13. 12. 2013

Manželská zmluva 3. kapitola 2/3








pár: Ianto Jones/Malcolm Merlyn (John Barrowman)
fandom: AU postava z torchwoodu požičaná do Arrow.
varovanie: manželstvo medzi priateľmi, vzájomne výhodný vzťah, rodinné, malý syn Tommy.., romantika
Obsah: Malcolm sa po smrti svojej manželky rozhodne na dva roky odísť, ale nechce svojho syna nechať samého a bez ochrany, preto svojho dobrého priateľa Ianta, prekvapí dohodou, ktorú by od neho nikdy neočakával. Požiada ho, aby uzavreli dočasnú manželskú zmluvu. Každopádne ďakujem aj za hviezdičky.
Poznámka: už tradične ďakujem za hviezdičky. Pre tých, ktorí to ešte nevideli odporúčam inšpiračné videá, jedno o Malcolmovi a s párom Ianto/Jack, v predchádzajúcich článkoch.
Poviedka je radená v sekcii Iné fanfiction/fanfiction Arrow 

Hodnotenie



venované sanasami, Onn

PRÁCA MU VÔBEC NEŠLA OD RUKY, OD ICH ODCHODU SA CÍTIL AKÝSI NESVOJ. Po celý čas mu neschádzali z mysle tie zmyselné pery, spomínal na ich nežný dotyk aj proti svojej vôli ho neustále prenasledovali myšlienky na toho muža, ktorému akosi prestával rozumieť. Podarilo sa mu dokončiť väčšinu vecí, ktoré si zaumienil, ale vynaložil na to viac energie než zvyčajne.
Diane mu objednala jedlo do kancelárie, preto napokon obed mal, ale po celý čas uvažoval o tom ako sa má Tommy, a čo všetko spolu asi teraz podnikli, predpokladal, že malý mu všetko porozpráva, keď sa vráti domov. Tak trochu sa toho však aj obával, keďže ho čakal vážny rozhovor s jeho otcom.  Napokon dospel k rozhodnutiu, že by mal vyriešiť aspoň tú záležitosť so Stefanom. Oznámil mu, že sa zastaví v byte po tých pár vecí, ktoré mu tam ešte ostali a vybavia aj všetky formality, jeho spolubývajúci mu prisľúbil, že naňho počká, no na jeho hlase počul niečo čo znelo takmer ako panika, akoby dúfal, že to sťahovanie bude o niečo ťažšie uskutočniteľné.
Bolo to zvláštne stáť tam, pred bytom, ktorý bol kedysi jeho druhým domovom, po odchode s rodného mesta, po určitých peripetiách a problémoch so zamestnaním, napokon skončil práve tu, v tomto malom byte so študentom práva. Po tak trochu neistých začiatkoch, spolu vychádzali veľmi dobre, aj keď sa z nich nikdy nestali skutoční priatelia.
Strčil svoj kľúč do dverí a po dlhom čase vstúpil do toho bytu, naposledy sa tu zastavil, po skončení Rebeccinho pohrebu. Zobral si vtedy nejaké veci a ponáhľal sa za malým, keďže s Malcolmom nebola rozumná reč.
Odvtedy sa len pohrával s myšlienkou, že by sa mohol vrátiť. No akosi sa mu to nikdy nepodarilo zrealizovať.
Práve preto teraz tak trochu neisto strkal svoj kľúč do dverí. Nevedel, čo ho tam čaká, preto sa radšej vopred ohlásil a dohodol sa na presnom čase.
Privítal ho mladík s ryšavými vlasmi, pomerne vysoký, mladý právnik, ktorý práve rozbiehal svoju kariéru vo veľkej firme.
„Tak ako sa máš?“ opýtal sa ho po krátkom pozdrave.
Chvíľu akosi nerozhodne trčali na chodbe a hľadeli jeden na druhého a medzi nimi sa rozhostilo takmer trápne ticho.
 „Celkom dobre. A ty?“ nevedel o čom by s ním mal hovoriť, prakticky nemali nič spoločné, a aj keď tu býval stretávali sa len veľmi málo, každý mal svoju izbu a akosi sa im darilo úspešne sa míňať.
