11. 12. 2013

Manželská zmluva 3. kapitola 1/3





pár: Ianto Jones/Malcolm Merlyn (John Barrowman)
fandom: AU postava z torchwoodu požičaná do Arrow.
varovanie: manželstvo medzi priateľmi, vzájomne výhodný vzťah, rodinné, malý syn Tommy.., romantika
Obsah: Malcolm sa po smrti svojej manželky rozhodne na dva roky odísť, ale nechce svojho syna nechať samého a bez ochrany, preto svojho dobrého priateľa Ianta, prekvapí dohodou, ktorú by od neho nikdy neočakával. Požiada ho, aby uzavreli dočasnú manželskú zmluvu. Každopádne ďakujem aj za hviezdičky.
Poznámka: už tradične ďakujem za hviezdičky. Pre tých, ktorí to ešte nevideli odporúčam inšpiračné videá, jedno o Malcolmovi a s párom Ianto/Jack, v predchádzajúcich článkoch.
Poviedka je radená v sekcii Iné fanfiction/fanfiction Arrow
Hodnotenie



 venované sanasami, Onn a Lusius

ZMLUVA BOLA  NAPOKON PODPÍSANÁ A BEZPEČNE ULOŽENÁ K OSTATNÝM DOKUMENTOM. Trvalo dosť dlho, kým si všetko vyjasnili a napokon boli obaja viac – menej spokojní. Ianto trochu menej kvôli tomu bodu o Glades, ale keďže chápal priateľove dôvody, chcel mu dopriať viac času, veril, že časom sa na túto vec bude hľadieť inak a medzitým bol ochotný prispôsobiť projekty do takej miery, aby neboli v rozpore s týmto jeho prianím.
Páčilo sa mu to, ako spolu pekne sedeli a hrali sa s malým. Pripadal si takmer ako člen rodiny, aj keď si opäť musel pripomínať, že toto všetko je len dočasné a Malcolm začína nový život s nejakou ženou, ktorej by sa asi nepáčilo, keby si práve on užíval dotyky jej snúbenca. Preto sa od neho trochu odtiahol a dával im viac priestoru, aby sa prostredníctvom hry, opäť zblížili, keď už mali záležitosti medzi sebou vybavené. Zatiaľ im to šlo veľmi dobre, preto si radšej ešte vybavoval ďalšie pracovné záležitosti, no občas prišiel nakuknúť, ako im to ide, no práve teraz sedel opäť v kancelárii a dokončoval isté dokumenty, ktoré boli potrebné pre udelenie istých povolení od štátu.
Ozvalo sa zaklopanie a dovnútra vošla Diane. Dokonale vysmiata a celá rozžiarená, čo zrejme spôsobilo to, že ju priateľ požiadal o ruku. Tešili sa z toho všetci zamestnanci nadácie, Becca tu vždy vytvárala takú takmer rodinnú atmosféru a on nemal potrebu to meniť.
„Pán Jones, toto sú dokumenty k projektu X2. Po dnešnej schôdzi sa urobila zápisnica a bol vypracovaný predbežný rozpis finančných prostriedkov potrebných na rozbehnutie projektu. A takisto aj posledné výpisy z nadačného účtu...“
 „Pozriem sa na to.“
Všetko si od nej poctivo prevzal. Porozkladal si na stole veci, ktoré potreboval a zahĺbil sa do čítania dokumentov.
No občas jeho pohľad aj tak zablúdil k otvoreným dverám. Musel uznať, že Malcolmovi to veľmi pristane.
No tušil, že táto idylka čoskoro skončí a bude si musieť zvyknúť na  to, že nebude malý nebude každodennou súčasťou jeho života. Nepochyboval o tom, že Merlyn aj tak odíde,  povedal predsa, že jeho plány platia a nevedel, či si bude rovnako rozumieť aj s jeho novou manželkou, tá by si mohla záujem o jeho rodinu zle vysvetľovať. Či sa mu to páči alebo nie bude sa musieť naučiť udržiavať si od nich odstup.
Práve bol zahĺbený do kontroly výpisov z účtu, na ktorom sa nachádzalo pomerne dosť štedrých darov, ktoré by mali pokryť výdavky na najbližšie projekty. Keď pocítil na pleci ruku svojho priateľa.
„Potrebuješ niečo?“ nasadil svoj profesionálny úsmev.
„Áno, tvoju asistenciu pri ukladaní kociek a žiráf, späť do poličky... A potom pôjdeme spolu všetci na obed a menšiu prechádzku, ktorú zakončíme krátkou návštevou našej firmy...“
„Nemôžem, mám prácu.“
„Skutočne?“
„Áno.“
„Tak s tým musíme niečo urobiť.“
Otočil jeho kreslo k sebe. Naklonil sa k nemu tak blízko, cítil ako jeho srdce zrýchlilo svoju prácu, keďže to vyzeralo takmer, akoby sa ho chystal pobozkať.
„Nie si ani trochu hladný?“
„Ani nie...“
Márne premáhal všetky tie pocity, ktoré ho prinútili pevnejšie rukami zovrieť operadlá kresla.
„Tak potom mi nedávaš na výber. Musím sa pokúsiť ťa presvedčiť.“
Malcolm ho pobozkal na čelo.
Trvalo to len krátko, mal pocit, akoby ho ten bozk pálil, až príliš mu pripomenul, že jeho pery už neboli dávno bozkávané. A v kombinácií s tým akú noc strávil v jeho objatí to bolo takmer sladké mučenie. No prebehol ním aj pocit sklamania, akási zvláštna nespokojnosť. Chcel viac no vedel, že takto by o ňom uvažovať nemal.
„Už o našej ponuke uvažuješ?“
„Nie, ešte nie...“
Odolával so všetkých síl, Malcolm si zrejme ani neuvedomoval aká silná príťažlivosť ho práve teraz mučí. Najradšej by ho objal rukami okolo krku a pritisol si ho bližšie, tak aby mohol ochutnať jeho pery.
„Hneváš sa na nás?“
„Nie, ja len...“ začínal pomaly strácať reč, a bojoval so sebou, aby nepodľahol svojim pocitom.
„Tvoja snúbenica...ona.. predpokladám, že by si mal tráviť čas aj s ňou, je predsa tehotná a tak...“
„Trápiš sa kvôli tomu?“
Pokrútil hlavou.
„Nie, to v žiadnom prípade...“
No jeho oči ho zrejme prezradili, lebo Malcolm naňho hľadel tak, akoby si uvedomoval ako ho táto správa zasiahla.
„Tak poď s nami. A nezaťažuj sa takými vecami.“
„Čoskoro vám už nebude záležať na to, či som s vami alebo nie. Ty pravdepodobne odídeš a opatrovateľka mi povedala, že chceš, aby sa tvoja manželka starala o malého... Ja musím si na túto situáciu zvyknúť, musím pripustiť, že mi to na začiatku bude spôsobovať isté problémy...“
„Tak dobre, dnes si vezmem svojho syna a postarám sa oňho, aby si mohol nerušene pracovať, ale večer očakávam tvoju prítomnosť v mojej pracovni. Pred mojím odchodom toho musíme stihnúť ešte veľa...“
Bezmocne prikývol.
Tak trochu dúfal, že dostane inú odpoveď.