10. 10. 2013

Dúhový chlapec II. 3. kapitola 2/3








Pár: Gareth/John
Varovanie: 18+, vzťah adoptívny/otec a syn, nestabilný vzťah
Obsah: Pokračovanie Dúhového chlapca. Je to len doplnenie k poviedke Dúhový chlapec I. 
Hodnotenie.



Poznámka: extrémne romantické, pôvodne mala byť premena, ale akosi som začala písať DCh. 




„Môžeme ho vidieť?“ opýtal sa Gareth. Hlas mu od plaču tak trochu preskakoval, ale nerobil si s tým starosti.
„Áno, ale musíte chvíľu počkať, kým ho prevezieme na izbu, a pustím tam len jedného...“
Gareth pozrel na svoju sestru.
„Môžem ísť ako prvý?“  dúfal, že to pochopí.
„Pokojne choď , braček...“ súhlasila, zrejme jej nič iné neostalo, keď videla aký je zúfalý a čím dlhšie ostával na chodbe, tým to bolo horšie.
Ešte chvíľu počkali, kým lekári urobili všetko, čo bolo potrebné a previezli ich otca na izbu. Až potom mohol Gareth absolvovať krátku návštevu. Opatrne stál pri jeho posteli a sledoval životné funkcie na monitore, všetko bolo v medziach normy, aspoň čo sa týkalo toho, akoby mal reagovať človek po operácii.
Najradšej by s ním ostal celú noc, ale vedel, že to by lekári nedovolili. Mal len desať minút, a chcel ich plne využiť.
„Ľúbim ťa, John, a postarám sa o všetko, tak aby si bol spokojný...“ nemohol sa ho dotknúť kvôli jeho zraneniam, tak sa naňho len díval a dúfal, že sa čoskoro preberie a všetko bude také ako predtým. Neopustí ho, bude mu viac pomáhať a starať sa oňho, aj keby mal obetovať svoju kariéru, postará sa, aby si nikto nedovolil ho ohrozovať.
§§§
Po pár mesiacoch...
„Takto to má vyzerať, Gareth,“  trval na svojom pán B.
Po dlhom čase mali možnosť sa pozhovárať v súkromí, keďže väčšia časť jeho liečby bola ukončená a bol konečne prepustený do domácej starostlivosti. Obaja sa na to veľmi tešili, lebo v nemocnici si museli dávať veľký pozor na to, aby niekto neodhalil ich prísne strážené tajomstvo.
„Nie som si istý...“ opatrne sa dotkol jeho tváre, ktorá bola ešte mierne opuchnutá kvôli poslednému zákroku... Mal to šťastie, že ani on nebol počas výbuchu v jeho centre, keďže na schôdzu dorazil neskôr, zdržala ho len taká náhoda, jeho počítač zamrzol a on z neho nemohol dostať prezentáciu, keďže nerád používal zdieľanie a radšej mal všetko na jednom mieste, aj keď hrozilo, že by o to mohol prísť. Tých pár minút bolo ako sa ukázalo rozhodujúcich, a táto jeho menšia slabosť mu zachránila život, aj keď to na ňom zanechalo isté stopy, ktoré sa postupne snažili odstrániť. A bolo oňho naozaj veľmi dobre postarané, Gareth si napokon zvolil stáž v nemocnici, v ktorej ho hospitalizovali, bola to prevažne súkromná klinika a chtiac či nechtiac musel prijať tak trochu lepšie podmienky, ale vyhovovalo mu to hlavne preto, lebo mohol pracovať a zároveň kontrolovať stav svojho partnera. Aj teraz, keď sa už veci pomaly začínali vracať do starých koľají, sedel na jeho posteli, v ich tajnej izbe a bol pripravený splniť mu akékoľvek želanie.
„Bude to vyzerať ešte omnoho lepšie, uvidíš,“ láskavo sa naňho usmial pán B.
„Máš všetko, čo potrebuješ?“ ešte raz sa ubezpečoval Gareth.
„Nič mi nechýba, ale ty poď pekne sem, aby som si ťa mohol lepšie obzrieť...“  lákal ho k sebe a jeho mladý partner okamžite poslúchol. Po dlhom čase mohol na sebe cítiť partnerov dotyk. Nechal padnúť masku ľahostajnosti, ktorú si nasadil po svojom zrútení, hlavne v prítomnosti zvedavých novinárov a pozostalých po akcionároch. Mohol si dovoliť niečo cítiť. Niečo, čo by oni využili na to, aby ho zlomili, ale teraz tu nebol nikto, kto by sa pokúšal preniknúť pod nepriepustnú vrstvu, ktorú si okolo seba vytvoril.
John ho aj naďalej hladil, venoval sa dôkladne skúmaniu jeho tela, akoby chcel o ňom zistiť aj to, čo mu nepovedal, kým spal po ťažkých operáciách a trpel bolesťami. Na tieto veci vtedy jednoducho nebol čas, ale teraz si mohol k nemu ľahnúť do postele a užívať zatiaľ len nežnosti, keďže posledná operácia mu nedovoľovala vykonávať žiadnu namáhavú činnosť.
Tak trochu sa obával, že odhalí isté veci, ale nemohol sa pred ním ukrývať, chcel, aby sa ho partner dotýkal čo najviac, aby si vynahradili všetko, čo museli dosiaľ držať pod kontrolou a neskôr, keď budú môcť opäť robiť viac než len deliť sa o posteľ, bude to ešte omnoho lepšie ako doteraz.
„Kde si prišiel k tomuto?“  opýtal sa ho na pár škrabancov nejasného pôvodu a modrín na určitých častiach tela.
To bola vec, o ktorej s ním nechcel hovoriť, ale nebolo možné to popierať. Nie teraz, keď už zašiel tak ďaleko.
„Lucy sa starala o firmu, ja zas o dom a tvoje ostatné obchody. Viem, že som ti sľúbil, že niečo také neurobím, ale nebolo možné nájsť iné východisko. Neprešlo ešte ani pár dní a už sa v nemocnici začali objavovať isté osoby...“ stačilo len, aby sa rozchýrilo, že bol zranený a je v zlom stave, už sa začali zlietať supy. Chceli sa postarať o svojho nepriateľa, kým je oslabený a získať tak ľahký prístup ku kontrole nad mestom. Musel im dať jasne najavo, kde je ich miesto a nechať legendu o Lukostrelcovi, aby ich naďalej prenasledovala, ako smrtiaca hrozba pre každého, kto by sa odvážil prekročiť stanovenú hranicu. Podarilo sa mu aj nájsť ľudí zodpovedných za ten útok a ani on sám už nechcel myslieť na tú noc, keď sa o nich bez milosti postaral.
„Hneváš sa?“ opýtal sa neisto.
„Nie, nehnevám sa na teba, viem, že si chcel len ochrániť našu rodinu pred nebezpečenstvom. Som na teba a tvoju sestru hrdý,  tak ako som vám to obom už predtým povedal, viedli ste si skvele, ste moje úžasné deti, ale nechcem, aby sa vám niečo stalo, preto musíme túto záležitosť uzavrieť, tak aby nikto z vás nebol ohrození.“
„Určite nájdeme spôsob ako to vyriešiť,“ prisľúbil mu Gareth.