20. 9. 2013

Dúhový chlapec 2. kapitola 2/3



Pár: Gareth/John
Varovanie: 18+, vzťah adoptívny/otec a syn, nestabilný vzťah
Obsah: Pokračovanie Dúhového chlapca. Je to len doplnenie k poviedke Dúhový chlapec I. 
Hodnotenie.


poznámka: Dnes bol s kapitolou trochu problém, časť z nej sa mi aj vymazala, lebo štrajkoval word, takže to napokon dopadlo takto.

Pri najbližšej možnej príležitosti zmizol z centra diania. Zvolil si taktický ústup do malej kúpeľne, potreboval si predsa umyť ruky, no zároveň sa aj trochu pozbierať, pred tým, ako tam pred všetkými vybuchne. Niekoľkokrát sa zhlboka nadýchol, kým si doprial priamy kontakt so studenou vodou. Po celý čas však dokázal myslieť len na to, že to nie je jeho otec, koho by sa mal Noel báť. Predstavoval si, ako mu zotiera z tváre ten jeho úslužný úsmev. Upokojoval sa tým, že keď celá táto záležitosť skončí postará sa o to, aby ten chlapec už nikdy viac nevstúpil do ich domu. No nateraz potreboval nejakú výhovorku, aby celú túto záležitosť, čo najskôr ukončil. Dostal nápad pri pohľade na zrkadlo. A uskutočnil ho skôr, než o tom vôbec stihol poriadne pouvažovať.
„Gareth!“ dvere sa otvorili a dovnútra vošiel pán B, práve keď sa jeho ruka dostala do kontaktu s hladkým povrchom zrkadla. Takto to rozhodne neplánoval, chcel, aby to vyzeralo ako nešťastná náhoda.
Ozvalo sa silné tresknutie, po podlahe sa rozsypali úlomky, a on cítil ako mu krváca ruka, ktorou do toho zrkadla udrel.
„Čo to robíš?“
Pán B bol okamžite pri ňom, odsunul ho z dosahu ďalších úlomkov. Siahol na najvyššiu policu a zobral z nej lekárničku.
Gareth si spomenul ako svojmu partnerovi kedysi ošetroval ruku. Hojila sa dosť dlho a napokon musel absolvovať aj špeciálnu rehabilitáciu, aby ešte niekedy mohol strieľať, keďže bola dosť poškodená. Bolo to veľmi bolestivé, no Gareth sa naučil robiť tie cvičenia a pomáhal mu s nimi, keďže funkcia ruky bola vtedy aj tak dosť oslabená. Jej činnosť sa obnovila, len vďaka ich spoločnej práci.
„Nič, len som... chcel...“
Pán B ho posadil na stoličku do jednej menšej izby, ktorá bola najbližšie pri nich.
„Nie je to hlboké... Len mi pomôž, vybrať tie úlomky...a vydezinfikujeme to...“ ozval sa v ňom lekár, ktorý si z takej veci vôbec nerobil ťažkú hlavu.
John urobil všetko, o čo ho požiadal, ranu mu poriadne vydezinfikoval. Za tie roky mal s takýmito rôznymi zraneniami svoje skúsenosti, keďže stále žil dvojitým životom, aj keď už nie tak aktívne ako predtým.
Musel si k nemu kľaknúť, aby naňho poriadne dosiahol. Bolo pomerne príjemné mať ho vedľa seba na kolenách. G si tú starostlivosť vyslovene užíval, aj keď jeho otec z toho nemal až takú veľkú radosť.
Ruka bola čoskoro pekne obviazaná. Bola to takmer bezchybná práca.
„Gareth,“ začal John, keď sa obaja trochu spamätali z toho rýchleho ošetrovania. Teraz už stál pred ním a vyzeral dosť nahnevane.
„Prečo si niečo také urobil? Mohlo to dopadnúť zle, keby sa to zrkadlo celé uvoľnilo na teba.“
Naozaj bolo veľmi ťažké a veľa nechýbalo, aby to tak dopadlo, možno práve preto len sklopil zrak a neodvážil sa mu ani len pozrieť do očí.
„Prepáč.“
„Nepohneme sa odtiaľto, kým mi to nepovieš.“
„Ja nemôžem...“
Pán B sa oprel o jeho stoličku.
„Budeš musieť. Nepustím ťa odtiaľto, kým si všetko nevyjasníme.“
§§§
„Bolí to veľmi?“ Lucy znepokojene hľadela na jeho obviazanú ruku. Po dlhšom rozhovore sa napokon vrátili k sestre a hosťom. Presunuli sa do televíznej miestnosti, akoby sa nič nestalo. G bol už omnoho pokojnejší.
„Nie, nič to nie je...“
Noel takisto vyjadril svoje znepokojenie. No G ho len chladne odbil. Nemal záujem sa s ním baviť viac než by to bolo nutné.
„Tak môžem zhasnúť svetlo?“  opýtala sa Lucy. Mala už všetko pripravené, stačilo len vložiť film.
„Samozrejme, že áno...“ súhlasil G.
„Tak vážení, zaujmite najprv svoje miesta,“ požiadala ich.
Už sa toho nemohol dočkať. Takto v tme sa bude môcť pokojne pritúliť k partnerovi bez toho, aby si ich ktokoľvek všímal.
Pán B kúpil takú dosť zaujímavú čiernu sedaciu súpravu, netradičného tvaru a usporiadania, ktorá  bola delená na dve časti. Nechal si ju vyrobiť podľa svojich požiadaviek, a bol to originál, keďže nikto by zrejme nechcel mať niečo také, aspoň G ešte nikdy niečo podobné u nikoho nevidel.
G bez váhania  zvolil miesto vedľa svojho otca. Očakával, že Noel pochopí jasné narážky z jeho strany, ale ten chlapec sa očividne nedal len tak ľahko zastrašiť. Prisadol si k nemu z druhej strany. Nepáčilo sa mu to, ale keby teraz začal robiť rozruch John by ho za to rozhodne nepochválil. A nechcel sestre pokaziť príjemný večer.
Lucy sa uvelebila vedľa Olivera, a položila mu na kolená misku s pukancami. Tú druhu od nej prevzal Gareth, aby sa nemuseli zbytočne vrtieť a nakláňať.
Nechal sestru takmer slávnostne spustiť celý film.
Šlo o nejaký akčný triler s prvkami romantiky. Gareth sa nesústredil natoľko, aby si zapamätal názov, v podstate mu to bolo jedno. Keď sa svetlo konečne zhaslo a naskočil film, jediné čo ho zaujímalo bola blízkosť jeho partnera.
Pre túto príležitosť si zobral aj deku, niežeby mu bola zima, ale keď sa takto spokojne prikryl, mohol sa ho nenápadne pritisnúť k nemu bez toho aby vzbudil akékoľvek podozrenie. Pán B ho objal okolo pása, a spokojne si ho držal pri sebe.