29. 7. 2013

5. kapitola 1/??





 varovanie: AU, vlkolak_Stiles, alfa Derek :D, smrť, vlčatá, vlčí pohľad na svet, úplne sa odkláňa od deja seriálu, šikanovanie, nenávisť seba samého, nie celkom mpreg.
Stiles (narodil sa ako vlkolak) už nejaký čas žije s divými (skutočnými) vlkmi, v ich svorke sa má dobre, nemá záujem vracať sa do ľudskej spoločnosti. Rozhodol sa tak z viacerých dôvodov. Jedným z nich je aj neprijatie  a posmech so strany vlkolakov, kvôli tomu, že pokiaľ si zvolí úplnú zvieraciu podobu, tak sa stáva vlčicou, keďže jeho duchovnou druhou súčasťou, nie je vlk, ale vlčica.
 Poznámka: neviem koľko častí bude mať posledná kapitola, preto to zatiaľ vopred nestanovujem, aby som to nemusela potom prepisovať.


Rukou si opatrne siahol na brucho, keď pocítil ako sa v ňom vĺčatá bolestivo pohli. Odblokoval všetky ostatné zvuky a počúval len ich, prešiel hlbšie, a naďalej sa dotýkal svojho brucha. Zachytil tri rozličné frekvencie, nepokojne pulzujúce v jeho vnútri. Ďalší pohyb bol o niečo prudší, miestnosť sa s ním trochu rozkrútila, musel uznať, že jedno z  mláďat dokáže teda poriadne pritvrdiť.
Nikto si našťastie nič nevšimol, všetci si myslel, že tak reaguje na prítomnosť istej veľmi nebezpečnej vlčice.
Ďalej sa venoval svojmu obedu a dúfal, že deti budú spokojné a nebudú mu spôsobovať žiadnu ďalšiu bolesť. V takom prípade by túžil po prítomnosti partnera ešte omnoho intenzívnejšie ako teraz. Vybral svoj mobil a našiel jeho číslo, len tak bez toho, aby o tom nejako bližšie uvažoval a hneď ho aj schoval. Derek si nejaký zohnal, hneď ako sa dostali do mesta, len pre istotu, aby boli vždy v kontakte, keby ho náhodou potreboval, aj počas jeho neprítomnosti.
No bolo dosť ťažké naňho nemyslieť, keď mu každý pripomínal Dereka.
Mal pocit, akoby mu chýbala časť z neho, bolo to zvláštne, také vlčie, pamätal si, ako sa jeho mama bála, keď otec šiel na nočnú obchádzku, ako nemohla zaspať, kým sa nevrátil. Sedel pri nej na jej posteli a dlho sa zhovárali, niekedy pri nej aj zaspal.
Dannymu dostal nejakú správu, lebo sa tiež pozrel na mobil. Stiles si všimol ako sa zamračil, vstal od stola a zamieril k Ethanovi.
Ten ako na povel vyskočil zo svojho miesta. A spoločne odišli. Len tak uprostred obeda. Stiles sa pokúšal nemyslieť na to, že aj on by práve teraz najradšej sedel na Derekových kolenách a nechal sa chvíľu hladiť.
Tiež chcem partnera!
Dobiedzala doňho vlčica.
Stiles pokrútil hlavou.
Prepáč, zlato, ale nemôžeš vždy dostať to, čo chceš...
§§§
Celý deň bol takmer nekonečný, toľko rozhovorov. A všetci očakávali prakticky takmer tú istú vec, že nový alfa akoby zázrakom vyrieši všetky ich problémy. Zamieril k svojmu džípu. Rozhodne mu to jeho zlaté autíčko chýbalo a uvidel aj niečo, čo absolútne neočakával. Danny tiež šiel domov, to bolo absolútne normálne, ale to, že sa viezol na motorke spolu s Ethanom rozhodne pôsobilo dosť zvláštne. Ani nie pred pár minútami ho takmer nenávidel a zrazu sa ho držal okolo pása... A kývol mu na pozdrav, akoby sa absolútne nič nedialo.  Bolo to čudné. No musel uznať, že im to spolu pristane.
Stiles zas dostal správu.
Zastav sa pri hlavnom dome.
Odporúčam zadný vchod. D.
Naštartoval a okamžite sa vybral tam.
Hlavný dom slúžil väčšinou na schôdze kmeňovej rady, bola to akási neutrálna pôda, na ktorej sa však zvyčajne odohrávali tie najťažšie boje týkajúce sa skôr balansovania medzi tým, čo chcela svorka a tým, čo potrebovali ľudia. Oficiálne to bola miestna pošta. Nachádzalo sa tam vyhradené miesto pre takéto príležitosti.
Stiles zaparkoval vzadu, aby nebol priveľmi na očiach, nechcel aby ho opäť niekto zdržiaval. Uvidel akúsi ženu nahnevane vybiehajúcu cez zadný vchod, bola to majiteľka obchodu s potravinami a rozhodne vyzerala rozčúlene. O pár minút neskôr po nej vyšiel von aj Derek.
