7. 7. 2013

Dúhový chlapec 8. kapitola 4/10






Obsah: Gareth David L. (17) žil už od narodenia v detskom domove, jeho matka ho opustila, otec sa vzdal rodičovských práv a nikdy ho nenavštevoval. Bol rovnaký ako všetky tie ostatné deti, ktoré sa stali súčasťou systému. Pred  dvomi rokmi sa však objavil muž, ktorý sa stal jeho poručníkom, a on sa akosi nevedomky stal súčasťou života toho bohatého a privilegovaného muža.


„Neverím, že som sa na toto nechal nahovoriť!“ potichu hundral Gareth. Celá séria Twilight rozhodne nepatrila k niečomu, čo by chcel vidieť, ale Lucy neprestala dobiedzať, kým jej nedovolil, dopozerať dvd, ktoré objavila v ich knižnici v sekcii, v ktorej mali uložené filmy.
Nevedel presne, ako sa tam dostali, ani kto ich objednal, no možno ich dostali v nejakej darčekovej zásielke, ktoré dostával pán B od obchodných partnerov. Ochranka samozrejme všetky tie veci prezerala, aby nedošlo k nejakému neočakávanému vznieteniu, boli to napokon len neškodné filmy a ona mala takú radosť, že mali doma všetky časti, niektoré údajne nemohla dopozerať kvôli vychovávateľkám z domova. Údajne k tomuto žánru neprechovávali práve tie najvrelejšie city. Jeho jedinou útechou bolo to, že mu ukázala svoje výtvory na počítači a on práve sledoval ako virtuálna postavička pána B objíma miniatúrnu kópiu jeho samého. Nenápadne zmenil ich rodinné postavenie, na milencov a sledoval čo sa stane. Chvíľu ho to bavilo vidieť ich spolu tancovať a maznať sa na posteli a takmer s ľútosťou, si pomyslel na to, čo by teraz mohli robiť, keby sa cítil dobre a v dome by nebolo toľko ľudí. No aj tak by zrejme nič urobiť nemohol, keďže sa stále cítil slabý a doktor mu napokon odporučil, aby ešte jeden deň zotrval v posteli, z čoho nemal ktovieako dobrú náladu, keďže pán B naňho nemal čas. Dovolil mu len krátku prechádzku, počas ktorej sa šli pozrieť na kone. Dúfal, že bude môcť čoskoro opäť jazdiť, už dávno si na to nenašiel čas. Nateraz mu neostávalo nič iné len vydržať a priveľmi neprepínať svoje sily.
Musel uznať, že Lucy myslela na všetky detaily, a rozhodne to niekedy mienil ukázať aj pánovi B, pokiaľ teda ešte bude s ním hovoriť. Nemienil pristúpiť na Simonovo nešikovné vydieranie.
„Môžem sa ísť ešte pozrieť do knižnice, a niečo si odtiaľ požičať...“ opýtala sa, keď konečne zazneli posledné titulky a ona vypla poslednú časť filmu.
„Samozrejme, nemusíš sa ani len pýtať. Si tu doma.“
Osobne nemal nič proti romantických knihám. Nebolo zlé sa na chvíľu stratiť v tých fantastických svetoch, kde sú ženy milované až za hrob a z mužov sa stávajú rytieri v lesklej zbroji, ale nateraz by mal skôr pri sebe toho svojho  Lukostrelca a nič ho nemohlo nahradiť. Dokonca ani istý mimoriadne domýšľavý doktor.
„Stále si mi nepovedal, čo si o tom myslím, že som tu a tak... Nevadí ti to?“
Zahanbil sa za svoju prvú reakciu na túto správu.  Ubezpečil ju o tom, že bude rád, ak sa stane jeho sestrou.
„A poradíš mi niečo dobré na čítanie? Niečo romantické?“
 „To bude asi vzadu, keď mi bude lepšie, ukážem ti tam pár vecí.  Vysvetlím ti, ako tam treba hľadať... Ale nečítaj nič neprístupné, lebo ma pán B vyhreší, že ti dávam čítať také knihy...“ v žiadnom prípade o ňom nemohol hovoriť ako o otcovi.
Simon nedal nijako najavo, že splnil svoje vyhrážky, ani za ním viac neprišiel. Dúfal, že na celú tú záležitosť budú môcť zabudnúť.
No niečo ho počas toho večera napokon vylákalo von z izby. Bol to zvuk pripomínajúci rozbíjanie skla.
