7. 12. 2013

Manželská zmluva 2. kapitola 3/3








pár: Ianto Jones/Malcolm Merlyn (John Barrowman)
fandom: AU postava z torchwoodu požičaná do Arrow.
varovanie: manželstvo medzi priateľmi, vzájomne výhodný vzťah, rodinné, malý syn Tommy.., romantika
Obsah: Malcolm sa po smrti svojej manželky rozhodne na dva roky odísť, ale nechce svojho syna nechať samého a bez ochrany, preto svojho dobrého priateľa Ianta, prekvapí dohodou, ktorú by od neho nikdy neočakával. Požiada ho, aby uzavreli dočasnú manželskú zmluvu. Každopádne ďakujem aj za hviezdičky.
Poznámka: už tradične ďakujem za hviezdičky.
Poviedka je radená v sekcii Iné fanfiction/fanfiction Arrow
Hodnotenie



 venované sanasami
§§§
Po tej jóbovej zvesti, ktorú si vypočul ráno bolo stretnutie s miestnymi paničkami prekvapivo príjemnou záležitosťou, aj keď musel uznať, že pani Queenová mu dosť pomáhala medzi dámami udržiavať poriadok. Napokon po dvoch hodinách intenzívneho rokovania boli všetky spokojné s výsledkom jeho predsedníctva na tento rok, aj keď na začiatku im to nebolo tak úplne po chuti, a bolo ťažké ich udržať aj v téme, keďže už sa akosi rozkríklo, že Malcolm sa opäť ukázal svojej rodine, no on im nemal čo povedať, netušil, kde Malcolm doteraz bol a nechcel hovoriť a o jeho svadbe hovoriť nemohol, to bola len jeho záležitosť, nemienil sa do toho pliesť.
„Som rada, že sme všetko vyriešili k všeobecnej spokojnosti. Pôjdem si teraz po Olivera,  pokiaľ by bol nejaký problém pokojne mi dajte vedieť...“
„Ďakujem pani Queenová. Naozaj už odchádzate? Nedáte si s nami aspoň ...“
Zvyčajne spolu zvykli chvíľu posedieť, aj keď s ňou nemal až taký dobrý vzťah ako s Beccou, ale často s nimi pracovala a časom si vytvorili jeden z tých lepších pracovných vzťahov. Okrem toho si myslel, že bude chcieť istý čas stráviť s Malcolmom, a jej manžel bol dlhoročným priateľom Merlyna, takže medzi nimi fungovali obchodné ale aj osobné vzťahy pevnejšie než tie, ktoré si vybudoval on. Moira strávila takmer šesť mesiacov v zahraničí, zrejme ju to čo sa stalo takisto veľmi zasiahlo, aspoň to tvrdil jej manžel, keď ju zastupoval pri riešení jej záležitostí. A dnes to bol jej prvý deň v nadácii, preto by sa s ňou naozaj veľmi rád porozprával, aby sa ubezpečil, že môže počítať s jej neoceniteľnými radami.
„Nie, ďakujem Ianto. Radšej už pôjdem. Možno niekedy nabudúce...“
Ďalej nenaliehal, pochopil, že tentoraz sa mu nepodarí ju presvedčiť. Ostatné dámy by si pokojne dali povedať, správa o tom, že Malcolm opäť chodí na verejnosť ich očividne dosť rozdráždila, len ona ostala takmer chladná voči tejto novinke.
Vošli spolu do detskej izby, ktorá bola pripojená k jeho kancelárii, Becca to tak chcela mať, aby mal malý dostatok pohodia a mohla naňho dohliadať.
Malcolm dával pozor na obe deti, staval si s nimi hrad s kociek. Nebolo na tom nič zlé, práve naopak bolo len dobré, že sa nespoliehal na zamestnancov.
