17. 9. 2013

Dúhový chlapec II. 2. kapitola 1/3









Pár: Gareth/John
Varovanie: 18+, vzťah adoptívny/otec a syn, nestabilný vzťah
Obsah: Pokračovanie Dúhového chlapca. Je to len doplnenie k poviedke Dúhový chlapec I. 
Hodnotenie. 
 




Skontroloval svoj obraz v zrkadle, chcel vyzerať čo najlepšie, a nebolo to vôbec také ťažké, keďže sa po milovaní s partnerom cítil veľmi uvoľnene a spokojne. Pán B mu ukázal ďalší spôsob priväzovania, na ktoré jeho telo reagovalo mimoriadne intenzívnymi pocitmi. Možno práve preto si nerobil starosti kvôli príchodu chlapca z časopisu, ani kvôli tomu, že bude musieť celý večer zvládať slovné hry medzi ním a pánom B. Nedokázal myslieť na nič iné len na to, ako budú pokračovať vo svojich hrách aj naďalej. Obliekol sa pomerne dobre, ale nie veľmi formálne, keďže to mala byť rodinná večera a nie stretnutie s klientmi, okrem toho Lucy každú chvíľu vošla do jeho dverí oblečená v iných šatách, akosi sa jej nezdalo, že by čokoľvek z toho, čo si vzala bolo dobré, aj keď  Gareth všetko pochválil. Na rozdiel od neho bola dosť nervózna, keďže si pochopiteľne priala, aby si otec a Oliver padli do oka. Čo sa týkalo jeho takzvaného priateľa, nemienil mu dávať žiadnu ani len najmenšiu nádej, dúfal len, že prežije celé to ich dobrodružstvo bez väčších problémov.
Pán B mu sľúbil druhé kolo, pokiaľ sa bude správať slušne a stane sa z neho príjemný spoločník, aj keď najradšej by bol, keby sa ten chlapec vôbec neukázal. No prijal to ako nevyhnutnú súčasť dohody.
Práve sa obrátil k Lucy, ktorá vpochodovala do jeho izby konečne oblečená, tentoraz do nových červených šiat.
„Tak ako?“
„Je to skvelé...“
„To si hovoril, aj na tie predtým...“
„Teraz je to iné, naozaj je to super...“ ocenil jej snahu, keďže tieto šaty jej naozaj veľmi pristali. Každopádne v šatníku mala aj tak len veci, ktoré jej sedeli, možno vďaka tomu, že sa začala kamarátiť s dievčaťom, ktoré sa v týchto veciach vyznalo, a vždy jej dokázalo poradiť.
„Tak dobre... Tieto musia stačiť, aj tak nám už ostáva len päť minút...“ nervózne podišla k oknu. Samozrejme veľa toho nevidela, tak pristúpila ku Garethovmu počítaču, preklikla sa k predným kamerám a spoločne mohli sledovať prístupovú bránu.
Gareth sa usmial. Nedokázal zo svojej mysle vyhnať červenú škatuľku, ktorú s pánom B ešte nevyskúšal, ale jeho partner mu sľúbil, že sú v nej ešte lepšie prekvapenia, ako v tej z dnešného popoludnia.
„Vyzeráš veľmi zamilovane. To sa len tak nevidí...“
Lucy ho objala okolo pása a chvíľu si ho spokojne prezerala.
„Ja?“
„Áno, ty. Celý žiariš...“
„Veľmi ho milujem...“ bolo zvláštne to vysloviť pred ňou, aj keď jeho sestra samozrejme netušila, o kom to vlastne hovorí.
Pamätal si na to, ako pán B prvý raz hovoril o svojich citoch k nemu. Aké zvláštne a znepokojujúce mu to vtedy pripadalo. Vtedy ešte celkom nerozumel, čo všetko to preňho bude znamenať. Bol rád, že to vtedy urobil, nemenil by ani keby mal možnosť. Už nepochyboval o tom, čo potrebuje a po čom túži.
„Tak sa na to pozri, už prišli...“  sestrin hlas ho vytrhol zo zamyslenia.
