1. 12. 2013

Manželská zmluva 1. kapitola 3/3





pár: Ianto Jones/Malcolm Merlyn (John Barrowman)
fandom: AU postava z torchwoodu požičaná do Arrow.
varovanie: manželstvo medzi priateľmi, vzájomne výhodný vzťah, rodinné, malý syn Tommy.., romantika
Obsah: Malcolm sa po smrti svojej manželky rozhodne na dva roky odísť, ale nechce svojho syna nechať samého a bez ochrany, preto svojho dobrého priateľa Ianta, prekvapí dohodou, ktorú by od neho nikdy neočakával. Požiada ho, aby uzavreli dočasnú manželskú zmluvu. Každopádne ďakujem aj za hviezdičky.
Poznámka:  zavádzam istú novinku, každý kto bude komentovať sa ocitne vo venovaní, keďže pre mňa sú komentáre fakt vzácne. Ďakujem za hviezdičky, pokojne hviezdičkujte ďalej.

Hodnotenie





 venované sanasami a moon



REZIDENCIA, ktorá sa pod skúseným dozorom architektov postupne menila, so strohého a nevýrazného veľkého domu, pôsobiaceho až príliš prísne a upäto, na moderné a luxusné sídlo, obklopené pekne udržiavanou záhradou, sa na určitý čas stala jeho prechodným domovom. Cítil to tak, aj keď tomu dlho odolával. Nechcel byť viazaný na toto miesto, lebo vedel, že bude musieť odísť. Čím viac sa približovali tým viac pociťoval nevyhnutnosť toho kroku, nechcel byť nevítaným hosťom ani bremenom.
Pozrel na Tommyho, ktorý mal stále pevne privreté oči, no už nespal, ako sa zdalo, keďže siahol po jeho ruke. A napokon ich otvoril, keďže sa už takmer nezadržateľne blížili k svojmu cieľu.
Auto poskočilo kvôli nerovnému terénu, bola to už taká menšia tradícia, poskočenie na začiatku a vždy aj na konci.
Chlapček otvoril oči a usmial sa naňho, po dlhom čase jeden z tých skutočných úsmevov.
„Sme doma.“
„Áno, to sme...“
 „Si smutný?“
„Unavený...“ pripustil opatrne.
 „Pôjdeš do postieľky a bude dobre...“
Naozaj si želal, aby to tak bolo.
Auto napokon zastalo, rozopol malému pás aj ten svoj a spolu zamierili do domu, samozrejme stále v sprievode ochrankárov.
„Dobrý večer, pán Jones, dobrý večer Tommy...“
Privítala ich žena, ktorá mala na starosti dom, pani Harrisová, pomerne prísna a zdanlivo nevľúdna, no ak bol človek ochotný nahliadnuť pod drsný povrch, dokázal v nej nájsť ochotného spojenca.
„Dobrý večer...“
„Ahoj...“ pozdravil jej aj Tommy.
Iantova pozornosť sa upierala naňho, preto si nevšimol muža, ktorý prišiel k nim z druhej strany. Jeho prítomnosť zaregistroval, až keď sa chlapček rozbehol k nemu.
„Ocko!“
Malcolm Merlyn trochu neochotne zobral do náručia svojho syna. Držal ho na rukách a dovolil mu, aby ho objímal, no díval sa skôr priamo na svojho priateľa. Jeho pohľad bol taký intenzívny, až ho na sebe priam cítil.
„A čo ty, Ianto, ty ma neprivítaš doma?“ opýtal sa, keďže mladý muž naňho len hľadel a nezmohol sa takmer ani na slovo.
„Ja prepáč...“ zahanbene sklopil zrak, keď si uvedomil, že ho ani poriadne nepozdravil. No nepredpokladal, že sa práve teraz objaví. Právnik mu nezavolal, preto očakával, že ho doma v žiadnom prípade nenájde.
„Vitaj doma,“ hlesol neisto.
„To mi nestačí. Tak trochu sme sa odcudzili, to nič, napravím to...“
Malcolm teda prevzal iniciatívu, zamieril k nemu a objal ho.
„Tvoja snúbenica? Aj ona prišla s tebou?“ pošepol mu.
Merlyn sa zamračil.
„Nie, dnes som celý len tvoj.“
Ianto mierne očervenel, a konečne sa mu podarilo dostať sa z objatia.
„Pani Harrisová, je večera pripravená?“ oslovil, ženu, ktorá trpezlivo čakala na akékoľvek ďalšie požiadavky z ich strany.
„Áno, pane.“


§§§

Neskôr...
„Ocko ma už nemá rád!“
„Má ťa rád, len je smutný...“ presviedčal ho, aj keď ani sám nevedel, čo si má o tom všetko myslieť. Bol k svojmu synovi až príliš tvrdý, stále to bolo ešte dieťa.
„Tak prečo chce opäť odísť!“
Tommy sa triasol vo svojej posteli a plakal. Nemohol ho utíšiť, takmer dve hodiny sedel pri ňom, a vyskúšal už všetko, ale chlapček bol stále veľmi rozrušený. 
 „Aj ty si smutný, ale máš ma rád... On nie...“ tvrdohlavo pokrútil hlavou.
„Prečítam ti tvoju obľúbenú rozprávku... Budeme si ju čítať spolu, dobre?“
Chlapček napokon prikývol a dovolil mu, aby siahol na jednu z rozprávkových knižiek. Pritisol sa bližšie k nemu a nechal sa hladiť po chrbte.
„Kde bolo tam bolo, bola raz jedna...“
Trvalo dlho kým sa upokojil a napokon v jeho náručí zaspal.
Ianto ho objal, hladil ho po vlasoch a pokúšal sa ho upokojiť.