6. 12. 2013

Manželská zmluva 2. kapitola 2/3






pár: Ianto Jones/Malcolm Merlyn (John Barrowman)
fandom: AU postava z torchwoodu požičaná do Arrow.
varovanie: manželstvo medzi priateľmi, vzájomne výhodný vzťah, rodinné, malý syn Tommy.., romantika
Obsah: Malcolm sa po smrti svojej manželky rozhodne na dva roky odísť, ale nechce svojho syna nechať samého a bez ochrany, preto svojho dobrého priateľa Ianta, prekvapí dohodou, ktorú by od neho nikdy neočakával. Požiada ho, aby uzavreli dočasnú manželskú zmluvu. Každopádne ďakujem aj za hviezdičky.
Poznámka: Dnešné vydanie berte ako darček na Mikuláša, keďže je to sladké :D a romantické :D 

 Hodnotenie




 
 venované sanasami

Počas noci zrejme musel niekoľkokrát zmeniť polohu, lebo ráno si všimol, že sa akosi zavŕtal viac na Malcolmovu stranu, skončil takpovediac takmer v jeho objatí a ruka jeho priateľa bola priam majetnícky ovinutá okolo neho, dotkol sa jej, aby ju mohol dostať ďalej od seba, no stačil len letmý dotyk a jeho priateľ bol hore, zovretie okolo neho na chvíľu zosilnelo, a až keď naňho Malcolm pozrel, opäť sa zmiernilo, no aj tak ho nepustil, čo ho dosť štvalo, keďže nechcel aby si myslel, že sa mu schválne strčil do objatia.
„Dobré ráno...“  zamumlal zahanbene. 
 „Dobré ráno...“ pozdravil ho aj Malcolm.
„Pokojne si vybav všetko, čo potrebuješ, postarám sa o Tommyho...“
 „Hm... dobre...“ 
Na chvíľu ešte privrel oči, pomaly začínal prehodnocovať svoj postoj, k novým vzťahom. Možno by napokon nebolo zlé prebudiť sa v náručí svojho milenca.
„Máš so mnou trpezlivosť, som ti za to vďačný...“ pocítil značný nepokoj, keď sa Malcolmova ruka pohla.
V jednom bláznivom okamihu si myslel, že sa ho dotkne, inak než svojho priateľa a jeho srdce náhle bilo tak rýchlo, až ho to takmer zabolelo. No jeho priateľ ho len pustil, odhrnul prikrývku a vstal. Nadával si do idiotov za to, že si vôbec dovolil no niečo také pomyslieť, no každopádne aspoň sa presvedčil o tom, že je ešte stále človek a aj keď očividne klope na nesprávne dvere, zrejme ho ešte neopustilo všetky ľudské túžby.
Každopádne Malcolm mu doprial pohľad na svoje telo, a musel uznať, že zrejme dosť času trávi v posilňovni, keďže odvtedy ako ho naposledy videl takto odhaleného, urobil dosť veľký pokrok.
Becca ich raz presvedčila, aby si sadli spolu do vírivky, všetci traja, mala vtedy narodeniny a naliehala dovtedy, až kým obaja neboli ochotní podrobiť sa jej prianiam. Vtedy tak trochu pribral a nemal veľkú chuť sa vyzliekať, no napokon sa nechal prehovoriť a nebolo to až také zlé, ako si pôvodne myslel, skôr sa len smiali a pili šampanské, no Ianto si doprial pár pohľadov naňho za čo sa potom celý večer hanbil a mal problém sa pozrieť Becce do očí.
Odhrnul prikrývku na svojej strane a siahol na svoje veci, ktoré si chcel aspoň na chvíľu obliecť, aby to nevyzeralo, že vychádza z priateľov izby takmer nahý, služobníctvo niečo také nepotrebovalo vidieť. Tak si na seba hodil aspoň nohavice.
Obrátil sa k Malcolmovi, smerujúcemu do kúpeľne.
„Tak ja idem teda do svojej izby...“
Merlyn len prikývol a venoval mu jeden zo svojich zriedkavých úsmevov, aj keď on mal pocit, že sa asi prepadne pod zem. To, že bol v jeho náručí ho trochu vzrušilo, a ten nečakaný pohyb, rozhodne znamenal to, že bude musieť dlhší čas stráviť v kúpeľni.
Po chodbe našťastie prešiel bez akejkoľvek ujmy  a nikoho nestretol, za čo si mohol akurát tak gratulovať.
Privítala ho jeho jednoducho zariadená izba, predtým používaná prevažne ako hosťovská, no od určitej doby si ju natoľko upravil, až niesla takpovediac jeho rukopis, niektoré veci si popresúval tak, ako mu to vyhovovalo, a celá izba, ktorá bola kombináciu spálne a pracovne v jednom, mu tak trochu prirástla k srdcu.
Po krátkej zastávke v kúpeľni, si vybral klasické oblečenie do práce, tvorené ako vždy dosť formálnym oblekom, a keďže ho dnes čakalo stretnutie so ženským organizačným výborom, rozhodne si zvolil aj lepšiu kravatu, ako zvyčajne.
Preto pred zrkadlom strávil  istý čas a medzitým volal aj svojej asistentke, aby dnešný plán tak trochu upravili podľa jeho predstáv. Ženský výbor napokon nechal hneď na ráno, keďže dámy si už upravili svoj program, a keby im všetko rozhádzal, už hneď od začiatku by musel čeliť hladným žralokom.
Nazrel aj do zmluvy a stihol si urobiť pár poznámok na okraj, no potom ho už pani Harrisová volala na raňajky.
Potešilo ho, keď uvidel malého sedieť vedľa svojho otca. Vyzeralo to, že tí dvaja dospeli aspoň k čiastočnému mieru.
„Ocko ide s nami, tešíš sa tiež?“ pošepol mu.
Prikývol.
„A ocko, mi povedal, že čoskoro budem mať malú sestričku... Ešte celkom maličkú...“
Ianto cítil ako mu skvelý rožok s pekárne s dlhoročnou tradíciou zrazu chutil ako papier.
„O čom si to tam vy dvaja šepkáte?“
Malcolm si ich pobavene premeral.
„Tommy mi práve povedal, že bude mať sestričku. Tak to ... ehm... gratulujem...“
„Je to tak, čoskoro nám do rodiny pribudne nový člen. Práve preto som sa vrátil skôr, než som predpokladal. Musím zariadiť isté veci, aby všetko bolo pripravené.“
„To je pochopiteľné.“
Nemal nič proti tomu dieťaťu, ale netešilo ho, že si chce založiť rodinu s inou ženou, akosi si nevedel po jeho boku predstaviť nejakú inú, tá predstava preňho bola nepríjemná, aj keď chápal, že možno práve to potrebuje, pohnúť sa vo svojom živote ďalej, ak nie kvôli sebe, tak kvôli tomu, aby jeho rodina fungovala.
„A tvoje plány sú aj tak stále rovnaké?“
„Nezmenil som ich, len to potrvá dlhšie, než som pôvodne predpokladal.“

poznámka: inak som rada, že v arrow je zas aj Malcolm. Chýbal mi tam.