„Takisto sa nemôžem na nič sťažovať. V kancelárii to ide dobre a Sarah a ja spolu začíname nový život...“
Otvoril dvere vedúce do Iantovej izby.
„Dáš si niečo?“
„Nie, ďakujem. Nezdržím sa dlho.“
„Tak dobre...“
Prikývol tak trochu neprirodzeným spôsobom a chvíľu sa zdalo, že sa ho na niečo chce opýtať, no napokon ho nechal v izbe samého a zavrel za sebou dvere. Také to medzi nimi bolo vždy, tak trochu zvláštne, tak trochu rozpačité. Preto uvítal, keď mal možnosť venovať sa svojim veciam, prechádzal po izbe a postupne hromadil svoj skromný majetok. Niektoré veci sa chystal vyhodiť, tie kládol do tašky, do škatule, ktorú si priniesol z kancelárie chcel nabaliť väčšinu veci, ktoré si nechá. Nemal z toho hotovú ešte ani polovicu, keď mu zazvonil mobil.
MALCOLM MERLYN, to meno sa po dlhom čase ukázalo na jeho displeji aj s fotkou. Zvyčajne mu volal on a nie raz, dosť často hlavne vtedy, keď Tommy na začiatku veľmi plakal za mamou a odmietal jesť. Nikdy mu to nezdvihol, ani mu nezavolal späť, preto sa ani on neobťažoval okamžite prijať hovor. Odložil mobil a pokračoval v upratovaní svojich vecí. Chcel to mať čo najskôr za sebou. Otvoril skriňu, v ktorej našiel ešte nejaké oblečenie, podarilo sa mu vyhrabať aj pár usb kľúčov zrejme so starými fotkami, vložil si ich do vrecka a pokračoval v skladaní zostávajúceho oblečenia. Netrvalo dlho a mal uložené aj všetko poskladané vo svojej krabici.
Ešte raz sa poobzeral po svojej starej izbe, bola to minulosť, cítil, že prišiel časť vybrať sa vlastnou cestou bez ohľadu na to, ako dopadne jeho priateľstvo s Merlynom.
Potom zamieril za Stefanom, aby doriešili posledné formality.
„Takže toto je pre teba... Predpokladám, že teraz to môžeme uzavrieť...“
„Áno, tak to bude najlepšie...“ súhlasil bez váhania.
Mobil mu opäť zazvonil, musel uznať, že je už dosť neskoro a zdržal sa v tej izbe dlhšie, než si predstavoval.
Pozrel naňho a opäť si ho strčil do vrecka.
„Tvoj priateľ? Len si to pokojne vybav...“
„Nie, to nie je potrebné, aj tak sa uvidíme doma.“
„Ako myslíš. Tak ti teda prajem veľa šťastia...“ prehodil s ním ešte pár zdvorilých slov, na rozlúčku si podali ruky, vzal si svoju krabicu a potom vyšiel von.
Čakalo ho tam firemné auto aj so šoférom, dosť ho to prekvapilo, keďže nikomu nepovedal kam ide ani šoféra neupovedomil, aby naňho čakal.


 Poznámka: ďakujem za hviezdičky aj komentáre, no ale netuším, čo sa to tu robí, najprv sú komentáre normálne intense debate a potom sa to zrazu prepne na starý komentárový formulár, netuším aké kúzlo to spôsobuje, ale keby vám náhodou blog ponúkal možnosť komentovať cez staré, síce neviem ako je to v nových článkoch možné, ale zdá sa, že na blogu je aj nemožné možné, tak to robte len cez intense debate, prípadne mi popíšte ako je možné, že sa to tak prepína na iné, lebo potom sa mi komentáre s intense debate zrazu neobjavujú... Skrátka neviem, čím to je, kto to tuší, nech mi to prezradí... asi za to môže intense debate.
 Viem, že ideálne by bolo zrušiť starý komentovací systém,ale potom by sa mi vymazali staré komentáre a to nechcem, asi preto je to také zmätočné zas.