11. 5. 2013

Dúhový chlapec 7. kapitola 2/6








Varovanie: 18+, ostatné veci ešte bližšie nešpecifikované, ale rozhodne vzťah poručník/zverenec !


Obsah: Gareth David L. (17) žil už od narodenia v detskom domove, jeho matka ho opustila, otec sa vzdal rodičovských práv a nikdy ho nenavštevoval. Bol rovnaký ako všetky tie ostatné deti, ktoré sa stali súčasťou systému. Pred  dvomi rokmi sa však objavil muž, ktorý sa stal jeho poručníkom, a on sa akosi nevedomky stal súčasťou života toho bohatého a privilegovaného muža.



O pár hodín neskôr...
Prebudila ho ostrá bolesť hlavy. Mal pocit, akoby sa šírila až kamsi k ďasnám a podala ho nekonečne vynaliezavým spôsobom.
Uvedomil si, že leží na studenej podlahe, nemôže pohnúť rukami a celé telo má akési meravé a roztrasené. Necítil sa vôbec dobre, hlava sa mu stále motala, nedokázal otvoriť oči a v ústach cítil podivnú chuť niečoho mierne kovového. Uvedomil si, že ich má zapchaté, niečo mal do nich strčené a rozhodne to malo drsne kovovú príchuť. Nepokúšal sa to nijakým spôsobom odstrániť, vedel, že aj tak by to bolo nezmyselné a mohol by len sám seba poraniť. Chvíľu tam ešte ležal, nechával svoju myseľ spracovať to, čo sa mu stalo a poskytnúť mu dôležité odpovede.
Miesto, na ktorom sa ocitol, ani zďaleka nepripomínalo obchod s komiksami. Páchlo to tam akousi zatuchlinou, odniekiaľ zaznievalo pravidelné kvapkanie vody, počul tichý šepot nejakých hlasov. To všetko mu dávalo jasne najavo, že lieta v poriadnych problémoch. Chvíľu ešte ležal, pokúšal sa pomaly nadychovať a vydychovať aby upokojil svoje srdce, ktoré sa rozbehlo ako o závod. Keď sa jeho myseľ konečne vyjasnila, rozhodol sa opatrne sa posadiť. Bolo to dosť ťažké, keďže mal ruky zviazané za chrbtom, dlho sa kolísal a nedarilo sa mu, ale napokon sa akosi dostal na kolená a podarilo sa mu zdvihnúť. Nevidel nič len tmu, aj keď otvoril oči bolo to úplne zbytočné. Nič sa tým nezmenilo.
„Max?“ spýtal sa neisto. Bol si istý, že kamarát bol s ním po celý čas. Aspoň to predpokladal. Nikto mu však neodpovedal.
Zakričal hlasnejšie. Neprestal, kým zrazu do miestnosti neprenikol úzky pás svetla. Niekto vošiel dovnútra. Zažalo sa svetlo. Dosť komorné, ale dostatočne silné na to, aby videl muža odetého do čierneho odevu, s kapucňou a maskou, ktorá mu  zakrývala celú tvár. Lukostrelec? To predsa nedávalo zmysel? Pán B by nikdy niečo také neurobil? Ale čo ak to predsa len nie je pán B... Mysľou mu prešlo snáď tisíc podobných otázok.
Chcel niečo povedať, ale Lukostrelec mu k tomu nedal ani len najmenšiu príležitosť.
„Opäť ty... Vôbec si neceníš svoj život?“
„Neviem, ako som sa sem dostal. Prosím, pustite ma odtiaľto. Nikomu nič nepoviem...“ uchýlil sa k prosbám. Dúfal, že nech je to akokoľvek ani tentoraz mu neublíži.
Pocítil ako ho muž surovo zdvihol na nohy, otočil ho a preťal mu putá na rukách zbraňou, ktorú ani len nemal možnosť vidieť. Netrvalo dlho a opäť sa díval do očí Lukostrelca. Bol natoľko vystrašený, že sa ani len nesnažil hľadať jeho podobnosť s pánom B, ale jedna vec ho mohla zbaviť pochybností, prípadne spôsobiť, že mu ten človek podreže, krk možno oboje, ale pokiaľ sa už dostal do takej situácie, chcel vedieť s kým má tú česť.
„Tentoraz to nebude také jednoduché, chlapče...“
„Prečo? Čo také som urobil? Šiel som len do obchodu ako všetky ostatné decká...“ zámerne predstieral rozhorčenie, dúfal, že ho nebude považovať za hrozbu a podarí sa mu to, čo chcel dosiahnuť.
„Ty nie si ako ostatní, nezabúdaj na to...“ neprirodzene chladný hlas ho opäť mierne pokarhal.
Spomenul si, ako mu Doktor Simon chcel ráno niečo povedať a on ho zahriakol, možno to bolo naozaj niečo veľmi dôležité... Oľutoval, že mu nedal viac času, aj keď zvyčajne býva taký otravný. Chvíľu len tak chodil po tej miestnosti, akoby od nervozity nedokázal stáť na mieste.
„Máte pravdu. Mal som ísť rovno domov a nepokúšať osud, ale to viete... aj vy ste boli raz v mojom veku... viete aké to je...“
„Neprišiel som sem s tebou konverzovať o svojom detstve. Chyba sa stala a nie je možné vrátiť to späť. Poď so mnou, dívaj sa a uč sa...“
