23. 7. 2013

Vlk (bonus 4)



 
BONUS



varovanie: bonus k poviedke Vlk,  tzv. abusive relationship
pár: Danny/Ethan
poznámka: Keďže do poviedky nechcem dávať všetky bočné línie a zbytočne ju komplikovať inými pármi, rozhodla som sa popri hlavnej línii pridať aj bonusové kratšie časti... 
Táto časť sa odohráva pred začiatkom poviedky VLK.




Prázdna stolička. Miesto, na ktorom zvyčajne sedával Stiles nikto neobsadil. Po škole kolovali rôzne reči o tom, čo s ním bude. Niektorí  týždenný pobyt na území svorky a následné dočasné vyhostenie nepovažovali až za natoľko prísny trest. Danny si vypočul rôzne rozhovory, pričom väčšina z mladších vlkolakov bola presvedčená o tom, že nikomu nebude chýbať.
Keby tak len tušili, že... Keby vedeli, čo im včera vyšlo z kociek, tí by sa čudovali, ale bolo to tajomstvo, nič pre nezasvätených... Každopádne asi by si rozmysleli, či ešte niekedy budú o Stilesovi hovoriť v zlom. Väčšina z nich by vlastne už teraz mala pracovať na tom, aby si ich obľúbil, pokiaľ to samozrejme prežijú... To bola ďalšia vec, na ktorú bol upozornený... No nateraz mal prikázané len nečinne sedieť, chodiť do školy a plniť si svoje každodenné povinnosti. Mal tetovanie a bol prijatý do rádu, no obdobie bezstarostnosti ešte ani zďaleka nebolo za ním, všetko zakrývala temnota, a to čo sa dozvedeli vyvolalo na ústredí znepokojenie, ale on bol príliš nízko na to, aby ho poverili ďalším vyšetrovaním. Tak sa staral hlavne o seba.
Nezapájal sa do ničoho a na nič nereagoval. Upútal na seba pozornosť mladého alfu, preto bolo rozumné držať sa v úzadí a starať sa o to, aby jeho zadok ostal pekne v bezpečí. Sadol si dozadu, čo najďalej od tzv. vlčieho radu. Medzi obyčajnými ľuďmi sa neobával žiadnych problémov, až kým mu na lavici nepristál papierik.
Kde si bol včera? A.
Pokrútil hlavou a dopísal tam.
Na rande. Prečo? D.
Mladá lovkyňa Alison mala veľmi dobrý inštinkt. Ona jediná postrehla to, čomu zrejme nikto neunikne. Temnota, veľa temnoty v najbližších dňoch. Stiles  je na teraz snáď v bezpečí, ostatní nie a všetko sa navždy zmení. Ako? To kocky neprezradili. Zameral svoju pozornosť na predanie papierika.
Sedeli tak blízko a v poslednom rade, nebol problém jej to podať a nikto nám nevenoval pozornosť.
Kolovanie medzi nimi nabralo čoskoro na obrátkach.
NEROB SA. NIEČO CHYSTAJÚ. A.
Chcel jej napísať, aby odišla z mesta, ale to nebolo potrebné. Lydia dá na svoju kamarátku pozor, o tom nepochyboval. Každopádne bolo jasné prečo túto otázku adresuje práve jemu, všetci vedeli, že jeho kamarát je beta vlkolak a zvyčajne mu povie všetko, čo sa s vlkmi deje, aj keď by som to nemal oficiálne vedieť.
Horúca linka medzi nimi úspešne pokračovala ďalšou odpoveďou.
Netuším. Fakt som bol na rande. D.
Klamanie a zavádzanie už tak trochu bolo súčasťou tajnej práce, na to si musel zvyknúť. Nebolo iného východiska. Každopádne aj keby sa pokúsil zachrániť všetkých v tejto miestnosti, nebol boh alebo také niečo, nemohol všetko ovplyvniť, stačil len jeden chybný krok a všetci by za to zaplatili. S temnotou nikto nevybabre.
Allison naňho chvíľu škaredo zazerala, ale napokon mu prestala posielať lístky. Konečne bol pokoj, až na to, že uprostred hodiny sa dvere zrazu otvorili a dovnútra nakráčal Ethan. Vyslúžil si za to škaredý pohľad od svojho dvojčaťa, Aiden rozhodne dnes nemal dobrú náladu, ľudia či vlci všetci boli z neho nervózni.
Keby prišiel ktokoľvek iný takto neskoro už by mal zápis a musel by sa aspoň ospravedlniť, ale Ethan len prešiel uličkou medzi lavicami a zamieril dozadu. Nebolo tam voľné miesto, ale jeden omega a vlčieho radu si pozbieral veci a pustil ho na svoje miesto, opäť bez akéhokoľvek komentára so strany vyučujúcej.
