6. 11. 2013

Dúhový chlapec II. 5. kapitola 1/3



 
FINÁLOVÁ KAPITOLA


Pár: Gareth/John
Varovanie: 18+, vzťah adoptívny/otec a syn, nestabilný vzťah
Obsah: Pokračovanie Dúhového chlapca. Je to len doplnenie k poviedke Dúhový chlapec I. 
Poznámka: Dostávame sa do veľkého finále. 

Hodnotenie


Po niekoľkých mesiacoch...
Gareth cítil ako tréningové tyče do seba vrazili plnou silou. Na chvíľu mu tá jeho vypadla z rúk, a vyzeralo to, že jeho partner bude mať navrch, ale napokon sa mu podarilo odraziť ďalší z jeho útokov, no zo svojho počiatočného víťazstva sa tešil len chvíľu, keďže mu počas krátkej chvíle nepozornosti partner podrazil nohy a on skončil na zemi.
Počul zvuk sprevádzajúci kotúľanie sa jeho tyče po zemi. A želal si, aby aspoň tentoraz dokázal vyhrať, pán B bol predsa ešte pred nedávnom na liekoch, nemal by ho vždy dostať na lopatky tak skoro. To skrátka nebolo spravodlivé.
„Tak, čo Garri, dáme si prestávku?“ pán B sa nad ním spokojne nakláňal a na tvári sa mu pohrával šťastný úsmev. Aj napriek tomu že okolo nich bola hotová spúšť a počas tréningu vystriedali niekoľko spôsobov boja, vrátane klasického s holými rukami, ale to malo zvyčajne pomerne jasný záver, preto si to vždy nechávali až na koniec.
„Nie, ja som pripravený kedykoľvek vstať a pokračovať...“
„Obávam sa, že to nepôjde. Musíš do sprchy, zlatko. Máme ešte nejaké povinnosti.“
„Myslíš tú oslavu?“
Bolo to päťdesiate výročie založenia ich rodinnej firmy, práve v takejto podobe a aj od dedičov sa očakávalo, že sa na takomto podujatí zúčastnia.
„Áno, presne tak. Musíme sa tam ukázať.“
„Len, ak ti to dovolím!“ uškŕňal sa Gareth.
„A nebolo to fér, podrazil si mi nohy!“
„Boj s našimi nepriateľmi nebude nikdy férový. Na to nezabúdaj.“
Veľavýznamne pozrel na posledné zranenie, ktoré mladý utŕžil. Stalo sa to len pár dní po nástupe pána B do práce.
„Ale toto mi neurobil žiadny zločinec,“ naoko nahnevane sa ohradil Gareth. Nečakal to, nemal ani len poňatia, že Noelov otec si až tak vezme k srdcu ich občasné priateľské posedenia a najmä chlapov, ktorí mu mali podľa všetkého ukázať, kde je jeho miesto. Neočakával to, mal v hlave iné veci, jednou z nich bolo aj to, ako Noelovi vysvetliť, že mu jeho pomoc nemôže oplatiť a nič medzi nimi nebude, pochopil, že nemá zmysel nútiť sa do vzťahu s niekým iným, bol plne spokojný so svojím partnerom a obdobie experimentovania mal už za sebou. Zabijak ozbrojený starým dobrým nožom, ho v práci zaskočil, ešte nemal až tak dobre vycibrené reflexy na takýto druh problémov, a pravdupovediac bol aj dosť unavený kvôli dlhej pracovnej zmene, ani len nepostrehol nebezpečenstvo, a jeho otec sa kvôli tomu veľmi nahneval a zakázal mu čo i len pomyslieť na masku Lukostrelca, aspoň tak mu to povedal otec, keď ho navštívil v nemocnici, kde mu musel kolega zašiť menšiu ranu  a odvtedy s ním v nemocnici trávil čas aj istý osobný strážca, ktorý bol takisto členom toho ich špeciálneho rádu a aj keď nevyzeral vôbec hrozivo, Gareth tušil, že sa s ním neradno zahrávať. No otec mu aspoň sľúbil, že s ním môže ďalej trénovať, pokiaľ si na to nájde čas a Gareth si ho vždy veľmi rád našiel.
 Nemohol byť plnohodnotným Lukostrelcom, ale bol pripravený ho kedykoľvek zastúpiť ak by to bolo potrebné.
Jeho súper mu dovolil vstať  a on odložil tyče, tak ako to vždy pripadalo porazenému. No občas aj vyhrával, nebolo to vždy tak, že skončil na zemi len on, ale pána B bolo také ťažké nachytať. Nepochybne aj kvôli tomu, že počas boja samotného myslel aj na iné omnoho príjemnejšie záležitosti.
„Ideš so mnou do sprchy?“ s nádejou po ňom pokukoval.