Dve autá, jedno biele a jedno čierne, stáli pri bráne a žiadali o povolenie. Gareth sledoval ako sa brána otvorila ako prvé vpustila zrejme Oliverovo auto. To druhé o niečo obitejšie patrilo Noelovi.
Bez záujmu hľadel, ako sa brána pomaly otvorila a boli vpustení dovnútra. Lucy ani len nevypla počítač, rovno bežala dole za svojim priateľom. Keďže sa zrejme obávala, že ostane sám s pánom B, ktorý kontroloval prípravy v jedálni.
Čakal ich štandardný rodinný večer, zrejme aj s filmom vo veľkej miestnosti. Pán B práve dokúpil nejakú techniku, a staršie zariadenie venoval detskému domovu, z ktorého Gareth a Lucy pôvodne prišli. Zatiaľ ešte nemal možnosť si to pozrieť, ale tušil, že to bude skutočne hlboký filmový zážitok. S Lucy samozrejme chodili aj do bežného kina, i keď museli si brať aspoň jedného ochrankára, kvôli svojej bezpečnosti, no doma to bolo aj tak vždy zaujímavejšie, keďže zvyčajne sa mohol celkom nenápadne po tme túliť k svojmu partnerovi, čo by inak zrejme nebolo tak celkom možné.
Postaral sa o vypnutie počítača a on niečo pomalšie ako jeho sestra, takisto zamieril šiel privítať návštevu.
Musel uznať, že Oliver bol mimoriadne roztomilý s tou kyticou, ktorú priniesol Lucy, to vyhral. Dopátral sa k jej obľúbeným kvetom. Lucy mala prekvapivo rada žlté ruže, aj keď nikdy nezisťoval, prečo je to tak, skôr len jednoducho previazané bez väčšej okázalosti. Oliver vyzeral ako pomerne pohodový chlapec, hneď od začiatku, keď mu ho sestra predstavila, mal z neho veľmi dobrý pocit. Bol dosť vysoký,  nosil moderné okuliare, v jeho prípade to vyzeralo naozaj sexi, aj keď mali hrubší čierny rám, ktorý by väčšine chlapcov zrejme nepristal.  To si na ňom okamžite všimol a to ostatné už nebolo podstatné, dôležité bolo len to, že sa Lucy páčil.
„Ahoj,“ pozdravili sa.
Potom prišiel rad na Noela.
Sestra sa okolo neho krútila  a obzerala si ho, keďže si myslela, že práve tento chlapec vyvolal v jej bratovi také intenzívne city.
Gareth ich len veľmi formálne zoznámil a mlčky prijal jeho objatie a bozk.
Lucy mu za chrbtom uznanlivo prikyvovala, akoby sa mu chystala naznačiť, že si nemusí robiť starosti a môže po tom svojom chlapcovi kedykoľvek skočiť. Noel bol také to zlatíčko, na ktoré sa nikto nedokázal hnevať. Gareth chcel, aby ho s ním novinári chvíľu spájali, a v podstate si neželal, aby sa mu stalo niečo zlé.
Nechcel si ho dnes priveľmi obzerať, hlavne preto, že sa k nim pridal aj pán B.
„Vitajte u nás...“
Obaja chlapci sa mu trochu nervózne oficiálne predstavili. Pán B im položil pár štandardných otázok. Potom spolu prešli do jedálne.
G zaujal svoje miesto vedľa B, k nemu si prisadol Noel a Lucy mala vedľa seba svojho priateľa. Nasledujúca hodina a pol však bola pre mladého dediča takmer peklom. Pán B si všímal jeho tzv. priateľa, viac než by bolo nutné. Zhováral sa s ním o všetkom možnom, žartovali spolu... dalo by sa povedať, že konverzácia sa akosi presunula ďalej od neho. Pán B naňho počas večere ani len poriadne nepozrel.
Začínalo ho to dosť štvať. Dobrá nálada ho veľmi rýchlo opustila, aj keď Noel sa ho samozrejme pokúšal zatiahnuť do rozhovoru a sem-tam sa ho aj dotkol, ale on sa tváril namrzene a takmer nič nezjedol, aj keď jedlo bolo veľmi dobré a všetko skvele voňalo.