15. 9. 2013

Stalker 5. kapitola 1/3







varovanie: posadnutosť, sebauspokojovanie, obťažovanie, voyerizmus, rape non-con
pár: Gareth/John a i.

obsah: Gareth pozoruje svojho suseda Johna a jeho rodinu. Nemá pred ničím rešpekt. Dokonca umiestnil kameru aj do ich domu.
On sám žije samotárskym životom, bez priateľov, dokončuje posledný ročník na strednej, ale škola ho vôbec nezaujíma, jediné čím je posadnutý je jeho príťažlivý sused a jeho dokonalá rodina.  Kým on má všetko, Gareth žije v prázdnom dome, dostáva od matky na účet peniaze, aby mohol dokončiť školu, potom sa už o seba musí postarať sám... Po starých rodičoch mu ostal len dom, ktorý je nie práve v najlepšom stave...




Už mal dosť toho, čo o ňom hovorili a ako sa snažili rozhodovať o tom, čo sa bude diať s jeho telom.
„Pustite ma. Musím ísť. Už budem mať hodinu...“ požiadal celú partiu, a oni mu napokon umožnili prejsť. Mimoriadne spokojný s tým, že im konečne unikol, sa opäť usadil do bezpečia triedy a dojedol aspoň časť svojho pečiva.  Po dlhom čase si začínal želať, aby mal naozaj skutočných priateľov, ktorí by zabránili tomu, aby ho mohla obklopiť taká dravá svorka.
Ich vodca Seth mu len spôsobil ďalšie starosti.
Celá škola si teraz myslela, že s tým maniakom chodí. Predpokladal, že niektorí už aktualizovali aj svoje statusy a pekne tú informáciu šíria ďalej.
Po celý zvyšok dňa sa kvôli tomu schovával za počítačom a predstieral, že neexistuje. Práve on musel mať to šťastie, že sa nezapísal na externé štúdium, ktoré bolo v sobotu, keď boli denní študenti preč, ale skončil na štvrtku, keďže premeškal prvé prihlásenie a sobota už bola plne obsadená. No teraz by už aj tak preradenie nebolo výhodné, v sobotu mal zvyčajne tréning, a nestíhal by to. Pokiaľ chcel tú školu dokončiť musel počítať aj s takýmito nepríjemnosťami.
Už bolo takmer pol siedmej, keďže externé štúdium bol dosť nahustené do toho jedného dňa, preto bol riadne unavený a nemal chuť o ničom premýšľať. Chcel si len objednať sľúbenú pizzu, zapadnúť k telke a oddýchnuť si pred ďalším náročným dňom.
Po poslednej hodine, keď si už myslel, že to najhoršie má za sebou a kráčal práve k svojej motorke, zavibroval mu mobil a on na displeji uvidel meno PAM. Vyrobil si pre ňu špeciálny obrázok s menom napísaným červenými písmenami a nad tým sa skveli vskutku neoriginálne čertovské rožky.
Takto si pomenoval svoju neoficiálnu šéfku, ktorá mu však volala len ak bolo nutné, aby prišiel do práce mimo predpísanej zmeny, čo rozhodne nebola dobrá správa, keďže nemal náladu sa prispôsobovať ďalším zmenám, a už aj tak mal pomerne nabitý program, počas prestávky mu prišla správa od senseia. Posunul tréning na budúcu sobotu, keďže posunuli termín majstrovstiev, na ktorých sa mal zúčastniť. Gareth mal na sobotu už vyhliadnuté voľno, keďže väčšina zo starších žiakov bola pozvaná ako diváci na súťaž. Sensei im vybavil pomerne dobré miesta. Po súťaži, či už postúpi alebo nepostúpi, mali by v jeho byte tak trochu oslavovať. Zvyčajne nemal takéto veci rád, ale čo sa týkalo ich skupiny zameranej na bojové umenia, bol ochotný sa chvíľu zdržať. Práve preto dúfal, že mu to nezatrhne, vzhľadom na to, čo všetko sa medzitým stalo, omnoho radšej by sedel na súťaži ako v práci.
