18. 7. 2013

8. kapitola 7/10









Pár: Gareth David/John B. (Ianto Johnes/Jack Harkness z Torchwoodu)

Varovanie: 18+, ostatné veci ešte bližšie nešpecifikované, ale rozhodne vzťah poručník/zverenec !

Obsah: Gareth David L. (17) žil už od narodenia v detskom domove, jeho matka ho opustila, otec sa vzdal rodičovských práv a nikdy ho nenavštevoval. Bol rovnaký ako všetky tie ostatné deti, ktoré sa stali súčasťou systému. Pred  dvomi rokmi sa však objavil muž, ktorý sa stal jeho poručníkom, a on sa akosi nevedomky stal súčasťou života toho bohatého a privilegovaného muža.





Neskôr...
Nový terč už stál na svojom mieste. Začal len na to, aby mohol byť prvý raz otestovaný. Gareth mal v rukách svoj obľúbený luk, tak trochu  jednoduchšiu verziu, ktorá bola nastavená presne preňho.  Našiel aj tulec so svojimi šípmi, nechal si ich špeciálne označiť, aby sa odlišovali od tých, ktoré zvyčajne strieľal pán B. Tie jeho neboli ani zďaleka také konštrukčne dokonalé, trénoval len s bežnými šípmi.
Pán B mierne upravil jeho postoj, keďže k terču pristupoval akosi neisto, hlavne kvôli tej poslednej záležitosti. Na chvíľu si totiž dokázal verne predstaviť Simonovu hlavu, jeho krk a to, ako chrčal práve na tomto mieste, preto mal značné problémy s tým, aby uvoľnil napätie, do ktorého upadlo jeho telo.
Keď vystrelil zdalo sa mu, akoby spolu s šípom odletelo aj to nepríjemné napätie. Sledoval ako zasiahol jeden z vonkajších kruhov, nebol to práve ten najlepší zásah, ale aspoň neminul terč, sám to skôr považoval za akýsi cvičný zásah, niečo ako presvedčenie sa, že vôbec ešte dokáže napnúť luk. Vystrelil ešte niekoľkokrát, vždy to bolo o niečo lepšie, až napokon, keď sa plne vžil so svojím obľúbeným lukom, podarilo sa mu trafiť stred terča. Bol hrdý, že to zvládol aj po takom dlhom čase nečinnosti.
„Ty si nechceš zastrieľať?“ opýtal sa pána B, keď zapisoval svoje posledné body do tabuľky.
„Radšej sa budem na teba dívať. Strieľania som si užil počas tohto týždňa až-až...“ priznal neochotne.
„Takže ty napokon používaš luk aj keď si ... veď vieš... on...?“
„Len v mimoriadnych príležitostiach. A nikdy po sebe nezanechávam šípy.“
„Tak ako prišli na tú tvoju prezývku?“
„Predpokladám, že po šípoch ostali charakteristické zranenia, aj keď som ich vytiahol...“
Bolo zvláštne sa s ním takto baviť, nepochybne o vraždách, keďže luk bol stále pomerne výkonný smrtiaci nástroj, aj keď sa nevyrovnal moderným zbraniam, rozhodne to nebola žiadna hračka pre deti.
„Aha.“
„Šokovaný?“
„Nie, len je zvláštne, že o tom tak bezstarostne hovoríme.“
Zrejme to bola súčasť jeho povestnej prispôsobivosti. Rýchlo si zvykol na to, čo sa okolo neho dialo, prispôsobil sa a poslúchal. Rozhodne nemohol odolať tej svojej súčasti, ktorá túžila po tom, byť ovládaný.
„Môj starý majster by nás asi nepochválil. Preňho to bol úplne iný svet. Naposledy, keď som ho videl povedal, že som zneužil jeho láskavosť a už viac so mnou nikdy nebude spolupracovať...“
„Prečo niečo také povedal?“
„Tvrdil, že temnota vo mne, mu nedovoľuje pokračovať v mojom výcviku, že sme príliš odlišní a on nemôže podporovať to, čo sa zrejme zo mňa určite stane. No dal mi aspoň radu, aby som celý svoj život nepodriadil svojmu hnevu...“
Rozhodne to bola dobrá rada, to ani Gareth nemohol poprieť. Lukostrelec bol zaujímavý, ale jeho hnev dokázal byť až príliš intenzívny, omnoho lepšie sa vychádzalo s príjemným a zvyčajne slušným Johnom.
„Našiel si si nového majstra?“
„Áno, našiel, ale to už nebol až taký príjemný človek. Starý majster mi veľakrát chýbal...“
Gareth bol rád, že s ním takto hovorí, že má možnosť poznať všetko, možno toho bolo najprv viac než dokázal zniesť, ale po prekonaní počiatočného strachu, už vedel, že chce stáť len na jeho strane.
Pán B pozrel na hodinky.
„Mali by sme ísť. Je najvyšší čas pripraviť sa na stretnutie. Zober si so sebou nejaké veci, pôjdeme našim lietadlom a potom prespíme v letnom dome...“

„Ty ma naozaj vezmeš so sebou?“
„Samozrejme, prečo nie. Predpokladám, že budeš mať aj pár dobrých pripomienok. Ukáže nám 3D model.“

§§§
Gareth sedel pri okne a hľadel na ich dom. Zmenšoval sa im pred očami, čím viac stúpali k oblakom. Súkromné lietadlo pána B, rozhodne nepoužíval veľmi často. Niežeby mu prekážalo lietanie, ale väčšinou nemal dôvod vzďaľovať sa z mesta a uprednostňoval skôr autá, aj keď šlo o pohodlne zariadené lietadlo. Mali so sebou štandardnú ochranku pána B, ale skôr tých nenápadnejších chlapíkov, ktorí skôr mali vyvolať len efekt bezpečnosti. Lucy tiež pozvali, ale vyhovorila sa na stretnutie s Maxom, dohodli sa, že ju príde navštíviť. Preto táto cesta napokon nadobudla omnoho súkromnejší charakter.
Netrvalo dlho a už pristávali, na menšej súkromnej dráhe, ktorá patrila k letnému domu. Dostať sa do domu už nebol až taký veľký problém, pokiaľ ste vedeli kadiaľ máte ísť, pripomínalo to tu tak trochu bludisko, a bol to jednoznačný zámer.
Pri dome na nich čakala mladá žena, mala na sebe pomerne elegantný kostým a pôsobila dojmom dobre zabezpečenej osoby.
„Dobrý deň, pani A...“
„Dobrý deň, pán B... Rada vás vidím a toto je váš syn, však?“
Gareth pozdravil a jeho oči na malú chvíľu prešli po výstrihu tej ženy, rozhodne mala čo ukázať, pokiaľ by ho to zaujímalo, bola v týchto partiách obdarená viac než by bolo vhodné a neváhala to využiť.
„Áno, pani A toto je môj syn Gareth B...“
Usmiala sa naňho a prehodila s ním pár slov o škole a o tom, či sa už má lepšie.
§§§
Prechádzali sa spolu, Pán B ho držal za ruku, robili všetko, čo by si inak dovoliť zrejme nemohli. Po odchode architektky sa venoval len jemu. A tomu, aby si čo najviac užili spoločný výlet.