2. 9. 2013

Stalker 4. kapitola 1/3








varovanie: posadnutosť, sebauspokojovanie, obťažovanie, voyerizmus, rape non-con
pár: Gareth/John a i.

obsah: Gareth pozoruje svojho suseda Johna a jeho rodinu. Nemá pred ničím rešpekt. Dokonca umiestnil kameru aj do ich domu.
On sám žije samotárskym životom, bez priateľov, dokončuje posledný ročník na strednej, ale škola ho vôbec nezaujíma, jediné čím je posadnutý je jeho príťažlivý sused a jeho dokonalá rodina.  Kým on má všetko, Gareth žije v prázdnom dome, dostáva od matky na účet peniaze, aby mohol dokončiť školu, potom sa už o seba musí postarať sám... Po starých rodičoch mu ostal len dom, ktorý je nie práve v najlepšom stave...
No počas svojho pozorovania zisťuje, že veci nie sú vždy také ako sa zdajú...
predpokladaný počet kapitol: 10 (delené na 3 časti, po 2 str. 1 kap/6 str.)




To čo uvidel, ho natoľko šokovalo, až takmer stratil reč.
Jeho myseľ to nedokázala spracovať. Nemohol niečo také pochopiť. Absolútne to nesedelo, nemohla to byť v žiadnom prípade pravda... Jeho srdce splašene poskakovalo. Nedokázal urobiť nič, len tam naňho bezmocne civieť.
„Predpokladám, že takto sa ti to páči ešte omnoho viac, však Gareth?“
Neodpovedal. Nedokázal niečo také prijať, aspoň nie tak rýchlo. Nikdy nepredpokladal, že sa mu isté veci vrátia takýmto krutým spôsobom.
Muž z neho opatrne vykĺzol, ale nechával si ho na svojich kolenách, ako bezmocné dieťa. Schovával sa v jeho objatí, hlavne vtedy, keď sa Issac a Seth od nich definitívne odčlenili.
Mal by sa od neho dostať preč, mal by sa pokúsiť niečo urobiť, ale všetko sa v ňom akosi zablokovalo, nedokázal sa ani len pohnúť. Namiesto toho sa uchýlil k pozorovaniu, to jediné ho ešte dokázalo upokojiť.
Seth zdvihol zo zeme svoje tričko, nohavice a bundu, začal sa obliekať, akoby to všetko bola len taká obyčajná hra. Pôsobil spokojne a vyrovnane, akoby sa také veci diali takmer každý deň.
Issac sa stiahol do kúta, bol bledý a vyzeral vystrašene. Gareth predpokladal, že je na tom rovnako ako on.
„Vy... ako... vy...“ ukázal na muža, ktorý ho zrejme prinútil urobiť celú tú vec. Gareth ho už natoľko poznal, aby vedel, že to celé sa nezrodilo v jeho hlave. Issac a komplikované plány, to do seba jednoducho nezapadalo.
„Áno, ja... Nečakal si to, ale takto je to možno lepšie.... Bolo nám spolu dobre, prečo by sme nemohli pokračovať? Budeme si len užívať...“ pokúšal ho.
 „Ako toto môže byť v poriadku!“ takmer zavyl Issac.
Pán B naňho výhražne pozrel.
„Neprerušuj nás, ešte sme neskončili.“
Už mu viac nevenoval ani len pohľad. Namiesto toho si premeral svojho syna.
„Seth, pomôž mu obliecť sa, urobte všetko potrebné, aby sme mohli čo najskôr odísť...“
Svetlovlasý mladík prikývol. Pozbieral šéfove veci a začal mu ich strkať do rúk. Issac sa tomu chvíľu takmer nezmyselne vzpieral, ale napokon si ich od neho vzal.  Keď bol konečne oblečený, vyvliekol ho von z toho takzvaného skladu.
Gareth sa pokúsil prehovoriť, ale z úst mu vyšiel len akýsi pridusený vzlyk. Bol pritisnutý bližšie  k tomu mužovi, ktorý jednoznačne zmenil jeho pohľad na svet.