Lucy sa strhla.
„Čo to je?“
„Idem sa pozrieť.“
Skôr než stihla protestovať vyliezol z postele a opatrne vyšiel von z izby. Ona tiež vykukla, ale poslal ju späť.
Tie zvuky vychádzali z časti domu určenej na cvičenie, boli tam aj vnútorné terče a veci na lukostreľbu. A teraz práve odtiaľ prichádzalo niečo, čo zburcovalo aj pozornosť ochranky, vyšli odtiaľ, ale nič mu nepovedali, len to, že pán B a Simon sú tam.
Gareth v žalúdku pocítil nepatrné chvenie. Musel tam ísť a presvedčiť sa na vlastné oči. Nebránili mu vtom, ale ani mu to neodporúčali.
Po vstupe do tej veľkej miestnosti sa mu naskytol pohľad na absolútne rozzúreného pána domu. Simon bolestivo dopadol na veľký terč, a rozhodne bolo príjemné vidieť jeho oči rozšírené od hrôzy, keď sa stretol s vražedným pohľadom Lukostrelca. To už nebol ten  šarmantný pán B, priateľský John, ale bola to tá nepríjemná súčasť jeho osobnosti, ktorú si doktor zrejme ani vo sne neželal takto naštartovať.
Držal ho pod krkom, doktor pokojne modral a pokúšal sa vyslobodiť, ale bolo to márne, nemal šancu. V očiach mal už smrť, keď sa Gareth odvážil prehovoriť: „John, prosím, pusti ho...“
Lukostrelec k nemu otočil hlavu. Jeho oči boli chladné, zdalo sa, že ho takmer nevníma, tak sa o to pokúsil ešte raz: „Prosím ťa...“
Nerobil to kvôli nemu, záležalo mu skôr na tom, čo by sa stalo, ak by ten muž zomrel v ich dome. Napriek všetkému bol pre Johna dôležitý a on nechcel byť príčinou jeho smrti.
Pán B povolil zovretie a odsotil ho od seba tak prudko, až sa terč pod ním rozlomil. Mal veľké šťastie, že sa doňho zabodli len menšie úlomky.
Doktor chrčal a neovládateľne sa triasol.
„Ešte som s tebou neskončil.“
Zdvihol ho a niekam ho chcel odvliecť. Narábal s ním dosť nešetrne a na doktorom tele sa jasne črtali hrozivé stopy po lukostrelcovej pozornosti. A ešte stále nebol v bezpečí.
„Nezabíjaj ho. Počkaj do zajtra. Nech ti to vysvetlí...“
Pán B naňho ani len nepozrel, ale jeho slová nakoniec zapôsobili.
„Odprevadím ťa do tvojej izby, Simon. Tam ostaneš tak dlho, ako to bude potrebné...“ posotil ho tak prudko, až takmer spadol, ale nepustil ho až na zem. Strhol ho opäť  k sebe, čím mu nepochybne spôsobil omnoho väčšiu bolesť.
„Ty na mňa počkaj tu!“ prikázal Garethovi.
Neznelo to vôbec dobre. Rozhodne si nebol istý, či nemá zariskovať a vrátiť sa do izby, ale nechcel, aby Lucy spoznala túto stránku svojho nového otca. Tušil, že pokiaľ je v takomto stave, aj tak by si tam poňho došiel. Preto si radšej sadol čo najďalej od rozbitého terča a zotrval poslušne na mieste.
Lukostrelca vražedná nálada neopúšťala ani po návrate do cvičebných miestností. Gareth klopil oči k zemi a v žiadnom prípade sa viac neodvážil prehovoriť bez jeho súhlasu. Pán B pristúpil až celkom blízko k nemu.
Pevne ho zovrel za obe ruky a prinútil ho pozrieť sa do tých momentálne dosť znepokojivých očí. Jeho zovretie bolo pevné, takmer bolestivé, ale bolo na ňom vidieť, že už dostal pod kontrolu aspoň časť svojich vnútorných démonov.
„Prepáč,“ zamumlal Gareth.
Netušil, či ide naozaj o to, tzv. vydieranie, ale bolo to viac než zjavné z toho, ako naňho hľadel. Pozbieral odvahu a čelil tomu mrazivému pohľadu.