Pán B ho plesol po zadku.
„Rád by som, ale vieš, ako sa to skončí.“
Gareth očervenel.
„Dúfal, som, že koniec bude presne takýto...“
Jeho úsmev však skončil akosi na pol ceste, keď sa mu pred očami nechtiac vynorila jedna z tých zakázaných stránok.  
„Garri?“
„Áno?“ od nikoho iného by takúto zdrobneninu neprijal práve najlepšie, ale jeho partner mal nárok použiť aj niečo také, aspoň príležitostne.
„Povieš mi, čo ťa tak trápi? Všimol som si, že sa občas na mňa tak zvláštne pozrieš... akoby...“ nechcel otvárať tú tému s Maxom. To sa im už podarilo uspokojivo uzavrieť.
„Nič...“ potichu hlesol Gareth.
Zamieril do sprchy, a jeho partner šiel za ním, keď boli opäť čistí a vyzbrojení županmi sa vracali späť do izby, prepadli ho pochybnosti.
No náhle ho opustili všetky, sily, túžil to zo seba vykričať. Ľutoval, že to vôbec začal čítať, lebo mal kvôli tomu len zlé sny a neustále ho to trápilo. Hlavne jedna osoba z toho spisu, tá mu doslova nedávala spávať.
„No tak, Garri. Ja sa nebudem hnevať...“
„Budeš...“ hlesol smutne.
„Dovoľ mi, aby som to posúdil sám.“
„Tak dobre. Ako chceš... ja...“ začal mu hovoriť o tom spise, o tom, ako ho našiel a nič mu nepovedal. Čiastočne naznačil aj veci, ktoré sa tam dočítal. Pán B ho počúval, nedával najavo žiadne emócie len stroho občas prikývol, keď spomenul nejaký fakt, ktorý mu pripadal dôležitý.
Pán B zamieril k posteli, kde mali naukladané slávnostné obleky.
Začal sa obliekať.
„Bolo to obdobie, keď mi na ničom nezáležalo, všetci boli nepriatelia a mňa bavilo len zabíjanie a nič viac. Celá tá zložka, všetko to, čo našli o pôvodne lukostrelca, bola pravda, aj všetky tie obete, bol som lovcom ľudí, ale väčšina z tej práce vtedy pripadla Liamovi. Tomu mladému mužovi z poslednej správy...“
„Takže on bol Kat?“
„Tak to tam volali. Bol poslednou alternatívou.“
„A tie deti v tej dedine? Ten masaker?“
„Bol som toho súčasťou. Bol som tam a práve na tom mieste, som sa opäť prebral k životu. Opäť som začal cítiť, akoby sa všetko vo mne opäť zaplo, no nebudem popierať, že hrôzy, ktoré tam boli vykonané sa nestali aj mojím pričinením. Bol som bojovníkom rádu, robil som to, čo mi prikázali... ale ten jed im nasypal do studne Liam, pripisuje sa to síce mne, ale na žiadne dieťa som tam nesiahol, zabíjal som mužov, ale jed bol jeho vlastnou iniciatívou... Bol tam veľký zmätok chaos a páchali sa tam veci, o ktorých nie je počas ozbrojeného konfliktu núdza...Bola to taká malá vojna a rovnako aj skončila, bolestivými stratami a prospechom pre mocných skrývajúcich sa v úzadí.“
„Ako to dopadlo s tými deťmi, s tou dvanásť člennou skupinou, ktorá...“ spomenul si na zmienku o tom, že Lukostrelec deti, ktoré prežili odviedol so sebou a nikto ich viac nevidel.
„Z niektorými z nich si sa stretol. Niektorí boli umiestnení do rodín, ale každého z nich podporujem a naďalej aj budem, až kým si nenájdu svoju vlastnú cestu.“
Gareth pochopil, že viac sa už zrejme nedozvie a bol rád, že John s ním hovorí na rovinu, že sa nesnaží to zľahčovať.
„Obliekaj sa!“ prikázal mu.
Poslúchol.
No zároveň vedel aj to, že ak ho chce milovať nemôže bojovať proti tomu, čím bol v minulosti ani proti tomu, čím je teraz.
„Zverujem sa úplne do tvojich rúk, môžeš s touto informáciou naložiť, ako len budeš chcieť...“
„Zničil som tie spisy, spálil som ich, a pátral som aj po zdroji, všetko je zničené a nepredpokladám, že sa k tomu niekto dostane... Nikdy by som nedovolil, aby sa ti niečo stalo, ani kvôli nim, možno som sebecký, ale ja nedovolím, aby nás niekto rozdeľoval. Nedovolím to nikomu a za žiadnu cenu,“ vyhlásil odhodlane.