Na nič nečakal, len naskočil do jeho auta a Stiles opäť vyšiel na cestu.
Neubránil sa komentovaniu vlčiciných poznámok.
Áno, ja viem, že náš partner je sexy, ale teraz nie, teraz skrátka nie...
No ona mu to zahriaknutie len tak ľahko nedarovala.
„Sú traja...“ povedala prostredníctvom jeho hlasu.
„Kto?“ opýtal sa Derek.
„To nič. Nevšímaj si to...“
„Stiles!“
„Tak dobre, dobre, len sa zas nerozčuľuj. Naše vĺčatá, dnes som ich pozorne počúval a sú naozaj traja...“
Začínal uvažovať, že si jeho meno v kontaktoch zmení na zúrivý vlčisko. Keby sa mu meno Derek nepáčilo a necenil by si svoj zadok, rozhodne by to aj urobil. 
„Máš nejaké problémy s nimi a tak...“
„Nie, nemám. Sú v poriadku...“
Prikývol a ďalej hľadel von z okna. Rozhodne zrejme nemal dobrý deň, ale nechcel vyzvedať. Derek dokázal byť riadne zaťatý, a bolo lepšie, ak začal o svojich problémoch hovoriť sám. Nečakala ich veľmi dlhá cesta, ale ich vlci spolu natoľko neverbálne komunikovali, až napokon počas jednej prudšej zatáčky, mladý alfa začal hovoriť: „Nemal som ti to urobiť. Si príliš mladý a ja... Mal som toho vlka lepšie kontrolovať. Nie som už dieťa...“
„Zvládneme to. Hlavná vec, že sme všetci v poriadku. Neobviňuj sa kvôli tomu... Musíme brať veci také, aké sú...“
„Dnes prišla pred radu jedna žena... Jeden z tých alfa samcov ju prakticky znásilnil. A je tehotná... Nechce si nechať jeho potomstvo a nechce prijať ani... ale oni sedel som tam a sledoval som, ako šamani, ktorí to tu zatiaľ držia pokope vytiahli nejakú dohodu, ktorú s nimi má a povedali, že nemá na výber. Nepovolili nič z toho ani jej odchod z tohto mesta.  Povedali, že je to cena, ktorú musia zaplatiť za zastavenie alfa svorky...“
„Tak to ona tak vybehla z hlavnej sály. Abby, majiteľka  potravín.“
„Chcel som do toho zasiahnuť, ale povedali mi, že pokiaľ nie som právoplatne prijatý ako alfa, nemám na tomto území žiadne právomoci.“
„Pre nich je to typické. Ona s nimi musela uzavrieť zväzovaciu dohodu a zložiť sľuby. Podobné ako sľuby šamanov. Veľa o tom neviem, ale pokiaľ niečo také sľúbila, bude sa musieť podrobiť ich vôli... Je to viac – menej dosť desivý rád, aspoň čo sa týka poslušnosti. Nikdy im nič nesľubuj.“
Ponúkali veľkú moc, ale rozhodne si nemohli dovoliť, aby v rozhodujúcom okamihu niektorý z ich členov zaváhal. Každý z nich dostal akýsi podprahový príkaz, ktorý mohli najvyššie postavený využiť v prípade, keď uznajú za vhodné, že je potrebné prevziať veci do vlastných rúk. Preto nikto z tohto rádu nikdy pred úlohou necúvol, nech bola akákoľvek. Stiles to vedel len vďaka svojmu otcovi a jednému prípadu, ktorý vyšetroval. Šlo o mladého uchádzača, spáchal vraždu neďaleko ich územia, rada šamanov prinútila šerifa, aby ho pustil, keďže šlo o tzv. podprahový príkaz, museli mu to však aj dokázať. Otec nechcel len tak prepustiť podozrivého, Stiles bol teda tajným svedkom toho, čo všetko dokážu svojich členov prinútiť urobiť. Mali aj zväzovacie techniky pre ľudí, ktorí od nich len niečo požadovali, niečo mimo bežných štandardov. Abby zrejme potrebovala niečo podobné, a preto teraz nemala vôbec na výber.
Hneď pochopil, prečo Danny tak rýchlo zmenil názor. Šamani zrejme tentoraz nemienili nikomu ustúpiť a chceli, aby pohltenie dopadlo úspešne. Danny ich buď o niečo dôležité požiadal, alebo bol jedným z mladších šamanov. A teraz, keď Aiden prešiel k alfa svorke, bolo dôležitého ho zviazať. Tieto príkazy však rýchlo stratia platnosť, neskôr pochopia, že urobili niečo, čo im bolo len prikázané, a nebude sa im to vôbec páčiť, ale nateraz to stačilo, aby sa posilnilo pohltenie.

5. kapitola
1 2 3
4 5 6
7 8 9
13 
BONUSový obrázok: gif
STEREk