19. 12. 2013

Manželská zmluva 4. kapitola 2/3







pár: Ianto Jones/Malcolm Merlyn (John Barrowman)
fandom: AU postava z torchwoodu požičaná do Arrow.
varovanie: manželstvo medzi priateľmi, vzájomne výhodný vzťah, rodinné, malý syn Tommy.., romantika
Obsah: Malcolm sa po smrti svojej manželky rozhodne na dva roky odísť, ale nechce svojho syna nechať samého a bez ochrany, preto svojho dobrého priateľa Ianta, prekvapí dohodou, ktorú by od neho nikdy neočakával. Požiada ho, aby uzavreli dočasnú manželskú zmluvu. Každopádne ďakujem aj za hviezdičky.
Poznámka: Ďakujem za hojnú úrodu hviezdičiek. A zas ma bolí zub tesne pred Vianocami ja mám fakt šťastie* irónia.
Poviedka je radená v sekcii Iné fanfiction/fanfiction Arrow
Dnes skôr taká časť so spomienkovou sekvenciou.

 Hodnotenie



 venované sanasami

TICHO, KTORÉ HO OBKLOPILO PO NÁVRATE DO JEHO IZBY, NAŇHO DNES PÔSOBILO TAKMER BLAHODÁRNE. Dostal sa tam omnoho neskôr ako očakával, lebo najprv musel uspať malého Merlyna a aspoň nateraz sa rozlúčiť aj s jeho otcom. Potreboval získať tak trochu odstup od všetkého, aby sa mohol spamätať z toho všetkého čo sa dnes stalo, preto tentoraz ocenil samotu, ktorú mu poskytovala vlastná izba.
Je to len obchodný kontakt, Ianto. Potrebuje ťa len kvôli svojmu synovi.
Pomyslel si, keď položil zložku na svoj stôl a pre istotu ju zamiešal k ďalším dokumentom. Nechcel, aby to bola prvá vec, ktorú uvidí, keď si ráno bude baliť veci do práce. Ešte len teraz si naplno uvedomoval to k čomu sa zaviazal.
Stane sa Malcolmovým manželom.
Skutočným.
Pokiaľ naozaj myslel vážne to, že ho za svojho manžela bude považovať. Zaplavili ho zmiešané pocity, čiastočná úľava, ale zároveň aj strach, či dokáže naplniť všetky očakávania, ktoré budú naňho kladené.
Musíš zachovať pokoj a nepodliehať svojim pocitom. Ak mu ukážeš ako veľmi ho chceš, bude s tebou manipulovať.
Napriek takýmto nie veľmi povzbudivým myšlienkam, bol do istej miery spokojný s tým, ako dopadla celá tá vec so snúbenicou.
Zobliekol si svoje pracovné oblečenie, keďže doteraz nemal ani len čas sa prezliecť do domáceho oblečenia, všetko to rýchlo poskladal a zamieril do svojej kúpeľne. Nastavil si vodu na príjemnú teplotu, skontroloval či má župan po ruke a vliezol pod sprchu. Jeho telo poláskala teplá voda a trochu ho to zbavilo nepríjemného napätia.
Napokon vystúpil z kúpeľne, úplne spokojný a uvoľnený, keďže si doprial aj masážne účinky špeciálnej sprchy, no nepopieral, že si tak trochu predstavoval iný druh masáže. No nevedel či si môže dovoliť mu tak úplne podľahnúť.
Netrvalo dlho a ležal v posteli, spokojný s tým, ako dobre napokon dopadol tento náročný deň.

FLASHBACK
„Naozaj tu nikto iný nebude?“
Napravoval si plachtu, ktorú mal omotanú okolo bokov. Bolo to po prvý raz čo sa nechal nahovoriť, aby šiel do sauny.
„Rezervoval som to len pre nás.“
Malcolm, už pohodlne sedel na mieste, ktoré patrilo len im dvom a tváril sa spokojne. Nebolo to po prvý raz čo spolu niekam vyrazili. Chodili spolu na rôzne miesta a zvyčajne sa s ním aj dobre bavil, pokiaľ ho nepochytila jedna z jeho neznesiteľných nálad.
„Poď bližšie... ja ťa neuhryznem, nuž nie veľmi...“ provokoval ho.
„Veď už idem...“
Zamračil sa, no napokon poslušne klesol na lavičku vedľa neho. Dával pritom pozor, aby plachta, ktorú mal na sebe nič zásadné neodhaľovala.
Šokovane sebou trhol, keď k nim do sauny vošiel ďalší muž.
„Povedal si...“
„Myslel som aj Roberta. Pozval som ho, ale nepredpokladal som, že si nájde čas,“ pošepol mu.
Starší muž si napokon sadol medzi nich, čo Ianta ani trochu nepotešilo.
Robert Queen.
Malcolmov najlepší priateľ, miestny boháč, známy podnikateľ, majiteľ spoločnosti Queen consolidated, poznal ho len veľmi zbežne, bližšie sa zoznámil s jeho manželkou Moirou, ktorá sa často angažovala v nadácii.
„Tak toto je ten tvoj teplý priateľ?“ vrhol pomerne povýšenecký pohľad na Ianta. Povedal to takým tónom akoby mal pred sebou nejaký odporný hmyz.
Neboli z rovnakej vrstvy a dával mu to pocítiť. No na niečo také už bol pri práci s bohatými ľuďmi zvyknutý.
„Aj ja vám prajem dobrý deň, pán Queen.“
Nasadil jeden z tých dokonale ľahostajných výrazov.
„Je to hlavne asistent mojej manželky, ale áno, priatelíme sa spolu, nevidím na tom nič zlé. A pokiaľ viem, aj ty máš za sebou isté experimenty.“
Malcolm sa ho zastal. Urobil to, aj keď s Robertom sa priatelil dlhšie a mali k sebe rozhodne v určitých oblastiach bližšie.
Robertove ústa sa stiahli do prísnej linky. No nijako odpoveď svojho priateľa nekomentoval.
„Vlastne som ťa sem dnes pozval hlavne preto, aby sa moji dvaja priatelia konečne bližšie zoznámili. Rád by som s vami oboma trávil určitý čas aj spoločne. No ako vidím, moja snaha sa minula účinku.“
„Mrzí ma to, prepáč mi to, čo som povedal... Myslel som si, že si ma sem pozval, aby si mi dohovoril kvôli manželke. Chcel som ti to tak trochu sťažiť.“
„Mrzí ma, ako sa správaš k Moire, ale nebudem sa miešať do vášho vzťahu. Už som ti povedal čo si o tom myslím. A mne sa nemusíš ospravedlňovať.“
Bolo všeobecne známe, že Queen má slabosť pre rôzne aférky a nenechá si ujsť žiadnu príležitosť ako svoju manželku podviesť.