Pán B bol predsa v tej sprche. Počas tej noci to predsa nemohol stihnúť. Videl ho na zázname z pozorovania, nebolo možné, aby niečo také zvládol. Nedávalo to zmysel.
Seth vtedy nebol doma, ale on áno. Ako mohol byť doma a zároveň robiť tie veci so svojím susedom?
„Ako...“ zamumlal napokon. Podarilo sa mu zo seba dostať aspoň jedno slovo, bol na seba takmer hrdý.
Pán B ho pohladil po vlasoch.
„Odpoviem ti, lebo ma tvoje dnešné správanie potešilo. Som rád, že si pochopil, čo sa od teba očakáva...“
„Ale...“
„Už nejaký čas viem o tých kamerách z tvojho domu. Starého L. sme veľmi dobre poznali...  Aj jeho záľubu v sledovaní mladých dievčat. Keď si sa sem vrátil pokračoval si, však? Aj teba vzrušovalo sledovanie ľudí...“
„Nie, ja...“
„Nepopieraj to. Mám záznamy z tej tvojej malej miestnosti. Viem, čo si robil, keď si sa na mňa díval...“
Gareth mierne očervenel. Mal pravdu,  robil tie veci a reagoval na ne presne tak, ako mu to popísal, nemal však v úmysle nikomu ublížiť, ale práve teraz nechcel ani popierať pravdu. Pochopil, že to nemá žiadny význam.
Neostávalo mu nič iné len na to prikývnuť. Súhlasil s tým, že je stalker. Prijal túto skutočnosť. 
Pán B pokojne pokračoval.
Máme istého spoločného známeho, ktorý zatiaľ nechce byť menovaný, ale keď za tebou príde, všetko pochopíš ...“
„A čo starý otec, je pravda, že o vás niečo natočil?“
„Áno, mal pár kompromitujúcich záznamov, nechcel sa ich vzdať a ani sme na tom netrvali, keďže sme v podstate uzavreli prímerie... pracoval dosť precízne, kým sme zistili čo robí, trvalo to dlhšiu dobu, potom už nemalo význam ho s tým otravovať, presvedčili sme sa o tom, že mu môžeme veriť, a napokon, keď zomrel, chceli sme to získať, aby sa to nedostalo do nepovolaných rúk... mysleli sme si, že to skončilo... Dlhšiu dobu sme však nevedeli, kde to tvoj starý otec ukryl, v týchto veciach bol veľmi vynaliezavý, ale keď si prišiel ty a začal si s tou zábavou odznova, obávali sme sa, čo všetko by si mohol o svojich susedoch odhaliť... Nebolo také isté, koľko toho vieš, prípadne či ti náhodou niečo nepovedal, tak sme ťa navštívili a spojili sme príjemné s užitočným.“
Gareth pocítil ako jedna z jeho rúk prešla z vlasov na jeho krk.
„Ja nič neviem. Pozoroval som len nové veci...“ nepredpokladal, že by mu dedko niekedy niečo také prezradil, bolo to jeho prísne strážené tajomstvo a nikto sa do toho nesmel miešať.
„Isteže, doteraz, ale nemohli sme to riskovať... Okrem toho bol si taký roztomilý, keď sme ťa tam prichytili... Nemohol som odolať...“
Gareth sa obával, že mu krk stisne, ale pán B po ňom takmer láskyplne prešiel a pokračoval nižšie. Len prednedávnom po takýchto dotykoch túžil, teraz ani nevedel čo by si o tom mal myslieť.
„Čo so mnou urobíte?“
„Necháme si ťa, pokiaľ budeš aj naďalej poslušný chlapec, nič sa ti nestane...“
„Ale ja...“
Pán B ho pobozkal, majetnícky si vzal jeho pery a opäť takmer strácal dych, keď sa k nemu pritískal.
 Takto si to vôbec nepredstavoval. Nechcel, aby sa ho dotýkal, niečo také nebol ochotný ďalej znášať.