20. 12. 2013

Let Prológ







pár: Gareth/John
varovanie: inšpirované "nebezp. letmi" dokumentom, pilotské, romantika, dobrodružné
Obsah: John má za úlohu prepraviť malé lietadlo, ktoré  predal jeho dobrý známy, k novému majiteľovi. Čaká ho dlhá cesta, po náročnej trase a nový kopilot, ktorý ho už od začiatku riadne štve. Gareth takisto nie je nadšený svojím novým kolegom, a poriadne to medzi nimi iskrí už na zemi :D Kvôli poruche lietadla musia neplánovane pristáť v menšom mestečku, v ktorom sa zdržia pár dní... Podarí sa im tam zohnať len jednu izbu, čo ich oboch poriadne irituje, ale napokon sa zmieria s tým, že inak by im nevystačili peniaze na ďalšiu cestu....

Predpokladaný počet kapitol: 10
varovanie: nie som odborník na lietanie a veci s tým spojené, za svoj zdroj považujem sériu dokumentov letecké katastrofy, a dokumenty nebezpečné lety. Preto sa v mojom podaní lietania a vecí s tým spojené môžu vyskytnúť chyby, a nepresnosti.  A niektoré veci si budem prispôsobovať podľa seba. To len tak na okraj.

 vhodné pre romantikov!


Hodnotenie





Gareth dorazil na Letisko svätého Štefana približne o pol deviatej ráno. Počasie v ... bolo slnečné, obloha čistá a takmer bez mrakov. Podmienky boli priam ideálne, ale aj tak sa ho postupne zmocňovala nervozita. Bola to jeho prvá práca takéhoto charakteru. Bolo to takpovediac dobrodružstvo, ktoré by nemuselo mať dobrý koniec, keďže sa chystal preletieť cez oceán v jednomotorovom lietadle, ktoré by malo byť čo najskôr doručené jeho novému majiteľovi.
Prácu prelietavacieho pilota zobral len nedávno a skôr ako poslednú možnosť. Keďže to preňho akosi nebol úspešný rok, musel zobrať to, čo sa mu naskytlo. Pilotský výcvik ho finančne úplne vyčerpal a najbližšia práca v aerolinkách bola reálna asi tak o tri mesiace, pokiaľ pôjde všetko hladko a nevyskytnú sa žiadne komplikácie.
Vyzbrojený slnečnými okuliarmi a batohom, ktorého remienky sa mu trochu viac zarezávali do pleca, kráčal k letiskovej budove. Celý svoj majetok mal so sebou a nanešťastie pozostával len z vecí, ktoré mal uložené vo svojom batohu, to ostatné zhltla záložňa. Dalo by sa povedať, že skončil takpovediac úplne zbavený akýchkoľvek svetských statkov.
Približne o pätnásť minút dorazil do kaviarne Red house. Už z diaľky videl pomerne veľkú hlavu svojho dobrého známeho Scotta Simeona, muža, ktorý sa rozhodol poskytnúť mu túto pracovnú príležitosť. Jeho nezabudnuteľný čierny klobúk nebolo rozhodne možné prehliadnuť.
Netrpezlivo prešiel pomedzi ostatné stoly, aby sa k nemu dostal čo najrýchlejšie.
„Ahoj, Garry, už som sa bál, že si si to rozmyslel...“
Scott mu srdečne potriasal rukou a doširoka sa usmieval.
„Ahoj, Sim, aj ja ťa rád vidím... A som ti k dispozícii, stačí povedať... A kde máš kapitána?“ uprel nespokojný pohľad na dve prázdne miesta vedľa staršieho muža. Nezabudol ho osloviť prezývkou, ktorú preňho vymyslel Garethov otec, tí dvaja spolu dlho lietali a dalo by sa povedať, že to bol jeho obľúbený kopilot.
„Trochu mešká, ale to je celý on. Tak sa zatiaľ posaď...“ ukázal na miesto vedľa seba.
Klesol na príslušnú stoličku a tváril sa ako poslušný žiačik, ktorý sa práve ocitol pod dozorom svojho obľúbeného učiteľa.
„Čo vaši doma? Ako sa im darí?“
„Celkom dobre, pokiaľ viem...“ Gareth predstieral, že študuje nápojový lístok.
Už dlhšiu dobu ich nenavštívil, ale vedel, že sa im darí dobre, no práve teraz na tom nebol práve najlepšie, aby sa im mohol ukázať na oči, preto sa im radšej vyhýbal. Nechcel aby mu niekto predhadzoval jeho nie príliš potešujúcu finančnú situáciu. Hneď by to celé zbytočne rozpitvávali a zbytočne by sa tým trápili.
Od myšlienok na rodičov ho však odpútal pomerne chladný hlas: „Simeon, to je snáď tvoj syn?“
Odtrhol zrak od nápojového lístka, muž ktorý stál pri ich stole, mu značne zrýchlil tep, bol pekelne sexi.
„Nie, nie je to môj syn,“ odvetil Simeon.
A potom povedal ešte niečo, čo Gareth vôbec nestihol zachytiť. Pretože sa nedokázal sústrediť na nič iné len naňho.
A opísal by ho asi takto.
Neznámy, ale vskutku lákavý.
Skrátka dokonalý prototyp muža, ktorý by stál za hriech, aj napriek tomu, ako neprístupne a chladne sa naňho díval.
Kus chlapa.
Takéto hlásenie mu posielalo jeho telo a on nemohol robiť nič iné, len toto hodnotenie potvrdiť.
Chvíľu naňho civel s otvorenými ústami a márne hľadal spôsob ako dostať svoj palubný počítač späť pod svoju kontrolu.
Napokon sa mu to ako tak podarilo a stihol zachytiť ďalšie Simove slová: „John, toto je Gareth David Lloyd, tvoj druhý pilot.“