14. 12. 2013

Manželská zmluva 3. kapitola 3/3





pár: Ianto Jones/Malcolm Merlyn (John Barrowman)
fandom: AU postava z torchwoodu požičaná do Arrow.
varovanie: manželstvo medzi priateľmi, vzájomne výhodný vzťah, rodinné, malý syn Tommy.., romantika
Obsah: Malcolm sa po smrti svojej manželky rozhodne na dva roky odísť, ale nechce svojho syna nechať samého a bez ochrany, preto svojho dobrého priateľa Ianta, prekvapí dohodou, ktorú by od neho nikdy neočakával. Požiada ho, aby uzavreli dočasnú manželskú zmluvu. Každopádne ďakujem aj za hviezdičky.
Poznámka: už tradične ďakujem za hviezdičky. Pre tých, ktorí to ešte nevideli odporúčam inšpiračné videá, jedno o Malcolmovi a s párom Ianto/Jack, v predchádzajúcich článkoch.
Poviedka je radená v sekcii Iné fanfiction/fanfiction Arrow 
 
Hodnotenie




 venované sanasami a efox


„DOBRÝ VEČER, PÁN JONES.“
„Dobrý večer.“
Winston, Malcolmov obľúbený šofér, mu otvoril dvere a nechal ho nastúpiť. Pričom si od neho prevzal aj krabicu s vecami a vložil to do kufra. No bol omnoho viac zaujatejší mužom, ktorý  poňho prišiel.
Neočakával, že niekedy niečo také uvidí, ale Malcolm Merlyn, naňho uprel jeden z tých svojich odzbrojujúcich pohľadov a urobil niečo, čo by od neho neočakával, pevne ho objal, a držal ho aj keď šofér zatiahol zábranu a auto sa pripojilo k ostatným vozidlám okupujúcim cesty. Nebol schopný sa od neho odtiahnuť.
Dovolil mu, aby ho objímal, aby si ho k sebe tisol, akoby od toho záviseli ich životy, lebo to považoval za jednu z jeho typických provokácii.
Ale keď ho Malcolm napokon pustil z objatia, a pozrel naňho videl v jeho očiach niečo čo sa približovalo strachu, ale zmizlo to hneď ako auto trochu prudšie vybralo zatáčku. Trvalo to len veľmi krátko a ani on sám nevedel, či to bolo skutočné, alebo či si to len náhodou nenamýšľal.
„Ako si vedel, že som tu?“ opýtal sa ho.
„Mám svoje spôsoby, ako zistiť to, čo chcem vedieť.“
Stiahol sa späť na svoju stranu, tak aby sa dotýkali čo najmenej. Nevedel či dnes má náladu na hranie týchto dvojzmyselných hier.
Dlho medzi nimi panovalo úplné ticho, začali sa spolu rozprávať, až tesne pred bránami domu.
„Zmeškal si večeru a Tommy bez teba ani len nechcel zaspať. Musel som mu sľúbiť, že ťa nájdem.“
„Je v poriadku?“ nechcel, aby kvôli nemu trpel, nemal v úmysle malého trápiť, no potreboval chvíľu pre seba, aby sa dokázal so všetkým vyrovnať.
„Má sa dobre, no veľa mi o tebe rozprával, čo by si povedal, keby si videl toto a tamto... Spomenul ťa takmer v každej vete...“
Nervózne umiestnil svoje ruky na kolená, zrazu akoby nevedel čo s nimi.
„Sme často spolu...“
„Ja viem, som rád, že tu preňho vždy si, práve preto ti nechcem niečo ukázať... Mali sme si o tom pohovoriť doma, ale bude už dosť neskoro, keď tam prídeme, mohli by sme začať aj teraz...“ položil mu na kolená akúsi sivú zložku.
„Čo to je?“
S obavami ju zovrel do rúk.
„Pokojne to otvor...“ nabádal ho jeho priateľ,  zhlboka sa nadýchol, prekonal strach a napokon ju roztvoril.
Nachádzala sa v nej zmluva. No nie celkom obyčajná. Takéto dokumenty boli v Starling city zlegalizované len nedávno. Boli stále tak trochu šokujúcou novinkou, ku ktorej ľudia zaujali rôzne stanoviská, no aspoň v jednom z nich sa zhodli, dostala názov Manželská zmluva. Takto ju označovali v médiách, aj všade inde, kde sa táto téma dosť horlivo preberala. Pozorne si to prezeral, ešte nikdy niečo také nemal v rukách, no dávalo mu to nádej, že možno aj on raz bude môcť mať právne podchytený vzťah.
„Nejaký čas som strávil presadzovaním toho, aby takéto zmluvy u nás získali svoju platnosť. Dúfam, že si spokojný s výsledkom.“
„Takže to tvoja firma...“
„Áno, presne tak, ale bude lepšie, ak to ostane tajomstvom. Niektorí z mojich akcionárov by tým neboli až takí nadšení.“
„Áno, ale prečo ťa vôbec zaujala táto téma?“
„Pretože si chcem vziať istého mladého muža a potreboval som niečo lepšie ako zvyčajné registrované partnerstvo, ktoré u nás aj tak nie je uznávané.“
Ianto naňho šokovane civel.
„Ty si chceš vziať muža?“
Neveril tomu. To skrátka nemohlo byť tak, ako to pochopil. Krútil hlavou a hľadel naňho akoby ho videl po prvý raz v živote.
Prezeral si tie dokumenty, horlivo v nich listoval a naozaj bolo to presne to o čom jeho priateľ hovoril, formuláre pre manželstvo ľudí rovnakého pohlavia a všetky ďalšie potrebné náležitosti, hľadel na to úplne omámený  a neschopný slova.
„Áno, chcem.“
„A čo tvoja snúbenica a dieťa?“
„To dieťa čakala žena, s ktorou nemôžem žiť, ani ona si to neželá, má svoju vlastnú rodinu a svoje vlastné plány... Moja dcéra bude bývať u mňa a tým sa veci medzi nami končia... Dohodli sme sa tak.“
„Takže po celý čas si...“
„Potreboval som si pripraviť pôdu, kým s niečím takým vyjdem na verejnosť a priznávam, že som si chcel na vlastné oči overiť, ako sa veci majú.“
„Takže ty...“
Auto napokon zastalo, a obaja vystúpili. Ianto pevne objímal tú zložku a stále si šokovane premeriaval svojho priateľa.
„Myslím, že najlepšie bude, ak náš rozhovor bude pokračovať v pracovni...“
Malcolm ho chytil za ruku a odviedol ho ďalej od zvedavých očí svojich zamestnancov.