4. 9. 2013

Dúhový chlapec II. 1. kapitola 2/3






Pár: Gareth/John
Varovanie: 18+, vzťah adoptívny/otec a syn, nestabilný vzťah
Obsah: Pokračovanie Dúhového chlapca. Je to len doplnenie k poviedke Dúhový chlapec I. 

predpokladaný počet kapitol: 5 + ep.




„Bude dnes doma aj Lucy?“ opýtal sa predtým, než si vložil do úst posledné sústo. Polievka ho príjemne zahriala a druhé jedlo, ktoré takisto dostal, ešte viac zvýšilo pocit jeho spokojnosti. Domácej kuchyni sa nič nevyrovnalo. Ten pocit domova mu už dlhšiu dobu veľmi chýbal, bol rád, že mal možnosť sa vrátiť.
 Okrem toho rád by videl aj svoju sestru, aj keď samozrejme chcel ostať v rukách pána B, čo najdlhšie, ale byť doma a nepozdraviť tu, to by si netrúfol. To by mu zrejme len tak ľahko neprešlo.
„Žiadala odo mňa povolenie, aby mohla ostať u kamarátky, ale večer by sa mala vrátiť...“ pán B náhle zvážnel. Vždy, keď hovorili o Lucy na tvári sa mu usadil taký zvláštny výraz.
„Už sa na ňu teším... Nedávno mi písala, že má nového priateľa...“
„Tak o tom nič neviem. Nepochválila sa.“
Pán B sa netváril veľmi nadšene, možno preto, čo sa Lucy stalo po jej rozchode s Maxom. Nedalo by sa povedať, že by mala núdzu o chlapcov. Po Simonovej pomoci už naozaj na jej tvári nebola ani len stopa po nejakých dávnych problémoch, ale začali sa na ňu lepiť podobné typy, s akými mal problémy neskôr problémy aj Gareth. Milí ľudia, ktorí z nich chcú len vytiahnuť peniaze.
Dával si dobrý pozor, aby mal prehľad o tom, čo sa doma deje, a aj keď Lucy chodila na inú školu, a ani zďaleka ešte nebola v poslednom ročníku, začínala na ekonomickej, keďže ju možno ešte viac ako jeho uchvátil firemný svet pána B.
S jeho kamarátom Maxom chodili spolu naozaj dlho, no nevydržalo im to. Niežeby jeden druhému niečo vyviedli, ale akosi im to celé prestalo klapať, tak to aspoň nazvala ona, keď sa jej na to pýtal. Rozchody bývali vždy čudné a nepríjemné, preto radšej priveľmi nevyzvedal. Okrem toho Max odišiel na vysokú spoločne s Garethom, aj keď vybral si úplne inú školu a iné zameranie, takže ich vzťah by zrejme nemal žiadne hlbšie opodstatnenie, keďže Lucy si ešte v tom čase užívala stredoškolský spôsob života.
„Opäť si to zariadila s ochrankárom, aby ti nič nepovedal. Šikovné dievča...“ ocenil jej úspech Gareth. Nebolo ľahké si zamestnancov nakloniť tak, aby ich otcovi nehovorili o osobách pohybujúcich sa v ich blízkosti.
Takisto bolo zvláštne aj to, že sa o jej priateľovi nepísalo v novinách. Keby mu to Lucy nepovedala, ani on by nič nevedel. Zrejme to bol jeden z tých tajných vzťahov s kopou predstierania.
Pán B si ho chvíľu prísne premeriaval. Gareth si k sebe obraňujúco pritiahol prikrývku.
„Plánuješ ma dnes ešte niekam uniesť?“ opýtal sa, aby zakryl stopy po svojom miernom prešľape. Lucy sa bude poriadne hnevať, keď zistí, že mu všetko povedal. Hlavne, pokiaľ si to svoje tajomstvo tak dobre strážila, že nepreniklo ani len na verejnosť.
„Pokiaľ mi povieš meno, toho tajného priateľa, možno o tom budem uvažovať...“
„Viem len to, že ide o nejakého Olivera, ale nič viac...“ vyhováral sa nešikovne.
Vedel, že sa ho na to nepýta, preto aby jej ublížil, prípadne jej zakazoval žiť a vyberal jej priateľa, no kvôli niektorým vážnym skutočnostiam a kvôli tomu, že neboli úplne obyčajnou rodinou, chcel mať o týchto veciach prehľad.
„Dobre, to si neskôr overím...“
„Nehovor jej, že ja...“ zaprosil.
„Neboj sa, nebudem medzi vami zbytočne vytvárať rozpory.“
Gareth tušil, že si to už nejako zariadi, aby mu Lucy napokon povedala všetko.
§§§
Na druhý deň...