„Skončili sme výklad Rómea a Júlie, teraz prejdeme na Hamleta. Otvorte si knihy... pozrieme sa bližšie na úryvok...“
Ethan zdvihol ruku.
„Áno, Ethan?“
„Zabudol som si knihu. Môžem sa k niekomu pripojiť?“
To bola ďalšia veta, za ktorú by profesorka literatúry poriadne zvozila človeka či vlka, čo sa odvážil prerušiť výklad, ale ona sa len chápavo usmiala.
„Samozrejme, prisadni si  ku komu chceš a čítajte spolu...“
„Ďakujem, pani profesorka...“
Ethan si prisunul stoličku k nemu, naklonil sa tak, aby videl na knihu, aj keď bolo zjavné, že ho ani pri najmenšom nezaujíma. Bol až príliš blízko, Danny sa obával, že ho každú chvíľu napadne a prejde mu to, rozhodne uvažoval nad tým, čo by musel urobiť, aby to učitelia neignorovali.
Na jeho stole pristál ďalší papierik a tentoraz nebol od Allison.
Po škole ťa čakám.
Žiadne meno, žiadne písmeno. No Danny vedel od koho to je... A neprišlo to práve v tom najvhodnejšom čase.
Lydia zjavne chce, aby jej pri niečom opäť asistoval. Už sa vážne nemohol dočkať.
Pomyslel si nie veľmi nadšene.
Ethan ten papierik zobral a pokrčil ho, jeho oči na chvíľu nadobudli krvavo červenú farbu. Jedna z jeho rúk pod lavicou zmenila tvar a Danny pocítil ako mu pazúry prešli po stehne. A práve dnes si obliekol krátke nohavice, to snáď nebolo možné, netúžil po ďalších zraneniach, tak tú ruku jednoducho odsunul nabok. Čo nebol práve najlepší ťah, lebo zrazu bol z nejakého dôvodu na stole a alfa sa nad ním triasol od hnevu, bolo to desivé...
„Ethan, pusti prosím ťa svojho spolužiaka...“ prikázala mu profesorka. Zdalo sa, že konečne prekročil mieru únosnosti.
Neposlúchol. Naklonil sa nad Dannyho a on zvažoval či použiť nejakú obranu. Dostal niečo od Lydie ako dar, ale to si chcel šetriť na neskôr...
Aiden vyskočil zo svojho miesta a odsunul brata na bok.
„Hodina skončila!“ zavrčal.
„Zdá sa, že Aiden má pravdu... na domácu úlohu si dočítajte celé toto dielo a urobte si poznámky... budeme pokračovať nabudúce...“
Všetci si rýchlo balili veci a urýchlene opúšťali triedu. Vrátane profesorky, ktorá takisto na nič nečakala.
Danny schmatol svoju tašku. Chcel, čo najskôr zmiznúť. Toto ani zďaleka nevyzeralo dobre, zaútočil naňho počas hodiny.
„Ty počkaj!“ zakričal za ním Aiden.
„O čo tu ide. Nič som neurobil!“ mal dosť tých vytáčok, chcel vedieť, čo to má všetko znamenať.
„Môj brat si ťa chce označiť... Ak ho teraz pustím urobí to... Zdá sa, že aj jeho vlk ťa chce, inak by takto nevyvádzal...“ ďalej sa s ním pretláčal, nebolo to vôbec jednoduché, občas ho aj kopol, aby ho dostal pod kontrolu.
„Obávam sa, že to nepôjde... Nechcem, aby ma niekto označoval. Som príliš mladý na takéto záväzky a bez urážky... nie som ani len vlkolak...“
„Toho sa nemusíš obávať. Postarám sa, aby mal domáce väzenie, až kým ho ten skvelý nápad neprejde. Dovtedy sa od neho drž čo najďalej. Zavolám ti, keby náhodou nebolo bezpečné ísť do školy... Teraz už choď...“
„Tak to ste boli vy dvaja v tej sprche... vy ste... viete sa spojiť do...“
„Áno, boli sme to my, konkrétne tento tu, ja som ťa chcel radšej zabiť ako označiť. Drž sa ďalej a čakaj...“
„Skvelé.“
Danny ich nechal, nech si to vybavia medzi sebou.  Niečo také ani len nepripúšťal. Tak dobre, bol gay, otvorene sa k tomu priznal a randil s chlapcami, ale alfa... Bolestivé uhryznutie a spojenie s nejakým vlkom, on predsa nebol taký, mohol ho zabiť, ak by sa príliš nahneval a prečo by vôbec mal svoj život spájať práve teraz s niekým, koho ani poriadne nepozná.