraz vykrútil zo zovretia, lebo naozaj hrozilo, že mu niečo urobí a nebude to nič z tých pekných vecí, ktoré Doktor zvyčajne požadoval. Podarilo sa mu to, až po urputnom boji. Doktor sa naňho len pobavene usmial. Totálne ho to vytáčalo.
„Unavil si sa?“
„Ani nie, ale nabudúce by si sa mohol ukázať skôr. Hrozilo, že tu ostaneš trčať pekne dlho...“
„Tardis má prísny zákaz ťa poslúchnuť. To predsa vieš.“
„A urobí to, ak sa ti podarí ju dostatočne naštvať. Lávový potok, z tej sopky, ktorá práve explodovala na opačnej strane planéty, je presvedčivejší než ja...“
„Vládca! Tu predsa nie sú žiadne sopky!“ nedal sa len tak ľahko napáliť doktor, ale jeho spoločník mu venoval jeden z tých pohľadov typu: NESŤAŽUJ SA DOKTOR, TO TY SI MA CHCEL VŠADE VLÁČIŤ SO SEBOU, TAK SA NEČUDUJ, ŽE SOM TAKÚ MENŠIU SOPKU STIHOL VYTVORIŤ.
Očakával, že Doktor ho po zásluhe potrestá, rád ho takto podpichoval. Bolo to súčasťou ich hry, ale Doktor sa nenechal tak ľahko nachytať.
„Hneváš sa?“ opýtal sa, napodobňujúc Doktorov bezstarostný tón hlasu. Spoločník však naňho hľadel až priveľmi zhovievavo. Niekedy si začínal myslieť, že naňho naozaj nemá dobrý vplyv. Prešlo mu aj odpálenie toho asteroidu, a menšia ekologická katastrofa na planéte, ktorá akosi zmizla z hviezdnych máp... Doktor po ňom vždy dokonale poupratoval, dokonca tak, že by mohol uvažovať o zmene svojej prezývky.
„Ani nie. Dokážem to napraviť za pár sekúnd.“
„To sa ešte uvidí...“