14. 7. 2013

Dúhový chlapec 8. kapitola 6/10






Obsah: Gareth David L. (17) žil už od narodenia v detskom domove, jeho matka ho opustila, otec sa vzdal rodičovských práv a nikdy ho nenavštevoval. Bol rovnaký ako všetky tie ostatné deti, ktoré sa stali súčasťou systému. Pred  dvomi rokmi sa však objavil muž, ktorý sa stal jeho poručníkom, a on sa akosi nevedomky stal súčasťou života toho bohatého a privilegovaného muža.



Gareth nechcel vedieť ako presne to urobil. Odpoveď na túto zdanlivo jednoduchú otázku by mu mohla pokaziť deň, preto bol spokojný s tým, čo má pán B o celej veci povedal. No nemohol prehliadať ani tú ďalšiu vec, ktorá sa naňho valila zo všetkých strán.
„Tá adopcia ? Tebe naozaj vyhovuje to, ako...“
„Chcem, aby to tak ostalo... Neľutujem to.“
„Ale čo bude s nami? my už nikdy nebudeme môcť priznať, že sme spolu...“ už aj predtým si uvedomoval, nemožnosť niečoho takého, ale teraz to už bolo úplne stratené.
„Niečo také ti nikdy nebudem môcť ponúknuť... Je mi to ľúto, Gareth...“ 
„Ale...“
„Budú nás aj tak podozrievať, ak si niekoho nenájdem... ak...“
„Neskôr si niekoho určite nájdeš,“  povedal to, akoby to nič neznamenalo, ale jeho pohľad prezrádzal značnú nervozitu. Gareth si ani len nechcel predstaviť, čo by čakalo toho chudáka, ktorého by svojmu novému otcovi predstavil. Zrejme by z neho bol nový cvičný cieľ. Netušil, koľko techník zabíjania lukostrelec pozná, ale bolo ich dostatok na to, aby dokázal zbaviť svet akýchkoľvek neželaných ctiteľov.
„To neurobím. Nechcem nikoho iného. Nie naozaj... S tebou je to iné... teba potrebujem...“ nevedel ako inak by to mal vyjadriť. Nebol natoľko zdatný v týchto romantických veciach, ale mal snahu.
„Môžeš ma o tom stále presviedčať, to ti dovolím...“
„Tak dobre, John, ak chceš, aby som bol aj tvojím synom, tak to zvládnem... Urobím, čo mi povieš...“
Pán B dovolil, aby ho držal a nemal proti tomu žiadne námietky. Už bola na tom omnoho lepšie, ako predtým. Rozhodne už na dotyk nereagoval tak prudko.
„Pôjdeme si spolu niekedy zastrieľať...“ spomienka na to, čo ho nútili robiť už nebola natoľko silná a nemal nič proti strieľaniu samotnému, len mu vadilo, keby terčom mala byť osoba, na ktorej mu záležalo.
„Ešte som nevymenil poškodený terč. Zajtra sa o to postarám. Dáme si menší tréning, zdá sa, že to potrebuješ, ale nezabúdaj na to, že ťa čaká náhrada trestu za zber, ten už skončil, čistenie stajní ti to vynahradí...“
„Stále to platí?“ hľadel naňho pohľadom strateného šteňaťa, aj keď na pána B takéto veci zvyčajne nezaberali. A ani tentoraz tým nič nezískal, okrem toho, že mal možnosť sa pohodlne usadiť na mužových kolenách. Pán B ho jednou rukou držal pri sebe a tou druhou udržiaval dostatočnú stabilitu.
„Áno, platí. Tvoj trest som nezrušil,“ pošepol mu.
„Pridáš sa ku mne?“
„Má to byť nie odmena. Mám stretnutie s architektkou kvôli rekonštrukcii letnému domu...“
Letný dom to bolo miesto, ktoré predstavovalo dokonalý únik z reality. Ochranka diskrétne postávajúca na svojich postoch, súkromie v najvyššej možnej miere, dom v ktorom by ich nikto nesmel vyrušovať, nehovoriac o tom, že to bolo ťažko prístupné miesto. Nevedel si predstaviť ako by tam liezli hoci aj najzdatnejší novinári.
