3. 11. 2013

Stalker 7. kapitola 1/3





varovanie: posadnutosť, sebauspokojovanie, obťažovanie, voyerizmus
pár: Gareth/John a i. , Gareth/Matt (pravý Jack H. z jednej časti)
obsah: Gareth pozoruje svojho suseda Johna a jeho rodinu. Nemá pred ničím rešpekt. Dokonca umiestnil kameru aj do ich domu.
On sám žije samotárskym životom, bez priateľov, dokončuje posledný ročník na strednej, ale škola ho vôbec nezaujíma, jediné čím je posadnutý je jeho príťažlivý sused a jeho dokonalá rodina. Kapitola bola editovaná, zmeny sú označené červenou.





Neskôr...
Bol priviazaný na nejakom zvláštnom lôžku, s nohami od seba si pripadal veľmi zraniteľný.
Tri dni mal od nich pokoj, starali sa oňho takmer ako o princa, dovolili mu oddychovať a mohol si robiť, čo sa mu len zachcelo, pán B ho zobral aj na prechádzku okolo domu, ale o návrate domov nepadlo ani slovo. Nevedel, čo sa zmenilo, ale cítil, že niečo je inak, ako to pôvodne naplánovali. Už dávno sa chcel opýtať aj na Takadu, ale obával sa, že sa zloží, keď zistí, čo mu urobili, preto sa utešoval tým, že niekoho takého ako je on, nemohli len tak ľahko dostať na kolená. Gareth mal pocit, akoby sa v ňom niečo zlomilo, niečo dôležité, už to nemohol len tak ľahko získať späť. Nespoznával samého seba a vedel, že bez pomoci to nedokáže zvládnuť, no od nich nič také očakávať nemohol.
Keď do tmavej miestnosti preniklo svetlo a on uvidel Johna, značne sa mu uľavilo. Naučil sa tých dvoch rozoznávať veľmi skoro, nepotreboval na to zrejme nič viac než ten správny inštinkt. Nachádzal aj značné odlišnosti v ich prístupe k nemu.
John bol k nemu zvyčajne milší a dával si pozor, aby mu neublížil, Joelovi bolo jedno koľko bolesti mu spôsobí. Vyzeralo to tak, on chcel aby trpel, páčilo sa mu vidieť ho úplne zlomeného a bolo mu jedno, čo to s ním urobí. Na Johnovi videl, že by sa najradšej svojmu bratovi postavil, pri viacerých príležitostiach bol takmer akoby na hrane, a veľa nechýbalo aby naňho dokonca zaútočil, keď sa odvážil poviazať ho tak, až hrozilo, že mu z toho ostanú nepríjemné stopy na zápästiach, no boli to len krátke okamihy, niečo ako slabé preblesknutie vzdoru, po ktorom zvyčajne nasledovalo úplne podriadenie. Nech bol vzťah medzi nimi akýkoľvek, či už vynútený alebo dobrovoľný, John sa nedokázal otvorene postaviť svojmu bratovi. Preto dúfal, že Joel sa dnes neobjaví a budú mať chvíľu čas pre seba. Možno čas na to, aby ešte raz vyskúšal či by sa s ním nedalo nejako dohodnúť.
Napriek tomu, ako zle na tom bol, stále v sebe nachádzal aspoň malú nádej, že sa mu podarí z toho nejakým spôsobom uniknúť.  Práve preto trpezlivo a pokojne čakal na rozhovor s ním.
 „Ahoj, Gareth...“
John sa zastavil pri jeho nohách.  Sklonil sa ku koženým remencom a začal ich opatrne rozväzovať.
„Ahoj,“ zamumlal potichu. Sklopil zrak tak, ako sa to od neho vyžadovalo v prítomnosti dominantného pána. John to od neho zvyčajne nepožadoval, zvyčajne trval na tom, aby sa naňho díval bez tohto prejavu podriadenosti.
Tentoraz ho však nepožiadal, aby sa naňho pozrel, to mohlo znamenať len jediné, stalo sa niečo hrozné, niečo kvôli čomu ani len nechce, aby mu hľadel do očí. Jeho podozrenie bolo oprávnené.
„Mám pre teba zlé správy, Gareth...“ pošepol mu, keď sa presunul k obojku a začal odopínať aj reťaz. Bol už dostatočne skúsený na to, aby to netrvalo príliš dlho.
Mladík mal ruky už voľné, ale nechal ich položené vedľa seba a poslušne to znášal. Keď sa zbavil aj záťaže spôsobenej reťazou, pán B narovnal lôžko tak, aby mohol bez problémov klesnúť na zem.