Preprával pár dĺžok v bazéne. Keď dokončil posledné plánované kolo, vyliezol z vody, a zabalil sa do uteráka.
Pán B sa naňho už natoľko nehneval, o to sa postaral, a aj keď nemal od neho dovolené žiadne dlhšie výlety, proti jeho pobytu pri bazéne nemal najmenšie námietky.
„Ahoj, sestrička!“
Lucy, mala na sebe jednoduché čierne plavky. Pôsobila prirodzene a spokojne. Bol rád, že ju po dlhom čase vidí, keďže zvyčajne na seba nemali veľa času, vysoká škola akosi pohltila takmer celý jeho život a keďže sa snažil angažovať aj ako dobrovoľník, a zúčastňoval sa na rôznych mimoškolských aktivitách, neostávalo mu veľa času na to, aby s ňou trávil toľko času ako predtým. No vždy boli v kontakte, aspoň prostredníctvom správ a počítača. Začínal sa tešiť, že nejaký čas strávi aj so svojou rodinou a celý svoj život presťahuje späť do svojho obľúbeného mesta.
 „Ahoj, veľký braček...“  nesmelo ho objala.
„Kedy si prišiel?“
„Len včera... „
„Otec ťa dotiahol domov po tom škandále v novinách...“
„Nie, ja len.. chcel som ísť s ním a všetko mu vysvetliť to vieš...“
„No, urobili z toho veľké haló, ako vždy... To nevadí... Nájdu si niečo iné uvidíš...“
Gareth dúfal, že nikdy neobjavia pravdu. To by im zrejme vypredalo celé čísla.
Lucy klesla na lehátku, zložila si na stolík zmrzlinový pohár, obklopený jej obľúbenými keksíkmi.
„Dáš si?“
Gareth siahol na druhú lyžičku a nabral si.
Čokoládová príchuť. To práve teraz potreboval.
„Ako ide škola?“
„Mohlo by to byť lepšie, ale nemôžem sa sťažovať... A ty? Kedy nastupuješ v nemocnici?“
„Neviem, ešte som si nevybral tú správnu. Nechcem, aby ma uprednostňovali kvôli tomu, že som jedným z dedičov...“
„Tak to bude ťažké, väčšinu z nich sponzoruje naša firma. Pán B nechal dokonca vybudovať jednu kliniku, bolo to už dávno, ale tu ťa aj tak všetci poznajú...“
Práve to ho istý čas odrádzalo od pobytu doma. Tu bol pán B až príliš známy a každý ho poznal. Dokonca sa od neho neočakávalo ani to, že by mal normálne začať pracovať. Väčšina ľudí bola presvedčená o tom, že bude čerpať peniaze z rodinných účtov.
Gareth okamžite spozornel. O majetkové záležitosti sa veľmi nezaujímal, aspoň nie tie ktoré sa týkali obchodov spoločnosti.
„Ktorá z nich...“ opýtal sa.
„Saint Mary... Presnejšie povedané vybudovala ju jeho manželka... ešte predtým než...“
Lucy tieto veci zaujímali. Bola vo firme aj na praxi a zaujímala sa o tieto veci. Predpokladal, že práve ona bude raz držať v rukách budúcnosť celej firmy.
„Tak to je potom lepšie, že tam miesto nedostanem...“
„Neoplatí sa to. Otec sa už niekoľko týždňov pokúša obísť jej závet a nechať to miesto zavrieť...“
„Prečo? Je to jediná dobrá klinika, ktorú tam tí ľudia majú...“ nahnevalo ho to. Pripadalo mu to nespravodlivé, aby tí ľudia prišli o zdravotnú starostlivosť, najbližšiu vo svojom okolí. Ich rodina má predsa dosť peňazí, nemajú žiadne problémy, ktoré by ich nútili k takýmto radikálnym krokom.
„Neviem, žiadne bližšie podrobnosti, ale to miesto v podstate prežíva len vďaka podpore našej rodiny... a...“
„Prečo si mi to nepovedala skôr? Pozhováram sa s ním o tom.“
„To by som na tvojom mieste nerobila.“
„Nemôžem predsa dovoliť, aby tí ľudia...“
„Nepohneš s ním, ani ty... Naozaj nevieš, čo pre otca Glades znamená?“
„Nie, viem len to, že nechce, aby sme tam chodili, ale nič viac mi k tomu nepovedal.“
Pocítil takmer neočakávaný príval žiarlivosti. Lucy bola s ním doma. Vie, niečo s čím sa mu partner nezdôveril.
„Aha.“
„Lucy!“
„No dobre, ale odo mňa to nevieš... skrátka...“ naklonila sa bližšie k nemu.
„Ona tam zomrela, na tej ulici... čítal si predsa o tom... Zastrelili ju tam...“