28. 6. 2013

Epilóg



DOKONČENÉ



Pár: M2, stevard/pilot
Varovanie: romantika, homofóbia, 15+, vzťah muž/muž
Definitívny počet kapitol: 15. (delené na 2 časti)
Obsah: Misha (30) pracuje ako stevard v jednej z veľkých leteckých spoločností...
Poznámka autorky: ešte nikdy som neletela lietadlom, vedomosti mám len z internetu a zo série dokumentov Letecké katastrofy. Z toho vyplýva aj správanie členov posádky, ktoré no môže obsahovať isté nepresnosti, vzhľadom na to, že sa v danej problematike až tak nevyznám.



Preklikol sa na ďalšiu stranu nového pracovného rozvrhu. Počas vytvárania ďalších políčok si nevyhnutne musel spomenúť na celý ten komplikovaný príbeh. Na to, čo všetko spolu prežili... Na všetky tie veci, ktoré ho sprevádzali a poznačili jeho terajšiu osobnosť.
Rozhodol sa, že napokon otcovi zablahoželá osobne, že prišiel čas postaviť sa strachu a nechať ho za sebou. Potreboval na to ešte nejaký čas, rozhodne to nemienil urobiť na jeho oslave, pred jeho priateľmi, lebo to by nedopadlo dobre. Usúdil, že bude lepšie, ak ho navštívi v súkromí pred oficiálnym začiatkom oslavy. Pokiaľ odmietne bude to jeho problém, už sa k tomu nebude viac vracať, ale potom, ako o tom všetkom opäť uvažoval za rozhodol ustúpiť matkinej požiadavke, aspoň čiastočne.
Dvere sa otvorili a on uvidel svojho partnera.
Nebolo nič lepšie, ako nechať harmonogram na pokoji a privítať doma svojho kapitána.

Poznámka autorky FF: Ďakujem všetkým čitateľom, ktorý si našli čas na túto poviedku.