Až potom John povedal:  „Nemôžeš sa s nami vrátiť domov.“
Mal pocit, akoby doňho udrelo niečo ľadové a chladné ako vtedy, keď  Joel po prvý raz použil na jeho telo kocky ľadu.
„Prečo?“
„Takadovo vyšetrovanie narobilo rozruch na istých miestach. Ohrozilo by nás to. Je omnoho lepšie, keď si všetci aj naďalej budú myslieť, že si ušiel s Issacom. Rozhodli sme o tom, že vyhovieme požiadavkám jedného z našich klientov. Issaca sme už tomu mužovi prenechali. Už čaká len na to, keď mu odovzdáme aj teba.“
„Odovzdáte? Ako nejakú vec!“
„Mrzí ma to.“
„Klameš!“
„Nemôžem obetovať svoju rodinu ani kvôli tebe, Gareth.  Nemôžem dovoliť, aby môj brat ďalej manipuloval s mojimi deťmi. Sľúbil, že odíde do Japonska, dá nám čas, aby sme sa presťahovali a skúsili šťastie inde. Musím myslieť na svoju manželku a rodinu.“
„Takže ty si otcom Setha a Eryn. Nie Joel?“
„On nemá žiadne deti, aspoň pokiaľ viem. Je to moja rodina.“
Začínal chápať, prečo Joel nemal zábrany pred Sethom, očividne to nebol jeho syn, ale aj tak k sebe mali aspoň tak blízko ako Gareth a on, ale ani to ho zrejme nemohlo zastaviť, aby svojho synovca priučil istým praktikám.
„Ty schvaľuješ, čo ich naučil? Neprekáža ti to, že nie sú v poriadku vďaka nemu?“
„Je to zložité. Je to niečo, čo je len medzi nami.“
„Ja som tiež tvoja rodina,“ pripomenul mu chladne.
Stratil aj jeho podporu, tušil, že už sa naňho viac nemôže obrátiť.
„Práve preto som za tebou prišiel. Klient nám sem poslal človeka, kvôli určitým úpravám, ktoré si želá. Chcem byť s tebou a pomôcť ti, aby si to prekonal bez problémov. Obávam sa, že viac pre teba nemôžem urobiť.“
„Ďakujem, ale bude lepšie, ak už pôjdeš a necháš ma na pokoji,“ odsekol nahnevane.
Siahol po svojom oblečení, objal si kolená a klesol na zem.
Časť z neho kričala, aby to nerobil, aby prijal aj to čo mu ponúkol, tušil, že tie úpravy nebudú práve najpríjemnejšie, ale nechcel ho mať pri sebe, nepotreboval aby si práve on vychutnával víťazstvo nad ním.
Pán B mu už nič viac nepovedal. Len sa na seba dívali, dosť dlho na to, aby začal pochybovať, ale už sa rozhodol, nemienil ustúpiť.
„Ako si želáš, ale ešte máme pár minút. Máš nejaké otázky... Potom ti už nikto nič nepovie...“
„Kedy ma odvedú k nemu?“
„Po vykonaní tých úprav tu budeš asi tak dva až tri dni, podľa toho, ako sa to bude hojiť. Potom si po teba príde tvoj nový pán.“
„Aký je?“
„Neviem, nepoznám ho veľmi dobre, ale radšej sa k nemu správaj tak, ako sme ťa to učili.“
„A jeho meno?“
„Matt...“
§§§
Po troch dňoch...
Tmavovlasý mladík cítil ako sa ho dotýkajú drsné mužské ruky. Nenachádzal pre nimi úniku. Prezreli si všetko, skontrolovali jeho reakcie a uložili ho späť na lôžko, na ktoré bol následne opäť pripútaný. Cítil sa nepohodlne a nemohol si zvyknúť na tú guličku, ktorú mal na jazyku, stále mu prekážala a spomínal si na to, ako veľmi so to Joel užil, keď ich prosil, aby mu to nerobili.
„Je v dobrom stave. Zoberiem si ho tak, ako sme sa dohodli. Môžete ho označiť,“ sebavedome vyhlásil jeho nový pán. 
Gareth cítil ako mu do ramena niečo vpichli, chvíľu s nimi bojoval, ale napokon sa poddal nepríjemnému tlaku Joelových rúk.
Nechali ho chvíľu sa upokojiť, kým prejednávali ďalšie podmienky. Potom mu dali dávku utišujúcich liekov a poobliekali ho podľa želanie jeho pána, do džínsov, trička a značkovej bundy. Na svojej novej hračke rozhodne nemienil šetriť.