No pani Queenová to zrejme videla inak, keďže okamžite pristúpila k Oliverovi, akoby sa snáď obávala, že by mu mohol ublížiť. Bolo to zvláštne, k nemu sa nikdy takto nesprávala, pokojne nechala Olivera hrať sa s Tommym aj dlhšie, vybavila si svoje veci a vrátila sa poňho, samozrejme stálo to istý čas vybudovať si takúto dôveru, ale napokon sa mu to podarilo. Teraz to vyzeralo, akoby sa ocitli úplne na začiatku.
„Oliver, poď sem!“
 „Mami, pozri, čo sme postavili...“ svetlovlasý chlapček ukazoval na pomerne vysokú pyramídu.
„Je to pekné, ale už pôjdeme, rozlúč sa s kamarátom Oli.“
„Ja ešte nechcem ísť!“ svetlovlasý chlapček odmietal odísť, tak ho nasilu zdvihla, podľa očakávania začal plakať.
Tommy podišiel k Iantovi.
„Prečo už musí ísť? Urobil som niečo zlé?“
„Nie nič zlé si neurobil, zlatko...“ pohladil ho po vlasoch a Tommy sa k nemu pritúlil.
„Moira, naozaj som rád, že si sa už vrátila... Pozdravuj odo mňa Roberta.“
„Odkážem mu to,“ odsekla chladne.
Bez akýchkoľvek ďalších vysvetlení odišla z miestnosti so synom v náručí.
Nijako tú situáciu nekomentoval, lebo nemal záujem miešať sa do osobných vecí svojho priateľa. Očividne ju však stihol niečím poriadne nahnevať, lebo to vyzeralo, akoby ho najradšej pohľadom transportovala do horúcich pekiel.
Nemal však čas sa tým zaoberať, Tommy ho chytil za ruku a ťahal k svojmu otcovi.
„Poď k nám!“
„Neviem, či...“ nechcel ich rušiť, vyzerali spolu tak dobre, naozaj si želal, aby si na seba opäť zvykli.
„Postavíme ešte pár pyramíd a preberieme tvoju zmluvu, myslím, že je to seriózna ponuka...“ lákal ho aj Merlyn.
„Hneď som pri vás...“
Mladší Merlyn ho sprevádzal až do kancelárie, aby si to náhodou nerozmyslel. Zobral si ipad, zmluvu a svoje poznámky.
A nechal sa poslušne odviesť späť do detského kútika.
Sadol si k Malcolmovi, mužova ruka opäť akosi skončila na jeho chrbte, aj keď nevedel ako presne k tomu došlo. No akosi inštinktívne sa o svojho priateľa oprel, práve keď sa naťahoval za jednou kockou...
„Takže čo to tu máme?“
„Teraz urobíme veľký domček, dobre?“ pozrel na svojho otca, akoby si žiadal od neho súhlas. Malcolm prikývol.
„A budú v ňom bývať všetky zvieratká?“
„Úplne všetky...“
„Aj žirafa, ale ona sa nezmestí?“
„Postavíme ho tak, aby sa zmestila,“ navrhol Ianto.
„Áno, aby nebola sama...“ chlapček vážne prikyvoval.
Nechal pyramídu padnúť a začal  stavať nanovo. Tentoraz zoraďoval kocky označené číslami a vyberal si aj zvieratká, ktoré budú v domčeku bývať. Natoľko ho to zaujalo, až takmer prestal vnímať okolitý svet.
„Čím začneme?“ pošepol Malcolm svojmu priateľovi.
„Bod číslo 3.“
„Som ochotný hovoriť o všetkých okrem časti o Glades. K tomu nemám čo dodať a môj riaditeľ to musí rešpektovať.“
Zaváhal. V hre toho bolo veľa, no vedel, že ak by všetko zahodil len kvôli svojej tvrdohlavosti nič by nedosiahol, tak len povedal.
„Dobre. Ale o tých ostatných sa pozhovárame.“
„Samozrejme.“
Tušil, že napriek prítomnosti malého to bude jedno z najťažších vyjednávaní, aké kedy absolvuje.