17. 8. 2013

Vlk (BONUS 16)



BONUS





varovanie: bonus k poviedke Vlk,  tzv. abusive relationship
pár:  Danny/alfa dvojčatá, Kali/Harris






DANNY
Upokojujúco hladil veľkého čierneho vlka.
Dvojčatá rozhodne vytvorili pôsobivého predátora, ešte aj počas úplnej premeny. Nikto sa ani len neodvážil priblíži k jeho nemocničnej posteli. Deaton mu nariadil, aby ostal na jednu noc, keďže jeho imunita bola kvôli veľkému počtu škrabancov značne narušená a musel dostávať špeciálne bylinné obklady, aby nedostal jeden zo záchvatov život ohrozujúceho kašľa. Dvojčatá jeho pád počas hry úplne šokoval, doteraz si zrejme neuvedomovali vážnosť toho, čo sa medzi nimi stalo. Natoľko ich to rozrušilo, až sa akosi zasekli v tejto úplnej podobe a nikto nevedel, kedy presne sa zmenia späť. Preto ich nechali s ním, aby mali možnosť sa upokojiť.
„Už by ste sa mohli premeniť... No tak, nič mi nie je...“ dohováral im.
Počas noci nemohol zaspať, kvôli tomu, že skončil na bruchu, keďže jeho chrbát by ho inak neznesiteľne pálil. A všetky tie obklady zo seba vydávali dosť silnú vôňu. Preto skončil pri hladkaní a utešovaní nespokojného vlka.
Vlk jemne oblizol jeho ruku, ale inak nedal najavo, že by sa chystal tých dvoch pustiť von. Bol stále ostražitý, a neustále sa obzeral. Neboli totiž jedinými osobami na tomto oddelení. Okrem nich tu bol aj Harris, tentoraz už nie kvôli svojim zraneniam, ale kvôli uhryznutému mláďaťu. Jedno z jeho silnejších súrodencov, nepochybne nejaký mimoriadne snaživý novonarodený alfa, uhryzol mladšieho brata do krku, a nehojilo sa to veľmi dobre. Mláďatá boli na túto stránku ešte citlivé, a keďže ten malý nebol alfa, hojilo sa to dosť ťažko a zrejme by to nemusel prežiť, kvôli svojej očividnej krehkosti.
Vlk zavrčal, srsť sa mu naježila, keď niekto pristúpil bližšie k ich oddeľujúcej plachte. Deaton tu nemal toľko miesta ako v bežnej nemocnici a zvyčajne to ani nebolo potrebné.
„,To nič...“ napomenul vlka a pre istotu ho držal bližšie pri sebe, aby sa mu náhodou nevytrhol. Nechcel spôsobiť nikomu zbytočné zranenia, pokiaľ by to náhodou nebolo skutočné ohrozenie.
„To ste vy, pán profesor?“ opýtal sa pre istotu, keby to náhodou predsa len bol niekto z alfa svorky.
„Áno, Māhealani...“ chemikárov hlas znel mierne podráždene a unavene.
„Ako sa má váš syn?“ opýtal sa čisto len zo zdvorilosti a možno aj kvôli tomu, že sa potreboval s niekým pozhovárať.
„Už lepšie, pomaly sa z toho zotavuje...“ dodal už  omnoho miernejším spôsobom.
Neočakával, že ich konverzácia bude pokračovať. Profesor vždy býval dosť odmeraným typom. A študenti preňho boli len nutným zlom a nižšími bytosťami.
„Prečo nespíte?“
„Nedá sa to. Kvôli tým obkladom a tak...“
„Môžem na chvíľu odhrnúť záves?“
„Áno, ale opatrne...“ ani len nevedel prečo, ale súhlasil s tým. Možno cítil akúsi solidaritu s týmto človekom, keďže aj on nedávno získal nedobrovoľný status partnera alfa vlkolaka.
Keď bol záves odsunutý, uvidel mláďa ležiace v malej ohrádke, takisto zabalené do podobných obkladov, aj keď nepochybne s iným zložením, ale tie jeho boli omnoho menšie. Oči malo otvorené a neustále sa krútilo, keďže obväz na krku mu značne prekážal a márne sa ho pokúšalo odstrániť. Opäť bolo vo vlčej podobe, keďže v ľudskej sa zrejme cítilo ohrozené.
Harris bol bledý, zničený, už len z toho, ako vyzeral usúdil, že žiť s Kali rozhodne nepatrí k ľahkým záležitostiam.
„Ani môj syn nevie zaspať...“
„Skúste ho pohladiť... Možno sa upokojí, ale len veľmi jemne...“ poradil mu. Rozhodne tým nemohol nič pokaziť.
Harris opatrne pristúpil k vĺčaťu, chvíľu váhal, kým začal naozaj podľa toho, ako mu to poradil hladkať rozrušené mláďaťa. Pod jeho dotykmi sa trochu uvoľnilo a napokon spokojne privrelo oči.
„Má už meno?“ opýtal sa, aby ho trochu rozptýlil.
„Nie, on nemá. Kali ho nechce pomenovať, lebo je vraj slabý... Myslí si, že aj tak neprežije.“
„A čo si myslíte vy?“
„Podľa mňa sa mýli.“
„Tak mu dajte meno vy. Ste jeho otec. Máte na to právo.“
Danny sa chystal ešte niečo povedať, ale profesor mu len poďakoval za pomoc a zatiahol záves.
Tak sa vrátil k upokojovaniu svojho vlastného vlka. Do rána boli dvojčatá opäť na nohách. Danny si napokon nad ránom aj trochu pospal, ale nie dostatočne na to, aby bol úplne oddýchnutý.
„Prepáč nám to, čo sme urobili...“ začal Ethan.
„Veľmi nás to mrzí...“ dokončil Aiden.
„Tak dobre, tentoraz vám to prejde, ale nabudúce si dávajte väčší pozor... Nehojím sa tak dobre, ako vy...“ pripomenul im, aby na to v žiadnom prípade nezabúdali.
Aiden odhrnul záves a naskytol sa im pohľad na niečo, čo sa len tak nevidí. Profesor Harris sa otvorene postavil Kali.
„Chcem, aby mal náš syn meno. Nedovolím, aby si ho odsúvala len preto, že nie je alfa!“ rozhodne to bol opäť ten Harris, ktorého poznal z hodín a jeho typický nadradený tón hlasu.
Na Kali tento spôsob očividne zabral, držala svojho partnera za ruku a tváril sa tak trochu hrdo, akoby čakala na to, že sa aj v ňom prejaví kúsok tej dominancie.
„Áno, máš pravdu, Adrian...“