16. 12. 2013

Manželská zmluva 4. kapitola 1/3






pár: Ianto Jones/Malcolm Merlyn (John Barrowman)
fandom: AU postava z torchwoodu požičaná do Arrow.
varovanie: manželstvo medzi priateľmi, vzájomne výhodný vzťah, rodinné, malý syn Tommy.., romantika
Obsah: Malcolm sa po smrti svojej manželky rozhodne na dva roky odísť, ale nechce svojho syna nechať samého a bez ochrany, preto svojho dobrého priateľa Ianta, prekvapí dohodou, ktorú by od neho nikdy neočakával. Požiada ho, aby uzavreli dočasnú manželskú zmluvu. Každopádne ďakujem aj za hviezdičky.
Poznámka: ďakujem veľmi pekne za hviezdičky. Aj za komentár.
Poviedka je radená v sekcii Iné fanfiction/fanfiction Arrow

Hodnotenie







venované sanasami a piatim hviezdičkárom

ROZOPOL MU GOMBÍKY NA KOŠELI A POVOLIL KRAVATU. Chladný nočný vzduch mu na chvíľu prinášal úľavu a do líc sa mu postupne vracala farba. Jeho telo potrebovali trochu času, kým spracovalo túto informáciu.
„Prepáč mi, že som bol taký netrpezlivý. Nemal som v úmysle ťa až tak veľmi rozrušiť.“
„Som v poriadku. To je v poriadku...“ zopakoval zahanbene.
„Napi sa,“ Malcolm vybral to najlepšie zo svojho baru, a nalial mu do pohára dávku, ktorá by ho snáď mala vrátiť do sveta živých.
Posadil sa na trochu ďalej od neho, aby mu doprial dostatok priestoru, takže napokon skončil za svojím pomerne masívnym stolom.
Chvíľu len popíjali a dívali sa na seba, Ianto pokukoval po zložke, ktorá napokon skončila na stole, no neodvážil sa ju opäť vziať do rúk.
„Môžeme pokračovať, ja som už v poriadku...“ odložil pohárik a zavrel okno, lebo mu už začínalo byť tak trochu zima. Opäť sa naladil do svojho som-predsa-riaditeľ-nadácie-tak-budem-s-tebou-rokovať-postoja.
Pozeral naňho už opäť tým profesionálnym pohľadom, ktorý používal pri jednaní s náročnými sponzormi.
„Tak dobre, budeme pokračovať...“
Malcolm na chvíľu vstal zo svojho miesta a pristúpil k nemu. Keď pocítil jeho dotyk mal pocit, akoby s ním srdce opäť hralo akúsi zákernú hru proti, ktorej sa nedokázal ubrániť. Chcel sa naňho hnevať kvôli tomu, ako ho po celý čas naťahoval, ale keď naňho práve teraz hľadel napol previnilo napol s očakávaním, počiatočný hnev z neho začínal opadať a ostala len zvedavosť, ktorú nemohol tak úplne potlačiť.
Malcolm si k nemu kľakol a chytil ho za ruku, cítil na sebe dotyk jeho tela, bol pred ním sklonený skôr akoby prosil o odpustenie než, akoby chcel... No keď prehovoril v jeho hlase nezaznievali žiadne ďalšie pochybnosti ani obavy...
„Ianto Jones, chcel by si sa stať mojím manželom?“
Nevedel, čo by mal na to povedať. Niečo také v žiadnom prípade neočakával a už vôbec nie od neho, aj napriek tomu, že ich spájalo veľmi silné puto.
„Ja...“
„Veľmi si vážim všetko, čo si pre mňa urobil a rád by som ti ponúkol dohodu, ktorá bude pre nás oboch obojstranne výhodná. Tá zmluva, ktorú som ti ukázal je o tebe a o mne. Iba o nás dvoch. Naša manželská zmluva.“
„Takže obojstranne výhodná dohoda?“ zopakoval bez toho, aby mu odpovedal na tú otázku.
„Rád by som ti ponúkol viac, ale to je všetko, čo ti nateraz môžem dať. Viem, že nemám právo od teba niečo také žiadať, ale si jediný komu dôverujem.“
 „Takže si to s tým odchodom nerozmyslíš?“ začínal chápať, čo od neho potrebuje. Nechce nechať svojho syna a zrejme ani prípadnú dcéru úplne bez ochrany, preto sa rozhodol uzavrieť túto dohodu, aby v prípade, že sa zdrží v zahraničí dlhší čas, nikto neuvažoval o tom, že by sa mohol zmocniť ich majetku prípadne, že stratili svojho zákonného zástupcu a zrejme tým nechcel poveriť žiadneho zo svojich zamestnancov.
„Musím odísť, Ianto. Je to jediný spôsob ako sa vyrovnať s vecami, ktoré mi neschádzajú z mysle.“
„Nemôžem manželstvo len predstierať. Potrebujem, aby...“
„Môžem ťa ubezpečiť o tom, že ak sa rozhodneš to prijať moju ponuku, nebude to mať nič spoločné s predstieraním. Budeš mojím manželom so všetkým, čo k tomu patrí.“
Ianto ho ešte chvíľu nechal kľačať na kolenách, bol naňho rozhodne veľmi príjemný pohľad a za to, ako ho naťahoval si to tak trochu zaslúžil.
 „Áno, vezmem si ťa...“ povedal, keď usúdil, že ho dostatočne potrápil.
„Ale tú zmluvu ešte spolu prejdeme a kým to podpíšeme, chcem ti ešte položiť viacero otázok, vrátane tých, ktoré sa týkajú tvojej dcéry...“
Malcolm súhlasil.
„Prvotný návrh je tvoj, pokojne navrhni ďalšie vylepšenia... Spolu si to potom prejdeme, tak ako si želáš...“
Ianto si ledva od neho stihol prevziať manželskú zmluvu, keď zrazu na pracovňu niekto zaklopal a vošiel dovnútra.
Uvidel Tommyho, v modrej pyžame, tak trochu namosúreného a rozhodne mu tak trochu pripomínal nahnevanú verziu Malcolma.
„Ale ste zlí! Tu si sedíte a ku mne neprídete!“
„Tommy, už si mal dávno spať. Predsa som ti prečítal rozprávku a povedal som ti, že pôjdem po Ianta.“
„Áno, povedal, ale ja som spať nemohol. Čo ak by sa Ianto nevrátil? Čo by sme potom robili? Už bola tma! A hnevám sa!“
„Tommy,“ varoval ho Malcolm.  
Chlapček stíchol, ale teraz už hľadel na otca dosť nepriateľsky a hneď sa aj hrnul k Iantovi a chcel, aby si ho vzal na ruky.
„Tak poď ku mne! Uložíme ťa do postele.“