„Ahoj, Pam.“
„Ahoj, Gareth. Už ti skončila škola?“
„Áno, práve idem domov.“
„Urob si zastávku u nás v elekre.“
„Stalo sa niečo?“
„Potrebujem, aby si mi pomohol s Issacom. Len ho vezmi domov, prípadne kamkoľvek bude chcieť.“
„Nemôžeš ho jednoducho posadiť do taxíka?“ opýtal sa nespokojne. Nechcelo sa mu poňho chodiť, práve teraz netúžil vidieť osobu zapletenú do tej záležitosti.
„Príď, prosím ťa,“ žiadala ho.
Zrejme mu do telefónu nechcela nič vysvetľovať. No jej hlas znel vystrašene, akoby sa dialo niečo veľmi vážne. Chvíľu uvažoval o tom, že sa na to naozaj vykašle, ale jeho zodpovednejšie ja napokon prevzalo kontrolu.
„Tak dobre. Prídem, ale bude to chvíľu trvať. Som dosť ďaleko.“
„V poriadku. Počkám na teba.“
Strčil si telefón do vrecka a nasadol na motorku. Chvíľu mu trvalo, kým si správne nasadil prilbu. Od nervozity sa mu totiž dosť triasli ruky.
Počas jazdy sa ako tak upokojil a vyrovnal so všetkým. Tak to zvyčajne bývalo. Dosť rýchlo sa dokázal zladiť s motorkou. Mama ho bez problémov nechala vykonávať testovacie jazdy, a hlavne vďaka jej práci sa zrejme dostal aj k tomu, že vždy chcel mať vlastnú a jazdiť na nej po meste.
Podarilo sa mu dostať sa pred obchod skôr než očakával. Po zaparkovaní, si zložil prilbu a zamieril k zamestnaneckému vchodu.
Na chodbe boli črepiny, zrejme z tej veľkej dekoratívnej vázy, ktorú mali v obchode. Povaľovali sa takmer všade. Zvyčajne im dosť prekážala v ceste, ale nepredpokladal, že sa niekto odhodlal rozbiť ju. Už len to, že sa niečo také stalo, nebolo predzvesťou ničoho dobrého.
Ako sa ukázalo, bola to jedna z tých situácii, ktorých sa zúčastňovať nechcel.
Pam ho po krátkom pozdrave zaviedla do kancelárie, kde s hlavou v dlaniach sedel Issac. Silno to tam páchlo po alkohole a on sám vyzeral tak zničene, akoby si všetci niekoľko hodín užívali s ním. Triasol sa a niečo si sám pre seba mumlal. Niektoré veci boli pohádzané na zemi, stolička prevrátená, vyzeralo to tak ako po výbuchu...
Pam okamžite preniesla všetku svoju podráždenosť naňho.
„Urob s ním niečo. My to všetko poupratujeme. Rozbil len vázu, ale správa sa ako blázon a vôbec nechce ísť domov. Takto ho tu nemôžeme nechať. Ak chceš môžem zavolať jeho otcovi, aby si ho prevzal, ale bude to na tvoju zodpovednosť.“
„Ja ho odvediem pokiaľ sa bude dať, hlavne nevolajte šéfovi,“ okamžite zmenil tón hlasu. Nechcel, aby jeho otec niečo zistil, hlavne nie teraz, keď bol Issac v takomto stave. Mohol by pokojne povedať viac, než by bolo potrebné.
Pam ho nechala osamote so šéfom a šla sa postarať o vzniknuté škody.
„Issac, môžem s tebou hovoriť?“ opýtal sa.
Svetlovlasý mladík k nemu zdvihol zrak.
„Áno, áno...“ mierne sa zakolísal a takmer spadol.
Gareth pristúpil bližšie.
„Poď pôjdeme domov... Už je neskoro...“
„Nemôžem ísť takto domov... nemôžem...“
„Musíš. Ja ťa odveziem.“
„Vezmeš ma k sebe?“
„Nie, dnes bude lepšie, ak sa vyspíš vo vlastnej posteli.“
„Tak dobre, tak... tak...“
Gareth mu vybral z vrecka kľúče od auta. Na motorke by to zrejme neprežil, takže jediný spôsob ako ho dostať domov, bolo použiť jeho auto.
