2. 8. 2013

Dúhový chlapec 10. kapitola 2/2



 
FINÁLOVÁ KAPITOLA



Pár: Gareth David/John B. (Ianto Johnes/Jack Harkness z Torchwoodu)

Varovanie: 18+, ostatné veci ešte bližšie nešpecifikované, ale rozhodne vzťah poručník/zverenec !

Obsah: Gareth David L. (17) žil už od narodenia v detskom domove, jeho matka ho opustila, otec sa vzdal rodičovských práv a nikdy ho nenavštevoval. Bol rovnaký ako všetky tie ostatné deti, ktoré sa stali súčasťou systému. Pred  dvomi rokmi sa však objavil muž, ktorý sa stal jeho poručníkom, a on sa akosi nevedomky stal súčasťou života toho bohatého a privilegovaného muža. 
Poznámka:  Máme tu finálovú kapitolu. 





Neskôr...
Prebiehala posledná časť zápasu a zatiaľ to bolo stále vyrovnané. Gareth uprel jeden rýchly pohľad na tribúnu.
Sedel tam. Prišiel na začiatku hry a stále tam sedel. Rozhodne bolo príjemné sa naňho občas pozrieť. Pán B a Lucy, obaja mu držali palce. Mal tam svoju rodinu a chcel, aby boli naňho hrdí. A potom to prišlo, podarilo sa mu dobre prihrať loptu, bola to len asistencia, ale aj tak strelili gól. Podarilo sa to, všetci nadšene poskakovali. Ešte ostávalo pár minút, ich súperi prešli do tvrdého útoku, ale nepodarilo sa im skórovať.
Po oficiálnom skončení hry, Lucy prišla za nimi ako prvá. Už tradične ich oboch vyobjímala. Lucy prišla za nimi  hneď po oficiálnom ukončení hry.
Max si ju pritiahol do náručia a pobozkali sa. Gareth sa radšej ponáhľal do šatne. Rozhodne nechcel, aby jeho bratské ja zvíťazilo a pokazilo im tú dobrú náladu.
 „Ideme oslavovať, jasné... berte si svoje priateľky a všetko, rozhodne to musíme osláviť...“  navrhol Ismail.
Gareth tušil, že tentoraz sa z toho nevyvlečie. Niečo také nemohol len tak ignorovať. No omnoho radšej by venoval pozornosť svojmu partnerovi.
„Alebo ťa snáď tvoj ocko nepustí?“
„Len aby teba pustila tvoja mama,“ vrátil mu to bez váhania.
Ismail sa uškrnul a poklopal ho po pleci.
„A čo Max? Ten je kde?“
„Ešte vonku.“
Zobliekol si dres a okamžite vošiel pod sprchu. Nabehal sa teda, riadne. A bolo aj dosť teplo, takže to rozhodne potreboval.
Nedokázal prestať myslieť na svojho partnera. Na to ako sústredene sledoval ich hru. Najradšej by si šiel vypýtať objatie aj od neho a rozhodne aj niečo viac, ale na niečo také nateraz nemal nárok.
Rozhodne nemienil ostať na oslave príliš dlho. Chcel si nájsť čas, aj na návrat do tajnej miestnosti.
Keď vyšiel von, s uterákom omotaným okolo bokov, Max sa práve vracal do šatne. Takmer žiaril od šťastia.
„Ty Rómeo, poď už len na teba sa čaká!“ doberal si ho Ismail.
Jeho kamarát riadne očervenel a niečo mu hovoril, ale Gareth to už nestíhal sledovať, keďže sa jeho oči akosi upreli na Chrisa.
To akým spôsobom sa naňho díval, ho len utvrdilo vtom, že oslava nebude až taká príjemná. Nič mu nepovedal, doslova ho ignoroval, ale odvtedy spolu nemali práve ten najlepší vzťah. Na tréningu mu dával dosť zabrať. Počul, že dosť ťažko nesie odmietnutie a zvyčajne dostane všetko, čo si len zažiada. Predtým nebol dôležitý, ale teraz, keď ho pán B uznal za svojho dediča, zrejme jeho odmietnutie akosi nadobudlo vyšší význam.
§§§
Rozhodne ho nepotešilo ani to, že oslava sa napokon presunula do Chrisovho domu. Jeho rodičia mali byť niekde na cestách, tak ponúkol svoj dom. Bolo tam rozhodne veľmi pekne a nič im nechýbalo, ale Gareth sa tam necítil práve najlepšie.