„Páčilo sa ti, čo s tebou robil?“
„Nie, ja len... Bol som prekvapený... Nečakal som... Nechcel som to...“ vyjachtal zdesene. Dúfal, že tie iné veci, ktoré naňho údajne má, sa k jeho partnerovi nedostali. Stále nevedel o čo šlo, možno to súviselo s tým posledným únosom, na veľa vecí si nespomínal a ani len nechcel, ale veril tomu, že ak keby tam k niečomu došlo, dokázal by to pochopiť, ale teraz mal prevahu Lukostrelec a jeho inštinkty.
„Nedovolím nikomu, aby sa ťa dotýkal. Ak ťa niekto bude k niečomu nútiť, musíš mi ti okamžite povedať. Prečo si mlčal? Ten záznam je z tej prehliadky, to bolo pred pár hodinami...“
„Ja neviem... ja...“ obával sa, že nech povie, čokoľvek nedokáže tým celú situáciu zlepšiť, práve naopak.
„Budeš si musieť zapamätať, že o takých veciach musím hneď vedieť. Nesmieš ich predo mnou tajiť. A ja sa postarám o to, aby si na to nikdy viac nezabudol...“
Stiahol mu nohavice, a prehol si ho cez koleno. Svet sa s ním zatočil. Niečo také rozhodne neočakával.
„Nie, čo...“
Gareth zahanbene protestoval, ale to už na jeho zadok dopadol pomerne tvrdý úder. Nie natoľko, aby mu vážne ublížil, ale bolo to dostatočne bolestivé.
Pokúšal sa z tej polohy dostať, ale to už pocítil silu druhého úderu, nebol to nič príjemné, zdalo sa mu to horšie ako predtým.
„Nikto sa ťa nebude dotýkať...“
Ďalšie pravidelne sa opakujúce údery mu napokon vohnali slzy do očí. Netušil, že to môže až tak bolieť. Neprosil, nebránil sa a pokúšal sa nedávať priveľmi najavo bolesť. Bolo to čoraz horšie, nespokojne sa krútil, nemohol však urobiť nič, lebo bol pevne držaný na mieste a nebolo úniku.
Skončilo to tak nečakane, ako to začalo. Zadok ho pálil ako nikdy predtým, od poníženia mu horeli líca a prial si, aby nikdy neprekročil prah tých dverí. Ku koncu už naplno dával najavo svoju bolesť, bolo to neznesiteľné...
Prehltol všetok hnev, pokúšal sa priveľmi ho teraz nedráždiť, obával sa  toho, čo by bol schopný v takomto stave urobiť, preto len mlčal a čakal.
Ešte chvíľu musel zotrvať v tej pozícii, no napokon ho pán B postavil späť na nohy. Triasol sa. Nemohol sa naňho ani len pozrieť.
„Teraz odíď do svojej izby! Neopováž sa odtiaľ vyjsť, kým ti to nedovolím!“ prikázal mu hlasom, z ktorého by každému zrejme stuhla krv v žilách.
S trasúcimi sa rukami si natiahol nohavice, telom mu opäť prešlo bolestné chvenie, pálilo to, keď sa tá látka dotkla pokožky, ale radšej bol ochotný znášať to, ako pobehovať po dome s holým zadkom. Pomaly vyšiel z miestnosti, každý krok ho stál veľa úsilia, ale napokon sa mu podarilo dostať sa späť do izby.
„Čo sa stalo?“
„Pán B sa kvôli niečomu nahneval na Simona. Trochu sa pohádali. Nemá dobrú náladu. Bude lepšie, ak pôjdeš do svojej izby. Potom sa pozhovárame...“ nechcel ju posielať preč, ale potreboval si ošetriť isté partie a nechcel, aby to videla. Prepadol by sa od hanby, keby musel priznať, že dostal takýto druh výprasku.
Lucy to pochopila. Bol to jeden z tých jeho pohľadov, ktorým jej naznačoval, že to robí aj pre jej dobro.
„Dobre, uvidíme sa potom...“
„Aj vy dvaja ste sa pohádali?“ opýtala sa medzi dverami.
„Áno, aj my,“ priznal nespokojne.
Keď sa za ňou zavreli dvere, okamžite zaliezol do kúpeľne. Prehrabal sa vo svojich veciach a našiel príručnú lekárničku.
Po takmer nekonečnom vykrúcaní pred zrkadlom sa mu podarilo ošetriť začervenanú pokožku. Skončil s tým čo najrýchlejšie a vrátil sa na posteľ. Jednou rukou objal vankúš, a pokúšal sa nájsť polohu, ktorá by mu nespôsobovala neznesiteľnú bolesť.