„Ako to tam teraz vyzerá?“
„Podľa jej posledných správ veľmi dobre. Všetko je už hotové...“
„Vezmeš ma tam niekedy?“
„Ak budeš dobrý chlapec, tak áno...“
„Budem ten najlepší...“
„Len, aby...“
„Prosím, zober ma so sebou... Máme ešte týždeň voľna... užime si to... Zaslúžime si trochu oddychu...“ 
„Budem o tom uvažovať, ale teraz je už dosť neskoro, mali by ste ísť do postele, mladý pane...“ prepustil ho zo svojho náručia.
Gareth klesol do jeho vankúšov, otočil sa a natiahol na seba prikrývku.
Nemienil odchádzať do svojej izby.
„Nemôžeme tu ostať takto... Nikdy nevieš, kto môže prísť...“
Naozaj mali toľko možností, Lucy, ochranka, dokonca aj domáca mohla niečo chcieť, ale všetci vedeli klopať.
„Povieš im, že som tu zaspal...“ nedal sa Gareth.
„Chcem s tebou robiť veci, ktoré by určite počuli...“
Tmavovlasý mladík okamžite spozornel. Tie slová mohli znamenať len to, že má pred sebou mimoriadne príjemnú noc.
§§§
Tajná miestnosť.
Dve polonahé telá,  sa na seba tisli, ležali spolu na úzkej posteli. Zdalo sa mu, že je ešte menšia ako predtým, akoby medzi nimi už neostával takmer žiadny prázdny priestor.
Bolestne zastonal, pritisol si ruku k ústam, aby nekričal až tak nahlas. Intenzívnosť, nespútaná divokosť ho hnala až za hranicu svojich možností... Lukostrelec ho mal vo svojej moci... Nechcel, aby ho niekedy pustil, želal si, aby nemuseli opustiť toto miesto, aby sa nemuseli vrátiť späť do bežného sveta...
„Pomaly, ublížiš si...“ napomenul ho John.
„Nie, chcem to takto... Chcem, aby si pochopil...“ pomaly sa posúval hlbšie.
Nepustí ho.
Nedovolí, aby ešte niekedy spochybňoval ich vzťah.
Nechce nikoho iného a ak sa niekto opovážiť vziať mu to, čo mu patrí, draho za to zaplatí.
§§§
Hneď ráno nastúpil na prácu v stajniach. Nerobilo mu problémy postarať sa o kone, ale kydanie hnoja nepatrilo k jeho obľúbeným činnostiam.
Napriek tomu touto činnosťou strávil niekoľko hodín, Lucy sa k nemu pridala dobrovoľne. Mala mimoriadne dobrú náladu a on aj tušil, aký bol jej dôvod. Spolu im to šlo pomerne dobre a prácu mali čoskoro hotovú, potom si šli zajazdiť.
Gareth a Peace opäť fungovali ako jeden tím. Bol rád, že mohol jazdiť opäť na svojom koni. Lucy mala napokon požičaného jedného z tých pokojnejších, tréner na nich dohliadal, keďže nevedela až tak dobre jazdiť.
No už sa s nimi do sýtosti natrápili, tak len stáli pri ohrade a sledovali pokroky malého Enea. 
„Ďakujem, že si sa s ním zmieril, si fakt poklad...“ pobozkala ho na líce a dokonca aj objala.
Nevedel či je to až taký dôvod na radosť. Max bol v skúšobnej dobe, ale pokiaľ sklame, rozhodne by nechcel byť v jeho koži. Pán B ako otec rozhodne stojí za to, a on sa ako brat takisto nenechá zahanbiť.

Poznámka:  nová poviedka ktorá sa dostáva do poradia bude,
pár:  MorMor (Sherlock)  v RPS verzii. (ako  približne 5. kapitolová záležitosť) zrejme sa dostane k slovu po dokončení Vlka. Prípadne po dokončení Dúhového chlapca, uvidím, čo bude skôr, každopádne dúhový zrejme bude mať ešte to bonusové pokračovanie... takže to budú akurát dve nové poviedky... z RPS.