Pristúpil k nemu bližšie, Gareth sa natiahol po jeho ruke a pevne ju stisol. Lukostrelec sa zachvel. Rozhodne zo seba nevydal ani hláska, ale bolo jasné, že za normálnych okolností by ho to miesto nemalo bolieť. Pamätal si kde presne je, keďže ho sám ošetroval. Bol to pán B, teraz sa to už nedalo poprieť. Prestal sa báť. Nech s ním jeho milenec urobí čokoľvek, určite mu nechce ublížiť. O tom nepochyboval.
„Dostaň ma von, prosím...“ hlesol neisto, ale nedokončil to, lebo mu okamžite zdravou rukou  prikryl rukou ústa.
„Tvoja noha...“
Druhou rukou mu opatrne nadvihol nohavicu. Gareth uvidel niečo čo vyzeralo ako ten náramok, ktorý nosili muži s domácim väzením od štátu, ale toto pôsobilo ešte omnoho desivejšie.
„Čo to je?“
„Nechci to vedieť. Nemôžeš sa vzdialiť z budovy a ja s tým nič neurobím...“
„Prosím, povedz mi to...“
„Je to menšia nálož...“
Gareth pocítil ako sa mu zovrel žalúdok.
„Čo urobíme ja... nechcem zomrieť...“ začínala sa ho zmocňovať panika.
„Mlč a poď so mnou...“
Prikývol a nechal sa od neho vyviezť z tej cely. Pripojili sa k nim akýsi  desiati ozbrojení muži. Gareth zdesene hľadel na zbrane, ktoré mali v rukách, rozhodne to neboli žiadne hračky, mohli by mu odstreliť hlavu a narobiť poriadny neporiadok. Od Lukostrelca si však udržiavali takmer predpísaný odstup, až kým neprišli k akýmsi dverám, ktoré viedli do nejakej slabo osvetlenej miestnosti.
„No konečne... Už som myslel, že ťa celá tá hra omrzela... A môžeme vyhlásiť víťaza...“ v kresle umiestnenom uprostred miestnosti sedel Maxov otec. Tváril sa úplne nezúčastnene, akoby ich práve pozval na čaj do svojho domu a oni sa len tak zastavili na zdvorilostnú návštevu.
„Zahrávate sa s niečím, čo nedokážete kontrolovať... Váš syn na to doplatí tiež...“
„Môjho syna do toho nepleťte. Mňa zaujíma skôr vaša rodina...“
„Nemám rodinu.“
„Nemáte? Tak dobre... Pokračujme ďalej v popieraní... Uvidíme, ako sa budete tváriť, keď tú skúšku podstúpi ďalšie dieťa...“ zamával rukou s malým zariadením, ktoré zrejme predstavovalo spúšťač záťaže, ktorú mal Gareth na nohe.
„Žiadne dieťa nezmení môj názor...“
„To sa ešte uvidí. Pozrieme sa na to, ako si poradíte s týmto...“
Zaznel akýsi nepríjemný zvuk, ktorý ani jeden z nich nedokázal ignorovať. Potom sa náhle v zadnej časti zažali svetla a obaja mali možnosť vidieť postavu pripútanú k akémusi stĺpu. Na rukách a na hlave mala pripravené akési menšie terče. Tvár jej zakrývala čierna látka, ale podľa oblečenia a postavy usudzoval, že ide o dievča. Niečo také rozhodne ešte nevidel a dúfal, že sa mu už nikdy nenaskytne taká príležitosť.
Jeden z mužov, ktorý ich sprevádzali, pristúpil k akémusi mechanizmu.
„Takto by to nešlo, Lukostrelec. Teraz od neho odstúp...“
Lukostrelec chvíľu váhal, ale napokon ustúpil na bok.
„Ešte sme spolu neskončili. Budem žiadať tvoju hlavu.“
„To sa ešte uvidí. Tak pokračujte, strácam trpezlivosť...“
Gareth cítil ako mu jeden z mužov vtisol do ruky luk, bol to taký menší pomerne jednoduchý model s šípmi, mal k dispozícii šípy, ktoré ani zďaleka nezodpovedali tým, aké používali v dome pána B.
„Gareth?“
„Áno, pane,“ kládol dôraz na to, aby to znelo čo najviac neutrálne. Rozhodne nepodceňoval ovládanie, ktoré mal ten muž v rukách.
„Vieš čo je tvojou úlohou...“
„Trafiť sa do terčov...“ skúsil tú najhoršiu možnosť. Rozhodne nechcel strieľať po živej osobe, ktorá na sebe mala niečo také. Už dávno netrénoval a celá tá situácia ho začínala poriadne znervózňovať.
„Áno, presne tak... Máš 4 šípy, každým razom musíš aspoň trafiť terč, prípadne ju, ak sa to nepodarí, výber je na tebe...“
„A čo ak miniem... Ja vôbec neviem strieľať...“ vyhlásil zúfalo.
„Tak to je zlé, ak netrafíš, ona bude potrestaná, a to by si asi nechcel...“
„Neurobím to...“
„Zdá sa, že potrebuješ motiváciu. Odkryte jej niekto tvár...“
Jeden z mužov pomaly pristúpil k priviazanej a urobil to, čo od neho jeho zamestnávateľ požadoval.
Bolo to ako jeho najhoršia nočná mora. Ako niečo, čo nikdy nechcel zažiť ani v tých najhorších snoch. Bola to Lucy. Dívala sa naňho skleným pohľadom. Zrejme jej niečo dali, lebo nemala zapchaté ústa, ale aj tak naňho nereagovala, nekričala, len sa dívala pred seba a pery sa jej pohybovali v akomsi zvláštnom rytme.