26. 10. 2013

Dúhový chlapec 4. kapitola 1/3





Pár: Gareth/John
Varovanie: 18+, vzťah adoptívny/otec a syn, nestabilný vzťah
Obsah: Pokračovanie Dúhového chlapca. Je to len doplnenie k poviedke Dúhový chlapec I. 

Hodnotenie


Na druhý deň...
Lucy mala na kolenách položené papiere.
„Zápočet s účtovníctva, to je tak...“ nervózne rozhadzovala rukami. Bolo na nej vidieť, že je v riadnom strese, keďže to bol už je druhý pokus. V opačnom prípade by musela predmet opakovať. Gareth úplne chápal jej rozpoloženie, keďže podobnými záležitosťami si ešte nedávno prechádzal aj on sám.
„Zdá sa mi, že si nič nepamätám...“
Položil jej ruku na chrbát a jemne ju objal.
„No tak, ty to zvládneš!“ povzbudzoval svoju sestru. „Nie je to nič proti tomu, ako si sa musela postaviť novým akcionárom.“
Bol tam s ňou, ale väčšinu toho čo bolo potrebné urobiť zastala ona, Gareth skôr kládol dôraz na bezpečnostné opatrenia a na to, aby sa druhej pobočky ich firmy nedostalo nič, čo by mohlo spôsobiť akúkoľvek explóziu. To bola skôr jeho parketa a keďže sa nič nestalo, mal veľkú radosť z toho, že to všetko zvládli napriek tej nervozite, ktorá na stretnutí panovala.
„A keby došlo na najhoršie, vieš, že sa na mňa stále môžeš obrátiť...“ pohladil ju po chrbte a pobozkal na líce.
Lucy sa statočne usmiala.
„Isteže, na teba aj na lukostrelca...“
Gareth mal pocit, akoby mu do žalúdka niekto nasypal kamene. Povedala práve Lukostrelca, alebo sa mu to len zdalo.
Prepaľoval ju zdeseným pohľadom.
A nebol jediný, aj ich otec k nim zdvihol zrak. Doteraz si čítal finančné správy a veľmi spôsobne a pomaly jedol svoju raňajšiu porciu zloženú Gareth mal dnes chuť na croassanty a všetkých tým dokonale nakazil, takže ich teraz jedla celá rodina, ale každý si zvolil tak trochu inú príchuť.
„Povedala si lukostrelca?“
„Áno, presne tak.“
Zdalo sa, že zápočet nebol tou jedinou vecou, ktorá jej spôsobovala starosti.
„Ako to myslíš, zlatko?“ opýtal sa pán B.
Lucy sklopila zrak. Vyzeralo to ta, akoby bola zdesená z toho, že niečo také vôbec vyslovila.
„Už dlhšiu dobu vám chcem niečo povedať, ale bála som sa, že sa na mňa budete hnevať...“ zamumlala potichu.
„Ja... dostala som isté fotky, pred pár dňami, ale sú ehm... dosť pikantné a ja som si nebola istá, ako by som na ne mala reagovať...“ vytiahla svoj mobil a podala ho bratovi.
Uvidel v prílohe akéhosi e-mailu fotky, ktoré boli podobné tým Noelovým. Našťastie na nich nebolo vidieť, kto presne je Lukostrelec, ani na jeden z tých, ktoré mal jeho priateľ, ale tieto boli iné, hneď prvý záber bol ten, keď Gareth bozkával pána B a pritom mu vtedy len veľmi jemne odhrnul masku, aby ho mohol pobozkať, ale ukázalo sa, že si vtedy v zápale toho, o čo sa snažili nedal pozor, a odhalil tak výraznú časť tváre. Hneval sa sám na seba, že urobil takú hlúpu chybu.
„Tak je to pravda, že vy dvaja ste milenci... toto nie je len nejaká fotomontáž, však?“
Gareth podal mobil svojmu partnerovi. Chcel, aby o odpovedi rozhodol on, keďže to nebola vec, o ktorej by sa chcel vyjadrovať pred svojou sestrou.
Jeho partner si to chvíľu pozeral. Napätie v miestnosti narastalo, až kým sa John neodhodlal odpovedať na jej otázku.
„Nie sú to fotomontáže, Lucy. Ja a Gareth sme spolu, už dlhší čas.“
Pocítil ako ho chytil za ruku pod stolom, ten upokojujúci dotyk mu dodal odvahu.
„Ale nie je to nič zlé, aj keď to tak vyzerá ja... Vždy som mal tak trochu problém brať ho ako otca... to predsa vieš, ja... je to ťažké, lebo ho ľúbim a chcem s ním byť...“
„Ako dlho ste už takto spolu?“
Pán B pokračoval vo vysvetľovaní, každé jedno slovo, ktorým popísal ich vzťah bolo starostlivo zvolené. Nemalo význam niečo zakrývať, keďže osoba, ktorá ich pozorovala mala teraz v rukách ich životy aj najväčšie tajomstvo.
„Ja potrebujem o tom celom porozmýšľať. Nikomu nebudem nič hovoriť, ale potrebujem pár dní, aby som to celé... no veď viete... „
Obaja chápavo prikývli.
„Ale ľúbite sa, však? Teda nejde len o no-veď-viete sex...“ dodala potichu a mierne zahanbene.
„Áno, ľúbime sa a je to medzi nami vážne...“
„A lukostrelec? Tak ty si vždy bol, ale keď si bol v nemocnici tak... vy ste obaja lukostrelec, však?“
Gareth tušil, že tentoraz sa už vysvetleniu všetkému zrejme nevyhnú. No možno prišiel čas, aby bola sestra zasvätená aj do tohto druhu rodinných tajomstiev, keďže mali na krku nepriateľa, ktorý ich takto dokázal prekvapiť.