§§§
Neskôr...
Bol príliš unavený na to, aby sa vracal po svojom motorku, preto šiel domov metrom. Issac padol do postele, hneď ako ho do nej uložil a nevedel nič o svete. Jeho otec nebol doma, obsluha v ich dome mu povedala, že je na pár dní služobne mimo. To bolo asi Issacovo jediné šťastie.
Gareth ho vo svojom dome už nechcel. Nepotreboval, aby ho niekto v noci vyrušoval. Celkom sa tešil na to, že bude konečne sám. Natiahol si kapucňu hlbšie do čela a takmer v polospánku počítal jednotlivé stanice.
Vlak sa trmácal ďalej, v jednom rytme, takom pokojnom a príjemnom. A on zaspal bez toho, aby si to vôbec stihol uvedomiť.
§§§
Prebudilo ho tlmené pulzovanie prichádzajúce z dlážky. Všade bola tma, neisto siahol kamsi za seba, no nahmatal len akýsi vankúš a keď sa pokúšal vyrovnať nohy, uvedomil si, že je zabalený v niečom čo podľa hmatu pôsobilo ako spacák.
Zažalo sa svetlo a on mal možnosť aj vidieť to, že sa akosi ocitol v miestnosti, ktorá pôsobila tak trochu bizarne. Už len vďaka tomu, že to tam vyzeralo tak, akoby niekto urobil zo starého tunelu, obývanú miestnosť.
No skôr než o tom stihol uvažovať ako o mimoriadnom úkaze, uvedomil si, prečo bolo preňho také ťažké dostať sa zo spacáku. Bol poviazaný natoľko, že sa ledva dokázal hýbať.
„Dobré ránko, si hladný?“
Niekto sa nad ním naklonil.
Prvé čo uvidel, bol ten prsteň s bodcom, ktorý ho istý čas dráždil... A to ďalšie bola usmiata tvár toho chlapca z predchádzajúceho dňa.
Whyatt.
Tak sa ten chlapec volal, pokiaľ si dobre spomínal.
 „Kde to som?“
„U mňa doma. Včera si akosi zaspal v 55 vozni. Tak trochu som to využil, aby som ti to tu mohol ukázať.“
„Ty žiješ v podzemí?“
„Áno, ak mám byť presný žijem v jednej servisnej chodbe.“
„A čo tvoja rodina?“
„Nemám nikoho okrem rodiny B. Niekedy žijem aj s nimi, ale najradšej sa zdržiavam tu.“
Gareth sa zvedavo poobzeral, mal tam naozaj plno vecí, vyzeralo to tam takmer ako menšia internátna izba. Všimol si aj veľké zrkadlo, množstvo všelijakých kabátov, klobúkov a rôznych šálov.
„Nie je to nebezpečné?“ opýtal sa, keď pocítil ďalšie zachvenie.
„Pre mňa nie. Poznám to tu veľmi dobre.“
„Ako si ma našiel?“
„Musím sa priznať, že som ťa sledoval už odvtedy, ako si šiel späť do obchodu.“
„Prikázali ti to?“
„Oni nie, ale pán B trvá na tom, aby som dal trochu pozor na tú našu partiu. Bez neho sú tak trochu neovládateľní. Chceli ísť za tebou už po škole, ale otec im prikázal, aby sa vrátili domov.“
„Dnes to vyzeralo tak, že aj ty si neovládateľný...“ pripomenul mu na čom sa podieľali jeho ústa.
Whyatt sa pobavene uškrnul.
„Je to jediný spôsob, ako som mohol dosiahnuť, aby ma Seth k tebe pustil. Ešte ho dosť dobre nepoznáš, však?“
„Nie, a ani o to nemám záujem.“
Mysľou mu prebleskla spomienka na to, čo už spolu robili, no veľmi rýchlo ju zahnal.
„Mal by som už ísť... musím do práce... Rozviaž ma...“
Whyatt smutne pokrútil hlavou.
„Tam sa už nevrátiš.“
„Čo tým myslíš?“
„Pán B rozhodol, že prišiel čas na začiatok tvojho výcviku.“