Čakal na Maxa, ktorý chcel odísť skôr kvôli Lucy. Pán B jej nedovolil dostať na večierku až tak dlho, pustil ju len kvôli tomu, že naozaj veľmi naliehala a povedala, že príde presne. Ani on nemienil ostávať dlhšie. Nebolo to zlé, ale rozhodne nemal záujem pokračovať bez svojich priateľov. Max chcel radšej odprevadiť svoju priateľku.
Pre istotu tam ani nič nepil. Akosi nedôveroval Chrisovi a nechcel nič riskovať.  Potom čo prežil sa tomu ani len nečudoval. Každú chvíľu sa mohol objaviť nejaký nepriateľ.
Čakal už takmer tridsať minút, a ak to chcú stihnúť mali by už nasadať do auta. No jeho kamaráti akosi stále nevyšli z domu.
Chcel ísť za nimi, ale napokon predsa len prišli. Max mal pod okom modrinu a Lucy ho ťahala za ruku. To rozhodne nevyzeralo dobre.
„Čo sa stalo? Kde ste tak dlho?“
„To nič. Radšej už poďme...“
Max mu nič viac neprezradil. Nedozvedel sa, čo bolo príčinou hádky, ale podľa toho ako sa Lucy tvárila tušil, že to nebola žiadna maličkosť. Preto ďalej naliehal, už keď boli v aute, až kým to z nich nedostal.
„Chris ma vyprovokoval. Dobiedzal, až kým som sa neprestal ovládať. Vlepil som mu a on mi to vrátil... Tak som ho radšej odsotil a šli sme preč... aby neboli problémy... Bol dosť opitý... to vieš... v poslednom čase akosi nemá náladu...Ale ako sa takto objavím doma. Keď to uvidí otec, už ma nikam nepustí!“
„Poď na chvíľu k nám. Zakryjem ti to mejkapom...“ ponúkla sa Lucy.
§§§
Rozhodne to bol veľmi chaotický večer. Max nakoniec zavolal otcovi a ostal spať v jednej z hosťovských izieb.
Keďže tvár mu dosť napuchla a zakrytie by mu napokon nepomohlo. Spolu s Lucy pozerali film. Naozaj sa oňho veľmi starala a dala si záležať na tom, aby bol čo najskôr v poriadku.
Do svojich izieb sa rozišli až dosť neskoro, Gareth prešiel tajnou chodbou. Bol unavený ako ešte nikdy a nič ho nepotešilo viac, ako objatie jeho partnera. Kvôli nemu bol schopný nájsť v sebe ešte nejakú energiu.
„Chýbal si mi.“
„Aj ty mne. Bol si dnes dobrý... ale ten chlapec, Chris... zdalo sa mi, že raz ti podrazil nohy...“
Gareth myslel, že si to nevšimol. Väčšina z jeho spoluhráčov to považovala za nehodu, ale on vedel, čo to znamenalo, no nechcel, aby do toho niekto zasahoval.
„Áno, nuž on je len nahnevaný...“ uložil sa k partnerovi do postele, pobozkal ho na dobrú noc  a privrel oči...
Pán B ho pohladil po vlasoch.
„Prečo sa na teba hnevá?“
„Odmietol som ho.“
„Nepáčil sa ti?“
„Nikto sa mi nepáči tak ako ty. Som tvoj...“
„No nenechaj to zájsť príliš ďaleko. Bude si dovoľovať čoraz viac...“
 „On prestane. Postarám sa o to.“
„Pokiaľ budeš potrebovať pomoc, vieš, že som ti k dispozícii.“
„S tým si poradím, ale chcem, aby si ma trénoval aj čo sa týka boja... aby si... som vedel všetko, čo vieš ty... sľúb mi, že to pre mňa urobíš...“
„Tak dobre, ale musíš mi sľúbiť, jednu vec... nebudeš sa pliesť do mojich obchodov ani do toho čo robí Lukostrelec. Naučím ťa ako bojovať, ale ostaneš mimo tejto veci...“
„Sľubujem.“
Zaspal v jeho objatí.
Spokojný s tým, čo sa mu podarilo dosiahnuť. 

Poznámka: ostáva nám ešte epilóg a nová séria. Pokiaľ ste ešte náhodu nezaregistrovali obrázok k novej sérii tak ho dávam sem.